Terugval van Mama

      Geen reacties op Terugval van Mama

Soms heb je van die dagen, of weken, dat je het even niet meer zo ziet zitten allemaal.
Dan wens je even dat je een ‘normaal’ gezinnetje bent zonder zorgen. Dat je er kan zijn voor mensen die het even moeilijk hebben zonder dat je zelf even helemaal geen energie hebt.

Zo voel ik me nu alweer een week. Energieloos. Op. Geen zin meer om te vechten. Gewoon even helemaal weer klein zijn en uithuilen bij papa en mama op schoot. Even niks aan mijn hoofd.
Tegelijkertijd worden we elke ochtend weer vroeg wakker en gaan we weer over tot de orde van de dag.
De dagen tellen heel veel tics voor Floortje. Pijnlijke tics ook.
Voor de mensen die het maar moeilijk kunnen begrijpen. Ze heeft veel last van het pulken aan haar vingers, pulken aan haar lippen, pulken aan alle oneffenheden op haar gezicht. Maar ook haar schouder pijnlijk verdraaien, of juist het niet bewegen van haar nek, met als gevolg nekklachten.
Maar ook haar dwang is dubbel terug. Handen wassen, tanden poetsen, alles word schoon geveegd met een tissue, rondjes om haar as draaien, zelfde weg heen en weer lopen, enz.
Dan hebben we ook nog dat ze heel erg aanwezig is in haar praten. Luidruchtig dus maar ook dwingend naar ons en zichzelf.
Kortom Floortje telt voor 3 nu haha.
Maud? Die zoekt natuurlijk ook haar weg hierin en kan op momenten haar aandacht vragen, wat dan weer logisch is, maar niet altijd even gezellig.
En zelf? De automatische piloot zeg ik dan maar weer.

Gevolg? Tja.. ik ben niet altijd even aardig voor mezelf zeg ik dan maar heel zachtjes. Voor de mensen die mij kennen, en dan zeg ik dat ik hier niet trots op ben om te zeggen. Ik heb mezelf weer eens gebeten…. Een kleine terugval voor mezelf. 1 die als een baksteen op mijn geweten hangt. Want een terugval mag je hebben, is wat ik geleerd heb. Zolang je je er maar bewust van bent dat het niet goed is. Laat het vervolgens los en ga door.
Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan kan ik je zeggen. Ik heb al de hele week hoofdpijn en kopzorgen hierom. Het feit dat ik terug gevallen ben. Volgens Menno is het maar een kleine terugval die al lang weer voorbij is. Maar voor mij is het een hele grote! 1 die niet had mogen gebeuren! En ja ik straf mezelf hier vreselijk mee, maar ik voel me nu eenmaal erg schuldig.
Ik zoek mijn heil dan maar weer in mijn dwang. Poetsen! Haha das wat ik kan en dan ook lekker doe. Onbezorgd poetsen en opruimen.. En ja dan hou ik me tegelijk ook in. Omdat niemand het hier in huis waardeert als ik alles achter hun ruggen om opruim en of weg gooi. Ben de enige hier in huis die spullen als troep vind. Moet je net Floortje hebben die graag verzamelt! Ahhh!

Zo das er uit. Heel lang nagedacht of ik dit wel wilde delen, maar dit hoort er nu eenmaal bij. Ik heb het opgeschreven en nu moet het uit mijn hoofd zijn.
Lang niet iedereen die dit allemaal mee maakt pakt het zo goed op als wij het doen met zijn allen. Ik had al lang terug kunnen vallen naar dat zwarte gat waar ik 9 jaar geleden in gevallen was.
Maar hier sta ik. Nog steeds met mijn mooie dochter. Een 2e mooie dochter erbij en dan ook nog steeds samen met mijn mannetje Menno! Samen genieten we elke dag echt nog heel erg van elkaar. Ja ja ook met onze (minder) goede eigenschappen.
En er staat ons nog heel veel moois te wachten in de toekomst! Das een ding wat zeker is.
En dat ik dit dan weer opgeschreven heb, lucht weer op, maar geeft ook bevestiging. Bevestiging die ik later nog weer eens terug kan lezen. Kan zien dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is. Maar dat we zeker steeds sterker worden.

Oh ja voor de mensen die ons volgen. Dit is niet bedoeld als roep om medelijden! Zeker niet!
Maar dit is wel de realiteit. Ook mama’s hebben hun ínstort’ momentjes waar we zeker niet trots op zijn, maar ze horen er wel bij. En we kunnen ze wel weg poetsen, maar dan is het weer geen realiteit toch?
In het begin ben ik een belofte met mezelf aangegaan wat betreft het bloggen.
Vertel de waarheid, en wees vooral eerlijk tegen jezelf.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.