Serieus gesprek.

      Geen reacties op Serieus gesprek.

Pff kreeg gister avond een telefoontje van me vriendin dat haar zoontje met een verhaal thuis kwam!….

Tja wat moeten we daar nu weer mee….
In het kort hebben ze dus doktertje gespeeld en heeft ze haar broekje uit getrokken….
En ja daar moeten we dus toch even een gesprekje over houden.
Dus vanmorgen meteen de kans gepakt en even lekker bij dr op dr bedje wakker worden samen. Uiteindelijk kwam er uit dat ze samen doktertje speelden en Hij was de dokter van Floortje want die kreeg een baby. En de baby komt daar van onder uit dus moet de broek uit.
‘Ik wilde niet dat hij het open deed mama… Maar hoe moet hij het anders leren? Hij weet toch niet hoe het er uit ziet?’ Hahahaha Tja ik kon het niet inhouden om even te moeten lachen natuurlijk. Maar heb haar verteld dat hij dat maar aan zijn mama moet vertellen en dat die dan wel voor een boekje uit de bieb zorgt ofzo. Dat is niet aan ons om te vertellen natuurlijk.
Bij de vraag hoe ze erbij komt om haar broekje uit te trekken kwam er een verhaal uit dat ze dat ook al bij een ander vriendinnetje heeft gedaan… Daar moest Floortje een thermometer bij haar vriendin in dr plasser stoppen. Want dat hoort zo….. ‘Mama dat wilde ik niet maar ze ging gewoon door met zeggen en ik moest het doen! Ik ben toen naar beneden gegaan naar haar oma. Wilde niet boven spelen meer. Haar plasser was heel erg vies!! En ik wilde hem niet aanraken..’ GOED! Moet mama maar eens een gesprekje houden met die andere mama ook nog…. Want dit is niet de bedoeling natuurlijk.. We houden onze kleren aan en doen geen gekke dingen meer!
Als we wat willen weten vragen we dat gewoon aan onze papa of mama!
Toen ik Floortje vertelde dat ze het niet leuk vond dat haar vriendin het bij haar deed. Waarom doe je het dan wel bij je vriendje? ‘Weet ik niet mama… Maar wil hij nu nooit meer spelen?’ Nee hoor! Zo is het ook weer niet maar we doen niet meer van die gekke dingen.
Ook meteen gebruik gemaakt van de situatie om even duidelijk te maken dat als er iemand aan je zit je NEE moet zeggen en als er niet geluisterd word dat je echt weg moet lopen of tegen de mama of papa moet zeggen. Als je dat niet durft mag je mama bellen en kom ik je halen. Praten we er samen over. Ook als er dingen gebeuren die je niet leuk vind kom naar mama dan hebben we het er samen over. Geld niet alleen voor vriendjes en vriendinnetjes die het doen maar ook voor papa’s of mama’s die het kunnen doen bij je heb ik ook maar meteen gezegd.
Pfff…. Een SERIEUS gesprek dus hier op de vroege ochtend.
Tja dan sta je opeens wel even met je mond vol tanden te bedenken hoe hier mee om te gaan…
Na het lezen van de folders die we al een tijd geleden mee hebben gekregen  van school (Zijn we nu dus heel dankbaar voor) Kwam ik er achter dat ik toch echt goed heb gehandeld. Duidelijkheid en bespreekbaar maken is alles wat ze nodig hebben. Doktertje spelen mag maar met grenzen. Kleren aan en NEE is NEE! En natuurlijk weer blijven praten!
Hoop dat ik mijn punt duidelijk gemaakt heb. Pff mama zijn is soms best ingewikkeld! En ook mama’s leren dus elke dag bij!! Voor je het weet houd je het gesprek veilig vrijen….. Pfff…. Hoef ik nu nog even niet aan te denken hoop ik?….

Hahahaha Serieus blogje maar met een grappig tintje hoop ik.
Liefs

Oh ja op de foto de meiden die aan het bellen zijn met oma.. Papa en mama waren de tuin aan het opruimen en hebben dus geen telefoon gehoord. Opeens komen we binnen en zien we dit:

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.