Vakantie Zaterdag

      Geen reacties op Vakantie Zaterdag

Het laatste weekend voor we weer naar school en te werk moeten. Wat gaan we doen?
SPEELTUIN!!! Klonk het meteen in koor dus waarom ook niet! Op naar het vriendinnetje van Floortje want ja die mag ook mee deze keer.

Daar gingen we dan met een auto vol drukke meiden.
In Purmerend zit een hele leuke speeltuin had ik me laten vertellen. Niet duur en super leuk en netjes. Die wilde ik natuurlijk even uitproberen. Voor een euro per kind waren we binnen en wat een mooie speeltuin! Alles van hout gemaakt en netjes onderhouden. Vooral ook super overzichtelijk! Genoeg te doen voor jong maar ook de oudere kinderen kwamen genoeg aan hun trekken met grote klim en klauter torens. Voor onze Maud was er ook genoeg te prieken haha. Een waterpomp, klein stroompje en natuurlijk lekker veel zand! Kortom heel erg leuk!
Wat ik dan weer zo super leuk vond was dat hij ook onwijs leuk is voor kinderen in een rolstoel! (Tja die hebben wij gelukkig niet maar al had ik die ging ik HIER heen) een draaimolen waar je zo in kon met je rolstoel. Een mooie lig schommel, een loopbrug die kiept als je er met je rolstoel op het zwaarste punt komt enz.

Maar hoe gaat dat nu met Hoog Gevoelige kinderen en de speeltuin?
Haha das heel dubbel! Bij ons is het altijd erg, hoe zeg ik dat.., DRUK!
Floortje kan niet wachten en rent OVERAL heen! Alles probeert ze op een razend snel tempo. De glijbaan door, naar de schommels, door de tunnel naar de loopbrug en weer door de glijbaan enz enz enz… Net een windhoos door de speeltuin heen. Tussendoor is ze niet bang om meteen contacten te maken met andere kinderen. Soms denk ik wel eens totaal niet Hoog Gevoelig. Maar op dit soort momenten kan ze zelf niet haar grenzen bepalen. Ze kan totaal niet voor zichzelf de rust maken om ergens aandacht aan te geven. Gevolg is meestal dat ze geen tijd heeft om mee naar huis te komen of dat ze heel erg boos word. Als ze dan eenmaal thuis is valt ze languit op de bank met buikpijn en of hoofdpijn.
Maud? Die is totaal anders. Maud is afwachtend. Ze wil het liefst samen met papa en mama even kijken wat er allemaal te doen en te zien is. Als ze dan iets ziet wat ze erg leuk vind heeft ze ook geen tijd om verder te lopen. Zoals hier zag ze een mooi waterstroompje en zand. Meteen op haar knieën en prieken maar. Eigenlijk heeft ze dan geen tijd meer om verder te lopen. Maar met enige tegenzin loopt ze dan toch even mee om verder te kijken. Als we het hele rondje gehad hebben zie je haar denken waar ze heen wil. Ze kiest iets uit en samen gaan we er heen. Als ze de zekerheid heeft voor zichzelf gaat ze ook helemaal los. Ze kan heerlijk spelen maar ook heel lang bij 1 ding. In tegenstelling tot haar zus haha. Papa en mama kunnen even rustig zitten en genieten van de meiden. Maud in het zicht en Floortje overal en nergens haha. We proberen wel achter Floortje aan te gaan en samen te spelen maar dat is vrij kansloos haha ze is moeilijk bij te houden!
Maud heeft ondertussen ook een vriendinnetje en vermaakt zich prima.

Daarna nog even langs de kinderboerderij om de konijntjes te aaien en dan een ijsje en op naar huis. Als afsluiter bak ik nog een stapel pannenkoeken en dan is er een mooie vakantie zaterdag voorbij!
Moe maar meer dan voldaan kruipen we lekker in bed om gezellig een verhaaltje te lezen en te slapen.

Liefs

Collage 2014-08-16 14_28_37

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.