Zomertijd

      Geen reacties op Zomertijd

e07ccc1dab42f967cd4cc2f972878fcd
Zoals elk jaar gaat de klok in het voorjaar een uur vooruit.

Meestal is het geen discussie en zetten wij de klokken in huis goed zonder dat de meiden er eigenlijk weet van hebben. Het ritme draait vrolijk door zoals altijd.

Dit jaar is het allemaal even anders. Floortje is erg bezig met ritme en regelmaat. Als we er ook maar iets van af wijken krijgen we dit te horen en meestal gaat dit gepaard met een hele discussie over het hoe en waarom.
Gister was het een drukke maar zeker gezellige paasdag. Hierdoor lagen de meiden later dan normaal in hun bedjes. De klok van Floortje waren we vergeten te verzetten dus dit moest natuurlijk nog gebeuren. Toen ze hoorde dat het geen half 9 was maar eigenlijk half 10 schrok ze! Veel te laat, hoe kan dat nu, waarom, dus morgen als ik om 7 uur wakker wil worden moet ik om 6 uur al wakker zijn? Waarom hebben ze dit bedacht, tot wanneer is het dat de klok een uur vooruit gaat, enz enz..
Na een korte discussie heeft ze de klok toch maar verzet en is gaan slapen.

Vanmorgen het eerste wat ze zei: ‘Mam, die stomme klok heb ik weer terug gezet hoor. Ik word er helemaal gek van in mijn hoofd. Het is veel te ingewikkeld. Het is nu geen 8 uur bij mij maar gewoon 7 uur!’
Dus…..

handtekening

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.