Vakantie en bijkomen?

      Geen reacties op Vakantie en bijkomen?

Vakantie! 2 Weken vakantie betekend bijkomen en relaxen.

Dat is wat iedereen altijd zegt. Ondertussen weten wij dat dit voor ons iets anders werkt. Zeker de eerste week, hangt er van af hoelang de vakantie duurt, betekend voor ons de stress weg werken van de afgelopen weken school. En dan de 2e week begint de spanning alweer op te lopen voor wat komen gaat. Dus 2 weken vakantie is hier veel te kort om echt even bij te kunnen komen.

Voor de vakantie begint maakt Floortje de belangrijke IEP toets. Met welk niveau sluit ze haar basisschool periode af? En belangrijker met welk niveau begint ze straks op haar nieuwe school? Voor haar gevoel lag er heel veel druk op. (Voor elk kind denk ik) Maar uiteindelijk weten we toch al waar ze naar toe gaat dus zo belangrijk is die toets opeens niet meer.

2 dagen toets of in elk geval 2 dagdelen. De eerste dag ging ze goed maar de 2e? Ze kon zich niet concentreren zoals ze zelf zegt en ze denkt dat ze alles fout heeft gedaan. Het was toch wel spannend. Dit galmt natuurlijk nog door in de vakantie. Opeens is die uitslag toch wel heel belangrijk. En dan duurt het erg lang voor de uitslag er is.

Daarbij kwam ook nog het uitzoeken van de eindmusical. En is hij snel binnen zodat we na de vakantie kunnen beginnen met oefenen? Deze was gelukkig snel besteld en binnen.

Op You tube zijn de liedjes te vinden dus dat is alles wat we hier de hele dag horen. En dan is die toets opeens niet meer belangrijk.

Of nee. Dat lijkt maar zo. Eigenlijk heeft ze nu 2 grote belangrijke dingen in dat hoofdje zitten. Samen met het idee dat alles voor het laatst is op deze school. Het laatste paas ontbijt, voor het laatst haar verjaardag gevierd en ga zo maar door.

Het einde van haar basisschool periode nadert en ook die spanning bouwt al lekker op.

Gelukkig voor ons zijn de belangrijkste regel dingen qua school geregeld. Nog een paar dingen zoals het vervoer van en naar school en de laatste puntjes op de i dan is het klaar.

Super fijn ook dat ze de laatste weken ook nog eens elke maandag een ambulant begeleidster op school kreeg. Samen werken ze rustig naar de nieuwe school toe. Maar vooral ook wie ben ik? En wat heb ik nodig om het goed te hebben op school straks?

Goed voor de vakantie begon is er dus genoeg drukte geweest.

2 Weken vakantie begonnen met de Paas. Opa moest werken als marktmeester op de rommelmarkt dus zijn we gezellig met zijn alleen daar gaan picknicken. Papa moest 2e paasdag werken dus hebben we samen paaseieren gezocht. ‘s Avonds bbq met de buren en verder rustig aan.

Na de paas kwam de verjaardag van onze mooie meid! 12 jaar alweer! Vrijdag was ze echt jarig maar we hebben het zondag gevierd. Zaterdag eerst nog even de koningsdag en zondag haar verjaardag.

Oef toen was week 1 alweer voorbij.

Week 2 houden we rustig. Bijkomen van alles wat geweest is. En dat bijkomen is wel nodig. Ze heeft veel pijn en erg veel last van haar Tics en dwanghandelingen.

Naarmate het weekend vordert komt ze redelijk tot haar zelf. Maar ik weet nu al dat dat koppie meer denkt dan wij weten. En tegen de tijd dat het zaterdag middag is zit die al lang al op school.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.