Volle Maan

      Geen reacties op Volle Maan

Wat is dat elke maand toch weer een belevenis die volle maan.
De ene volle maan is heftiger dan de andere volle maan.
Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed of er ergens wetenschappelijk bewezen is dat de volle maan samen hangt met Hoog Gevoeligheid dan wel het gedrag van de dieren. (Waar ik nu niet verder over uit ga wijden).

Ondertussen zijn wij er hier in huis achter dat dit wel degelijk het geval is.
Elke keer rond de volle maan begint de ‘ellende’. Zeker een dag ervoor en een dag erna. Soms is hij zo heftig dat dit nog een dag langer door kan werken maar meestal houd het op met 3 dagen.
Wat merken wij dan eigenlijk?

Dit is bij ons allemaal verschillend eigenlijk.
Als ik even met mijzelf begin dan weet ik nog heel goed als klein meisje dat ik nachten wakker lag met de gordijnen open te kijken naar de maan. Toen had ik nooit de link gelegd naar de volle maan. Vond het alleen maar vervelend. Net als mijn ouders… Ik kwam meerdere keren per avond naar beneden en als mijn ouders ook sliepen lag ik gewoon wakker te zijn. Later kwamen de dromen. Pff en wat voor een dromen! Hele enge dromen of hele echte dromen. Vaak hadden ze een voorspellend iets. Geen pretje kan ik je zeggen. Nu nu ik ouder ben lig ik vooral wakker te zijn. Ben al lang gestopt met het druk maken over de volgende dag dat ik uitgerust moet zijn enz. Gek genoeg ben ik niet echt heel erg moe die dag. Op een of andere manier geeft die maan me energie.
De dromen zijn er soms wel en soms ook niet. Of je er in gelooft of niet.. Ik heb ze en vaak klopt het wat ik droom. Dus… Vannacht droomde ik over mijn opa die overleden is vorig jaar. 11 September is het alweer een jaar geleden. Alsof hij even wilde laten weten dat hij er nog is. (Ik geloof zeker in een leven hierna en geloof met heel mijn hart dat mijn opa over mij waakt. Dit gaf mij dan ook een heel speciaal gevoel!) Alsof de maan dit mogelijk maakt…

Of mijn meiden dromen als ik? Ik heb geen idee. Eerlijk gezegd hoop ik van niet. Want het is zeker geen pretje kan ik zeggen. Maar dromen doen ze wel. Dromen en heel veel draaien in bed. Hoor ook dat Maud vaak wakker ligt en dan weer lekker met haar knuffels aan het kroelen is. Geloof dat ze er zelf niet zo’n probleem van maken. Net als ik vroeger.
Floortje wil al wel heftige dromen hebben. Van klein meisje af aan al eigenlijk. Werd ze wakker en had een enge droom gehad. Het duurde dan echt wel een tijdje voor ze de rust gevonden had om weer te gaan slapen. Slaapwandelen doet ze ook sinds kort. Is ze heel diep in slaap en komt even de kamer in om vervolgens weer weg te lopen. Floortje kan ook hele gesprekken hebben in haar slaap. (Nu ik dit typ bedenk ik me dat ik dit ook kon hahaha)

Kortom alles behalve rustige nachtjes hebben wij hier rond de volle maan.
Ben sinds kort gaan volgen welke betekenis de volle maan heeft. Elke maand staat weer voor een betekenis en een verandering. Zoek het maar eens op op internet als je interesse hebt. Als je goed nadenkt klopt het altijd met wat je meemaakt op dit moment!

Vanavond nog een nachtje in het vooruitzicht. Gek genoeg als je er eenmaal vrede mee heb is het allemaal niet zo erg als je weer wakker ligt. Kijk je gewoon naar die mooie ronde bol n de donkere lucht.

Liefs

Moon-Way

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.