Terug van weg geweest

      Geen reacties op Terug van weg geweest

Even wat het heel erg stil met het Bloggen.
Alle tijd ging in het Gastouder zijn.
Even helemaal niks en nergens anders zin in haha.
Even gewoon mijn eigen draai vinden in het ‘Nieuwe’ leventje als Thuisblijf-Mama annex Gastouder!
Moet heel eerlijk bekennen dat het me prima beval hoewel het in het begin best even wennen is.

Niet meer het standaard ritueel van elke woensdag naar mijn werk… Lekker even de deur uit zonder je eigen kids..
Nee altijd maar hetzelfde elke dag weer. Elke ochtend zorgen dat alles kids aangekleed en klaar zijn voor school. Hebben ze alles mee? Zijn er geen dingen te doen op school? (Nu ik meer thuis ben kan ik het niet laten geregeld mee te helpen als het kan) Vriendjes en vriendinnetjes mee naar huis om te spelen enz enz enz..
Daarbij kwamen ook de Gastkindjes om de hoek kijken.
1 Wisselend dus Flexibel meisje. Betekend weekenden, avonden, nachten enz soms best verwarrend voor de meiden ook. Wanneer komt ze? En komt er nog iemand vandaag? Gelukkig hebben die het snel genoeg onder de knie en met een goede voorbereiding en planning (Als in een weekplanner in de wc) Lukt het allemaal goed.
Na een half jaar echt fulltime als Gastouder bezig te zijn mag ik zeker te weten niet klagen. Nu al veel geleerd over mijn eigen kunnen en mijn sterke en zwakkere kanten. Natuurlijk blijven we leren maar alles op zijn tijd!

Tussendoor willen we natuurlijk ook meer Gastkinderen. Dat betekend RECLAME maken! Hoe doe je dat?
Tja… Dat kan op veel manieren.
Vooral de mond tot mond reclame werkt super in een dorpje. Dus? Heel veel je gezicht laten zien bij heel veel mensen haha geen probleem voor mij gelukkig. Dat lukt aardig!
Facebook pagina! Toppertje! Ik heb een eigen pagina aangemaakt en post daar geregeld foto’s van wat we gedaan hebben en geknutseld hebben. Hoor heel veel positieve verhalen over de leuke foto’s en goede tips die ik geef. Dat betekend dat het in goede aarde valt allemaal, dus: Lekker doorgaan hiermee.
– Een mooie Website met alle informatie. Erg belangrijk is een mooie en vooral duidelijke internet pagina. Mensen moeten kunnen zien wie je bent en wat je doet.
Facebook. Lid worden van meerdere pagina’s in de buurt. Geregeld komen er oproepjes voorbij van op zoek naar oppas of een gastouder. Hier spring ik natuurlijk graag op in.
Iets ludieks. Waar sta ik als Gastouder voor? Wat wil ik dat ouders denken van mij? Wat wil ik ze meegeven? Ondertussen weet ik heel goed dat de creativiteit een sterk puntje is van mij. Lekker knutselen en ophangen voor het raam. Maar ook buiten bezig zijn met de kids. Vies worden en prieken met water en zand is favoriet. Maar ook lezen! Lezen is zo belangrijk voor kinderen en zeker op een jonge leeftijd! Na even zoeken en een beetje via via kwam ik op ‘Kinder Zwerfboek’ terecht. Deze hebben boeken die uit zwerven gaan. De bedoeling is vrij simpel. Je neemt een oud kastje die je leuk pimpt en die zet je vervolgens buiten neer gevuld met boekjes. Deze kunnen kinderen gratis meenemen en lekker lezen om ze vervolgens weer verder te laten zwerven of om te ruilen voor een ander. Helemaal geweldig dus! Je raad het al voor de deur staat een super leuke Mini Bieb gepimpt en wel en gevuld met boekjes!
1471347_1593062097620738_4891793814271830241_n
– En dan natuurlijk de supermarkt kaartjes. Bij de plaatselijke supermarkt hang ik geregeld een kaartje op.

Lekker bezig dus en ja het werpt zijn vruchten af want ondertussen hebben we via de vele facebook berichten door een nieuw Gastkindje gekregen en door de bekendheid in het dorp waarschijnlijk straks nog een nieuw kindje! Ook dankzij de website hebben we heel veel positieve reacties gekregen en ook een kindje! Krijg van veel mensen te horen dat de site precies verteld hoe het hier is en waar ik voor sta. Dat is toch wat we willen? De facebook pagina loopt ook top. Mensen weten wie ik ben en waar ik ben haha. Samen met de Mini Bieb zijn we niet te missen in het dorp!
Alle tijd die je met liefde ergens insteekt word vanzelf beloond.

10986668_1587543461505935_6000198046356468917_n

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.