Speciaal meisje

      2 Reacties op Speciaal meisje

Altijd al geweten dat Floortje een ‘speciaal’ meisje was. Die nog wel eens voor lastige vuren zou komen te staan in deze wereld. Trots dat wij haar ouders zijn en haar hierin mogen begeleiden. Alleen had het makkelijk geweest als ze bij de geboorte een gebruiksaanwijzing mee leverden. Want wat een ellende als je je dochter zo ziet worstelen om haar hoofd boven water te houden en het niet lukt.

Tijdens de vakantie is alles redelijk rustig verlopen. Maar de school begon en nu na 2 weken school is alles weer terug bij af helaas.. Ze is heel onrustig in haar hoofd. En als je vraagt met wat dan? Komt er niets. Steeds gedurende de dag komen er verhalen naar boven zoals: De school gaat verbouwen, dus het word rommelig, de tafeltoets van vrijdag moet goed gaan (Die ze elke vrijdag heeft), A is vandaag jarig, ik heb veeg dienst na de les dus moet de hele klas vrij maken van zandkorrels, enz.. Dan hebben ze ook nog heel leuk een hele week les in het fotograferen. Ze mogen zelf foto’s maken en leren de bijbehorende begrippen enz. Tussendoor hebben ze deze maand het thema afval scheiden en duurzaamheid dus knutselen ze met de hele school van afval een mooi kunstwerk. Allemaal heel erg leuk natuurlijk maar om dan ook nog eens de normale dagelijkse dingen te leren in de klas is voor Floortje echt te veel!

Ieder ander kind heeft hier geen problemen mee en kan goed functioneren in de klas. Floortje? Die word er druk en onrustig van. Ze frunnikt steeds aan haar haren (Vandaar dat ze veel vlechten draagt. Die kan laat ze zitten) Ze kan lastig stil zitten, wiebelt dus geregeld op haar stoel en grijpt elke gelegenheid aan om even door de klas te mogen lopen om iets te pakken of te vragen.

Thuis? Is ze erg druk en onrustig. Hardhandig met haar zusje, kan moeilijk stil zitten aan tafel. Zitten op haar been dan weer niet, even haar shirt recht trekken, haren los, haren vast, vork op deze plek en weer terug, bemoeien met het bord van Maud, nog eens verzitten, enz enz. Tussendoor blijft ze de dingen herhalen wat er vandaag gebeurde in de klas. Niet de leer dingen maar: A. was jarig, en K. zei iets stoms tegen S. of T. ha zijn fruit vergeten enz enz.. Er ontgaat haar niks in de klas. Heeft ze een toets? Dan krijgt ze een tekst mee naar huis die we elke dag even samen doorlezen. Aan de achterkant staan vragen over de tekst. Lezen kan ze echt super goed! Maar dan vervolgens vragen beantwoorden? Huh? Dat staat niet in de tekst hoor of? Wat was dat ook alweer? En dan een antwoord geven wat eigenlijk bij 5 vragen verder hoort… kortom de concentratie is er totaal niet! Oh ja dan word ze ook nog eens afgeleid door een visje wat gek zwemt of haar zusje die even moet kuchen enz. Als dit thuis al zo is? Hoe heeft ze het op school dan?

Wat kunnen we hier nu mee? Helemaal niks! Wachten op de therapie van het Triversum (Met een wachtlijst) En verder roeien met de riemen die we hebben. Bellen en nog eens bellen om te vragen of ze toch niet eerder aan de gang kan heeft bereikt dat we vanmiddag weer een gesprek hebben. Ben dus erg benieuwd.

Gelukkig hebben we daar nog Monique die haar helpt en zo modderen we gewoon verder. En ik lees natuurlijk veel over Dwang en vooral bij kinderen (Wat natuurlijk weer weinig zo heftig aanwezig is) Ja ja ik hoor me vader al zeggen: ‘Praat met een Homeopaat!’ Kan, maar dan hebben we weer een molen die we door moeten. En dus weer afspraken en drukte in het hoofd van Floortje.

Liefs

sea-1132255_960_720

2 gedachten over “Speciaal meisje

  1. Wilhelmina

    Druk,druk,druk,is wat ik hierbij denk en voel. Fantastisch hoe jullie als ouders de ballen in de lucht weten te houden. Jullie maken ervan wat ervan te maken is. Het moment! Sneeuw ook gelezen daarin heel duidelijk het Meeveren met je kind. Goed voor beiden. Boos worden om een nat pak haalt de vreugde weg.👍

    1. Brenda Auteur bericht

      Dank je wel voor je reactie. we doen ons best het allemaal zo luchtig mogelijk te nemen. Eerlijk gezegd genieten we van alle drukte 😉 zou geen leven meer kunnen indenken zonder de drukte!

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.