Spreekbeurt

      Geen reacties op Spreekbeurt

acceptation-1295324_960_720

Vandaag was het dan zo ver. Floortje houd een spreekbeurt over haar Tics en Dwang.
Ze is nu zo aanwezig dat we er niet meer omheen kunnen draaien. Thuis was het afgelopen weekend een gezellige drukte maar op school is ze ook in 2-voud (of 3) aanwezig.
Alles wat er omheen anders gebeurd is te veel op dit moment. Vrijdag neemt haar therapeute afscheid omdat ze met zwangerschapsverlof gaat. (Hiervoor in de plaats komt een vervangend iemand) Maar ook de Cito-toetsen komen er aan volgende week. Kortom heel veel om te behappen voor haar.

Aan ons de taak er een mooi verhaal van te maken. Maar hoe leg je duidelijk uit wat er allemaal is? Best moeilijk als je het zelf nog niet helemaal snapt. Confronterend voor Floortje kwamen we achter.
Gelukkig zijn er meer kinderen geweest die er een mooie spreekbeurt van gemaakt hebben. Met behulp van deze spreekbeurten en onze eigen ervaringen hebben we er een mooie samenvatting van weten te maken.
Vanaf nu kan ze op school ook gewoon zichzelf zijn en hoeft ze zich niet meer in te houden.

Vanmorgen begon het alweer lekker. De schilders kwamen al heel vroeg om de dakrand schoon te maken en te schilderen. Stress voor Floortje, ondanks dat ik het gemeld had aan haar. Nog 1 keer haar spreekbeurt doornemen en naar school.
Halverwege kwam ze er achter dat ze haar huiswerk was vergeten. Paniek! Morgen is er weer een dag. De spreekbeurt is even belangrijker nu.
Fiets op slot en naar school. Nog 3x terug en paniek want heb ik mijn fiets wel op slot gedaan mam? ‘Schat . Kijk eens wat je in je handen hebt? Je fietssleutel.’ Oh ja..

Goed om half 10 was ik weer op school voor haar spreekbeurt. Wat een gespannen vogeltje zag ik zitten! Wat vond ze het eng, maar wat deed ze het goed allemaal! Toen ze klaar was en de vragen begonnen zag je haar helemaal ontspannen. De Tics en de Dwang kwamen natuurlijk naar voren en je zag aan haar dat ze opgelucht was. Zo opgelucht! Eerst wilde ze het helemaal niet vertellen en schaamde ze zich er voor. Maar nu ze er zoveel moeite mee heeft om ze in te houden en dan ook nog eens haar ding te doen op school is ze echt wel opgelucht dat iedereen het nu weet.
Maar: Negeer het liever en zeg er maar niks van. Want ik weet het en kan er niks aan doen.
 
Wij zijn in elk geval super trots op je moppie! Heb je wel ff gedaan! Hopelijk kan je nu weer je zelf zijn en je ding doen.

Voor degene die het leuk vinden heb ik haar spreekbeurt als een filmpje toegevoegd.
Deel hem, gebruik hem of doe er mee wat je wilt wij zijn al blij als we er anderen er weer mee kunnen helpen. De oefening met je ogen 60 sec open houden was een topper! Deze maakt zoveel duidelijk voor kinderen. (Natuurlijk is dit maar een korte simpele versie maar voor haar klas duidelijk genoeg.)

Spreekbeurt

handtekening-1.jpg

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.