Bijten

      Geen reacties op Bijten

En dan is het weer weekend! De dagen gaan echt zo snel! En wat gebeurt er weer veel in een week!

Deze week is Marieke weer geweest en hebben we diep gegraven naar het bijten van mij…. We keuren het niet goed natuurlijk maar op dat moment is mijn lichaam zo in een roes dat bijten (op dat moment in mijn hoofd) de enige oplossing lijkt. Nu we een beetje weten wat mijn lichaam in die roes krijgt moet ik er wat mee gaan doen. Confronteren en eraan gaan werken is de tip….. Pfff tja makkelijk gezegd…. Mijn hele leven omgooien dan maar weer. Ben ik dan ook druk mee bezig en begonnen. Al sinds Marieke hier wekelijks komt verander ik in mijn doen en laten naar mensen toe ook vooral. Laat niet alles zomaar gebeuren en ga confrontaties aan met mensen die ik normaal negeerde. Haalt leuke en onverwachte reacties naar boven moet ik zeggen. Deze week op mijn werk bijvoorbeeld. Een moeder die ik altijd maar een zeur vond ben ik eens naar toe gelopen en een gesprek aangegaan over het kind. Kwam er dus achter dat die moeder gewoon heel onzeker was en behoefte had aan een gesprek. Hebben een heel goed gesprek gehad en POEF! daar ging ook mijn onzekerheid. Hebben we natuurlijk niet mijn bijten weg gehaald maar al die situaties die ik de hele week meemaak neem ik mee in het weekend en in mijn hoofd. Op het moment dat het te druk of te veel is geweest bijt ik mezelf. (Altijd nog beter dan mijn meiden iets aandoen zeg ik steeds en dit beaamt Marieke ook) Wil niet zeggen dat ik er trots op ben maar mijn lichaam vraagt er naar. Het is een proces die al mijn hele leven mee gaat. Vroeger gooide ik met dingen of sloopte ik alles wat ik tegen kwam. Door de jaren heen is dit verandert in mezelf iets aan doen. Eerst stiekem natuurlijk maar later ook gewoon even omdraaien en…. Tja zo is het eenmaal…

Geloof dat heel veel mensen dit niet eens weten van mij of wel eens gehoord hebben maar nooit gedacht dat het zo vaak gebeurde. (wekelijks dus mensen!) Ook dit is een proces en een ding die ik moet verwerken en waar ik doorheen moet. Dit is in mijn depressie tijd ook een reden geweest dat ik bijna opgenomen moest worden en dat ik aan de medicijnen moest. Gelukkig had en heb ik Menno en mijn moeder die me helpen en hielpen in de tijden dat het echt niet ging. DANK HIERVOOR! Toen was het even weg een tijdje maar nu is het er weer zo af en toe en nu geregeld…. Zitten in situatie dat ik aan de medicijnen moest maar omdat ik het niet wil maar wel instemde met hulp in huis is het goed zo. Moet wel stijgende lijn houden dan is het goed en gelukkig is dat ook zo! Feit dat ik er nu niet voor weg loop is een positief punt! Ontkennen heeft geen zin maar juist uitzoeken wat ik er tegen kan doen dat is goed!

Situaties met Floortje maken het voor mij niet makkelijk en vandaar Marieke. Samen werken we nu eerst aan mijn gedrag en dingen en als dat onder controle is gaan we met Floortje aan de gang. Die is nog steeds angstig en vertoont druk gedrag. Op school gaat het goed maar emotioneel is ze achter. We gaan voor haar kijken hoe we het allemaal makkelijker kunnen maken en zo ook samen de zwemlessen goed kunnen doorstaan. Ze blijft steeds situaties tegenkomen waar ze tegenop moet boxen zelf…. Kortom nog steeds een proces in uitvoering en dat zal de komende maanden ook wel zo blijven vrees ik.

Maar we gaan groeiende heen samen!!

 

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.