Vakantie

      Geen reacties op Vakantie

Een Blog vanaf de camping. 

We zijn met vakantie in eigen land en wel met onze eigen vouwwagen. Vorig jaar aangeschaft en dit jaar voor het eerst in gebruik genomen. Toch spannend of alles wel goed gaat. Een week vooraf al uit de stalling gehaald zodat we hem goed konden bekijken. Zit alles er in? Missen we nog iets? En voor Floortje vooral duidelijkheid. Rustig even neerzetten en aan het idee wennen.

Dan is het toch echt maandag en gaan we vertrekken. Zo fijn dat we voor een camping hebben gekozen dichtbij huis. Een klein uurtje rijden en we zijn er. Dus ’s ochtends rustig alle laatste dingen inpakken en nog een kop koffie voor we gaan. Rond 2 uur zijn we op de camping. We mogen helemaal op het laatste veld achterin zelf een plekje uitzoeken. Floortje heeft samen met Maud een perfecte plek gekozen. Rustig aan de vouwwagen opzetten terwijl de meiden al lekker gaan spelen. Eigenlijk ging alles heel makkelijk en ze spelen snel. De meiden hun eigen hoekje inrichten en voor we het weten is de dag voorbij. 

Nu komt het spannende van alles (tenminste dat vind ik) het slapen. Rond 24.00u slapen de meiden pas! En rond 4.00u zijn ze alweer wakker helaas. Goed ze hebben daarna nog heel even rustig gelegen en om 7.00u er maar uit gegaan. Samen met Guus een rondje om en lekker optijd ontbijten. 

We zijn ondertussen alweer op de vrijdag aangekomen en ik moet eerlijk zeggen, het gaat echt goed. We hebben regen en storm gehad en de vouwwagen houdt keurig stand. De meiden vermaken zich prima met vriendinnen op de camping en tussendoor wandelen we heerlijk met Guus door het bos hier vlakbij. Opa en oma zijn geweest en samen zijn we naar het Sprookjesbos geweest en vandaag hebben we een super gaaf blote voetenpad gelopen. Lekker vies door de modder en de sloot maar wat een lol samen! 

De dwang en tics van Floortje worden met de dag meer. Nu is dit vrij normaal hoorden we al. Van te voren veel stress en onbekende dingen. Op de camping wel een eigen plekje in de vouwwagen maar om ons heen alles nieuw en onbekend. Dan hebben we ook al ondervonden dat de caravans om ons heen komen en weer gaan wat weer behoorlijk wat onrust geeft.

Goed gelukkig laat ze alles wel gaan. Dwang handelingen zoals steeds dezelfde weg lopen en dezelfde wc gebruiken zijn behoorlijk aanwezig. Alles 3x doen is nu vooral 9x doen en sommige dingen duren nu dus iets langer dan anders. Soms kan ze moeilijk haar draai vinden maar gelukkig spreekt ze het goed uit naar ons. Zo kunnen we elkaar helpen.

Tics? De mond bewegingen zijn er behoorlijk en ze heeft een nieuwe tic met haar haren achter haar oren vegen. 

De grootste overwinning was wel dat ze ging douchen! Dag 2 en met veel pijn en moeite gingen we samen douchen. Op slippers en dan met duidelijke iehh en ahhhhh kreten. Maar we hebben het gedaan en uiteindelijk viel het best mee. Vanmorgen samen met Maud douchen. Grappig dat verschil. Maud is nergens vies van en raakt rustig de wc aan, gaat op blote voeten de douche in en maakt een dansje met haar blote billen tegen de muur. Wow wat kostte dat veel moeite voor Floortje! Die ging alles wat Maud deed bij zichzelf compenseren! Dus Maud met haar billen tegen de muur? Floortje 9x haar billen extra wassen! Maud de wc bril aanraken? Floortje haar handen 9x wassen. Pff denk dat we morgen maar apart gaan douchen want dit was iets te veel van het goede. 

Grappig dan wel hoe ze is met het blote voetenpad lopen. Hier heeft ze totaal geen moeite om in de modder te lopen of door de sloot te baggeren. Daarna wel goed de voeten schrobben en weer door.

Kortom wij genieten nog even op de camping wetend dat de tics en dwang misschien nog meer gaan worden maar die nemen we op de koop toe. Guus zorgt voor de nodige rust en uitlaatklep als in rennen door het bos en knuffelen bij de tent. Extra veilig gevoel dat Guus in de voortent slaapt als wij in onze bedjes liggen.

Vogend jaar weer? JA! Maar dan wel een camping plek die nog rustiger is dan hier want dat komen en gaan van caravans was hier best veel eigenlijk. Maakt de boel behoorlijk onrustig merken we. (Die camping wc kan dan thuis blijven want dit gaat gelukkig goed) 

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.