Verf!

      Geen reacties op Verf!

Zo even lekker vroeg wakker worden heeft dan ook een beetje zijn voordelen. Even de tijd om een blog te schrijven.
Maud is weer eens voor de verandering heel erg verkouden en haar neus zit lekker verstopt. Daarom was ze om half 6 al wakker vanmorgen. Even bij mama in bedje hopen dat ze nog even slaapt maar helaas… Dan maar naar beneden. Gelukkig heeft ze de hele nacht wel door geslapen en is ze weer!! Droog!! Dus ja wat is nu het ergste?

Gisteren was het weer heerlijk weer!! Floortje gespeeld met het buurmeisje van het weekend! Toen was het ook al zulk lekker weer. Ze mocht op het paardje rijden! Hahaha geweldig! Ze kwamen even langs ons huis om het te laten zien natuurlijk. (Zie hieronder de foto’s )En ik lekker even weer in de tuin gewerkt. Van het weekend al gesnoeid en de groene bak gevuld. Was nog niet helemaal klaar.. Nog steeds niet eigenlijk maar de bak is nog niet geleegd… Vreemd… Heb hem maar laten staan aan de weg hopen dat ze vandaag komen want ik moet eigenlijk nog meer snoeien… Gewoon maar doen straks want hoorde dat het morgen weer gaat regenen..
Gisteren wel even de tuin rond gekeken wat ik dit jaar eigenlijk wil doen.. Nou makkelijk NIKS!
Geloof dat ik de tuin goed vind zoals hij nu is.. Even wat bij de groenen en grijze bak snoeien en verder is het redelijk zoals ik wil eigenlijk. Misschien nog iets aan groen of kleur voor in de winter maar dat komt wel.
Weekend al de schuur opgeruimd en ruim gemaakt. Kwam ik verf tegen.. Pff ik en potjes verf… Eigenlijk heel gevaarlijk.. Dat bleek ook wel gisteren. Ik wilde wat kleur in de achtertuin. Is tenslotte mijn kindertuin. Dus?…..
De touwladder heeft Blauwe, Gele en Roze treden gekregen. Net als de schommel die is roze geworden. Ook de stap tegels hebben die kleuren. Helaas was de roze op….Even een nieuw potje scoren dan maar want die kleuren fleuren de boel wel lekker op!
Kijken de tuin rond.. Wat nog meer? Hou me maar bij de speel dingen.. Anders word het te gek… Of niet? Hahaha Zo zie je maar ik blijf bezig.

In de middag kwam Marieke weer langs. Ze kwam deze keer vooral voor Floortje.
Floortje is nog steeds zo bezig met de branden in Schoorl. Alles wat maar enigszins met vuur of brand te maken heeft is eng.. Dus speltherapie.
Eerste keer had ze het over de brand en dat we het huis uit moesten. Kortom het hele verhaal kwam er uit alleen bij Marieke en later ook met mama erbij om duidelijkheid in het verhaal te krijgen. Uiteindelijk kwam ze er achter dat alles weer goed gekomen is en dat het erg spannend was allemaal maar ons huis was er nog! Alleen hing de was nog buiten (Klopt) En die was helemaal vies geworden! Hahaha waar ze allemaal aan dacht! Tijdens het gesprek vertelde Marieke later was ze wel aan het hyper ventileren en mocht ze tekenen maar kraste ze alles onder. Alle woorden die Marieke op schreef kraste ze door. Tekenen van angst en paniek. Zit dus wel degelijk een soort trauma daar.
Volgende week komt ze weer en dan gaan ze het spelen. De keer erop weer en weer… Net zo lang tot alles gezakt is en klaar. Ook de brand in de bus die we vorig jaar zagen komt aan de orde.
Ben benieuwd. Was het maar zo makkelijk voor mij ook……
Daarna nog even tijd voor mij. Vertelde van me Blaasontsteking (Kuur is af nu en gelukkig gaat het beter nu. Wel blijven drinken drinken drinken). Ik vertelde dat ik behoorlijk angstig was en bang dood te gaan. Heb mezelf ook weer flink gebeten vrijdag en onwijze ruzie gehad met Menno.. Allemaal omdat ik toch echt wel een flinke trauma heb opgelopen. Kwamen we na praten achter.
Is heel normaal deze reactie van mij. De blaasontsteking of ziek zijn in het algemeen haalt veel in mij los van mijn trauma..
Ook het idee van weer werken en ziek worden op mijn werk en dan maar door en door gaan tot ik er bij neerval is een deel van trauma.. Zo is het begonnen bij me en het zit zo in mijn hoofd. Hier is voor een deel ook het gevoel van door en doorgaan aan over gebleven. Ook al weet ik dat je het dan juist gebeurt…. De reactie van mij en de ruzie die volgde was een logische reactie en niet erg volgens Marieke. Gelukkig hahahaha wat een opluchting zeg! Pffff..Ligt niet aan mij!!!
Maar 1 ding weet ik wel zeker HIER MOET IK VAN AF!!!!
In mei gaan we hier mee aan de gang. Hopelijk is het voor Floortje dan alweer wat minder en kunnen we aan mij werken. Dan krijg ik EMDR training. Een soort hypnose en dan ophalen van de situaties en weer verwerken ervan… Heel heftig allemaal (Heb het vorige keer ook gehad ivm buurman Theo.. helaas hadden ze niet de goede situatie te pakken, maar die was ook nodig.) Dit word wel even heftiger denkt Marieke en we moeten even kijken hoe we dat gaan doen. Heb waarschijnlijk meer hulp nodig thuis dan maar dat zien we dan wel weer.

Goed dat was gisteren. Heftige dag maar wel een goede!
Vandaag weinig eigenlijk. Weer de tuin in natuurlijk want ook de meiden vermaken zich prima in de tuin! En vanmiddag komt Renzo weer gezellig mee spelen dus weinig nut om te stofzuigen! Vanavond maar even dan maar hahaha…
Niks dus.. En natuurlijk zal het weer gevuld worden!

Liefs

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.