Volle Maan

      1 reactie op Volle Maan

Volle maan vannacht!
Pff en wat hebben we dit weer gemerkt zeg! Zo nu en dan merken we het heel erg en vannacht was weer zo’n nacht.
Om te beginnen wilden Floortje en Maud allebei niet slapen. Uiteindelijk sliepen ze lekker maar kwamen ze 1 voor 1 beneden of huilen! Pfff……. Papa werken en mama natuurlijk weer alleen thuis en moe! Totaal geen zin in deze avond en nacht!
Gevolg? Gewoon simpel. Uiteindelijk matrasje van Maud gepakt en naast ons bed neergelegd en Floortje maar even op papa zijn plekje. Toen papa thuis kwam heeft hij haar op haar eigen bedje gelegd. Zo hebben we allemaal toch nog rustig geslapen!

Volle maan en de gevolgen? Tja daar zijn de meningen op internet erg over verdeeld geloof ik! De een zegt dat er verbanden bestaan tussen psychische klachten (waaronder het aantal zelfmoorden tijdens volle maan) tijdens de volle maan en de dagen rondom. Terwijl de andere wetenschappelijke kant zegt dat er niks van waar is!
Wat ik wel weet is dat de volle maan veel energie afgeeft een dag ervoor en zeker te weten 1 of 2 dagen erna! Deze energie staat elke volle maan weer voor andere veranderingen in de wereld. Zie hieronder voor een link waarin uitgelegd staat wat deze volle maan betekende.
Die energieen merken wij  ‘hoog gevoelige’ mensen heel duidelijk. De ene keer nog meer dan de andere keer. Hoe we dit merken? Nou de meiden kunnen er niet van slapen of kunnen er niet van in slaap komen. Als je dan slaapt slaap je heel erg vast en droom heel veel! Zelf weet ik dat ik idd weinig slaap heb en veel energie rondom volle maan. Als ik dan slaap droom ik heel echt! Droom bijvoorbeeld waar ik op dat moment mee zit of worstel en in die droom word dan alles duidelijk gemaakt naar me. Zoals nu (en na het lezen vallen alle puntjes op de i) Voor mij word dan heel veel duidelijk in welk proces ik zit op dat moment.
Goed lees zelf maar!
http://www.a3boeken.nl/nl/nieuws/de-volle-maan-van-27-januari-2013-24-01-2013/

Verder vandaag gezellig even bij me ouders geweest met me meiden. Jammer dat me zusje er niet was die zagen we later rijden toen wij op de terugweg waren.
Volgende keer kunnen de meiden weer lekker samen spelen dan maar.
Thuis gekomen had Menno al lekker de wassen gedraaid en lekker stofgezogen. Heerlijk thuiskomen.
Maar wat eten we? Hmmmm….. Pannekoeken? Maar niet genoeg meel…
Even kijken dan maar weer op google hahaha lang leven google! En ja hoor recept voor pannekoekenmeel heel simpel en goedkoop! Was erg lekker en natuurlijk veel te VEEL! Mama dacht klinkt zo weinig dus dubbel recept… Oepsie!
Hier ook nog even het recept dan maar voor degene die het willen proberen. (denk eigenlijk dat iedereen het wel weet maar je weet nooit!)

 • 200 gram bloem
 • 3 eieren
 • Bakboter of olie
 • 300 ml melk
 • Zout
 • Eet smakelijk!

  Weer een week voorbij op naar de volgende. Begint morgen om 9.00 uur met Marieke.

  Liefs

  1 gedachte over “Volle Maan

  Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.