Terugkijkend op vandaag

      Geen reacties op Terugkijkend op vandaag

Daar zitten we dan. Jij in bad tot rust komen en ik op bed.
Menno is werken dus ik pak mijn telefoon om de dingen van vandaag van me af te schrijven. Soms baal ik echt van die stomme Tourette.
Denk je net: ‘Het is alweer een paar dagen rustig. Dat gaat de goede kant op.’ BAM! Daar gaat het mis. Dan ben ik wel weer heel erg blij dat ik thuis ben. Dat ik er ben voor haar (en Maud) als ze me beide zo hard nodig hebben.
Tegelijk merk ik aan mezelf dat het me sloopt. Het vreet aan me, doet me pijn en maakt me verdrietig haar zo te zien. Ik wil het goed maken en er voor haar zijn. Maud helpen, want die krijgt de volle laag 100x per dag. Die laat het gelaten over zich heen komen als haar zus weer eens boos word.
Dus een terugblik op de dag. Wat ging er mis en wat kunnen we de volgende keer beter doen? Of is het ‘gewoon’ zo omdat het zo is.

Afgelopen week ging het zo goed. Je was rustig en vrolijk. Geen tot weinig dwang en onrust. Ok je teen tic zorgde voor flink open tenen en voor de zekerheid naar de dokter geweest of het niet iets anders is. Maar nee, het is je teen tic die er voor zorgt dat je tenen aan het eind van de dag bloedend open liggen. Niks aan te doen. ’s Ochtends invetten zodat ze niet droog droog schuren en proberen om te buigen naar een ander. Stukje gedragstherapie. Ingewikkeld.
Maar toch een rustige week. Meestal gevolgd door een nieuwe tic en of dwang. Wanneer die ommezwaai komt is nooit duidelijk, maar hij komt altijd binnen als een BOM!

Al een paar nachten slaap je vast. Je praat en beweegt niet eens. Ik moet je ’ s ochtends wakker maken en nog ben je moe. Rustig ben je deze dag begonnen. We hebben geen gastkinderen dus we kunnen rustig aan doen. Moeten vanmorgen vroeg op school zijn want jullie gaan met school schaatsen. Tas gepakt, brood gesmeerd en gegeten als je opeens spier wit word. Bij jou een teken dat je hoofdpijn hebt. Geen gewone hoofdpijn zoals wij die kennen maar een stapje meer. Eigenlijk een teken dat je rustig aan moet doen. Je lichaam zegt stop. Maar je wilt zo graag schaatsen. Dus een paracetamol en op de fiets naar school.
Vanmiddag haal ik je uit school. Maud gaat spelen en fietst niet met ons mee naar huis. (Anders dan in je hoofd zat) vertel ik je ook nog dat ik even iets langer op school moet blijven voor een vergadering van de OR. (Ok die was ik even vergeten te melden vanmorgen. Mijn fout) Maar ik hou het kort. Papa is thuis tot kwart voor 3 dus je kan naar huis. Daar zag ik al dat ik met je mee moest naar huis. Papa is thuis dus ga maar lekker. Mama moet soms ook even iets anders en los laten. Dapper bel je papa en ga je naar de fiets. Ik de vergadering in. 3 kwartier later een berichtje. Je hebt een paniek aanval gehad op de terugweg. Je besluit met Guus naar school te lopen en samen lopen we naar huis. Je verteld dat de elektrische fiets (al een oudje en niet meer zo betrouwbaar wat betreft de accu) bij school al stopte. Je was al in paniek toen mama vertelde op school te moeten blijven. Toen de fiets die het niet deed, en tegen de wind in. Mama hoort thuis te zijn niet papa. Papa kreeg de volle laag begreep ik. Met iet wat tegenzin ging hij toch naar zijn werk. Gelukkig hebben we een telefoon! Tijdens het lopen naar school een ap om te laten weten waar je bent. De middag nog samen voor we Maud halen bij haar vriendin. Je durft niet alleen thuis dus samen op de fiets. Tegen 19.00u horen we een harde windvlaag tegen het raam. Guus schrikt, Floortje springt onder de computerkast en zit daar trillend als een rietje. Pff paniek aanval 2 vandaag! Gevolgd door een woordenwisseling met haar vriendin en ook Maud is niet veilig. Alles moet vanaf nu volgens rituelen en met veel tics. Waaronder een nieuwe tic die er voor zorgt dat ze tijdens lopen door haar benen zakt. Snel naar boven. In bad en naar bed!
Laat het snel morgen zijn. Weekend. Niks. Helemaal niks! En hopen dat we de piek weer samen kunnen overwinnen! Twijfel er niet aan maar een iets langere rust week had niet verkeerd geweest.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.