Schoolreisje

      Geen reacties op Schoolreisje

Vandaag is de grote dag voor Floortje. Ze mocht weer op schoolreisje!

Wat is dat altijd toch spannend zeg.
Een nieuwe klas, iets wat dan ook maar een beetje anders of nieuw is en schoolreis.
Dat zijn toch echt wel haar grote struikel punten in haar leventje.
Gelukkig voor ons raken we er aardig aan gewend en weten we zo langzamerhand hoe we er mee om moeten gaan.
Vanaf het moment dat de meiden geboren waren hebben wij ons voorgenomen om alles wat we voelen ook te benoemen. De tijden dat ik depressief was benoemde ik bijvoorbeeld ook tegen Floortje, hoe klein ze ook was, dat ik verdrietig was of boos enz. Toen Maud kwam deden we dit ook. ‘Ik ben moe’ of ‘Ik ben een beetje verdrietig’ maar ook ‘We houden van jullie’ of ‘We zijn trots op jullie’ of ‘Ik merk dat je verdrietig bent. Hoe kan dat?’ Kortom benoemen van de gevoelens en zelf bedenken WAT je voelt is ZO belangrijk!
Juist voor Floortje en haar gevoeligheid. ‘Mam ik ben ziek ik voel me niet lekker.’ ‘Hoe voel je je niet lekker dan?’ ‘Ik heb buikpijn.’ ‘Hoe kan dat denk je? Ben je echt ziek? Of zou het kunnen dat je zenuwachtig bent?’

Het schoolreisje kwam in de buurt en dus hebben we dit goed voorbereid. Dit doen we altijd door het op de kalender te schrijven en samen de tas te pakken en natuurlijk mocht ze zelf kiezen wat ze mee wilde als eten.
Dit had tot gevolg dat ze gister avond best wel wat zenuwachtig was maar toch ook wel gewoon heel erg veel zin had in morgen. Ze ging wat later dan normaal maar evengoed lekker slapen. Ze is niet eens wakker geweest vannacht wat al een hele prestatie op zich is!

Vanmorgen werd ze weer erg vroeg wakker maar ging lekker even haar eigen gangetje. We hebben het er expres niet heel veel over gehad maar bij het broodje smeren kwam alles er toch uit. Dikke tranen van verdriet en spanning. ‘Mam! Ik vind het zo spannend! Ik heb geen honger maar ik moet wel wat eten he? Weet je mam.. er zitten allemaal vlindertjes in mijn buik.. dat betekend dat ik niet ziek ben maar het gewoon spannend vind.’ Wow! Dat maakt mij dan super trots! Wat kan ze dat goed verwoorden! Even lekker huilen en kroelen samen ook met haar grote kleine zusje en dan snel door met de broodjes smeren. Papa had gisteren heel lief gezorgd voor lekkere bolletjes, krentenbollen en croissants. Ze koos alleen voor de krentenbollen hahaha prima schat!

Op naar school! Papa is natuurlijk ook mee! Samen even in de klas en weer kwamen die stomme vlinders en dikke tranen. Mama moest echt de klas uit zodat meester en juf nog even wat konden vertellen. Gelukkig heb je een hele lieve juf die je lekker even vast pakte. Toen jullie de bus in gingen waren de vlinders haast te zien die om je hoofd heen vlogen maar heel dapper zagen we daar een kleine lach en een handkus en weg gingen jullie… Op naar het Dolfinarium.

We weten allemaal dat je het erg naar je zin hebt vandaag en dat je dit niet had willen missen!
Hoe je vanmiddag thuis komt en hoe je je morgen voelt? (Waarschijnlijk heb je hoofdpijn, ben je moe en zit je hoofd vol, maar ben je meer dan voldaan) Maar dat is iets voor morgen!

Hoe dan ook papa en mama zijn meer dan TROTS op jullie!
En onze voornemens om onze gevoelens naar elkaar uit te spreken hebben nu hun uitwerkingen! Het maakt het allemaal iets makkelijker te begrijpen!

Liefs

dolfinarium

Foto:Internet

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.