Rouw Verwerking

      2 Reacties op Rouw Verwerking

Vandaag weer met Marieke gepraat.

Was weer heftig maar erg leerzaam! Hebben afgesproken door te gaan met de Positieve dingen van de meiden benoemen en noteren. Al is het alleen al voor later erg leuk om terug te lezen voor de meiden. En voor mezelf een goed iets om eens terug te lezen als ik het even niet zo meer zie zitten.

Over het stukje van me depressie gehad. Moeten we iets mee doen zeiden we vorige week. Nu hebben we al heel veel bereikt met positieve dingen zien in de meiden vooral Floortje. Maar om het hier bij te laten lijkt mij  niet voldoende. Ben bang dat ik dan over een paar jaar weer tegen dezelfde dingen aan ga lopen.
Dus wat gaan we er aan doen?
Marieke kwam met het idee van een Rouwdoos! Hahaha klinkt dat heftig eigenlijk.
Ik moet het zien als een dierbaar iemand of iets (gebeurtenis) Wat ik verloren ben. Deze periode ben ik kwijt en zal ik nooit meer terug krijgen als ik het goed ga verwerken. In eerste instantie proberen we alle negatieve dingen, herinneringen, foto’s enz aan deze nare tijd te verzamelen. We hebben het er stuk voor stuk over en stoppen het in de doos! Is de doos open dan kunnen we huilen gillen schreeuwen enz zoveel als we willen maar is de doos dicht dan is het niet meer dan een herinnering!
Later kunnen we ook proberen de mooie en positieve herinneringen in de doos doen. Moet nu erg graven naar de mooie herinneringen uit deze tijd maar dat gaat langzaam makkelijker worden.
Dus wat is mijn opdracht deze week? DE ZOLDER OP! Op zoek naar mijn dagboekje van die tijd dat ik in het ziekenhuis lag. Op zoek in de computer voor foto’s en deze uitprinten! En graven in mijn geheugen naar de positieve en negatieve dingen uit die tijd.
Heeft er iemand nog een inbreng? Laat maar weten in je reactie hieronder! Altijd welkom!

Even voor de duidelijkheid het gaat om de periode dat ik zwanger was van Floortje en in het ziekenhuis lag. Maar ook van het eerste jaar van Floortje! Deze tijd ben ik helemaal kwijt of het is gehuld in negatieve herinneringen. Pfff…. Word dus weer een heftig project!

Verder vandaag:
Maud heeft weer een rommelig nachtje gehad vannacht. Helaas vertelde ze me net dat ze pijn in haar oor heeft. Pff alweer oorontsteking! Nu dus afwachten wanneer het oortje besluit te knappen. Nu heeft ze een hele rode wang en is erg moe en hangerig. Arme schattie!

Liefs!

2 gedachten over “Rouw Verwerking

 1. louke van Assem

  Hoi zus, toppie hoor zo bezig zijn. Heb echt bewondering voor je.
  Ik zal eens kijken naar fotos maar heb wel alvast 2 herinneringen (goede) voor je.
  Pasen, met zijn allen zijn we naar je toe gegaan met lekkere broodjes en drinken en tulpen en op je kamer een paasbrunch gehouden. Om je op te vrolijken, dat vond je geweldig en had dat nooit verwacht.
  Zelf heb ik ook nog goede herinnering eraan, weet alleen niet of dat voor jou ook was. Ik moest een dag naar examen in wageningen. Toen ik naar huis ging kwam ik bij je langs, zomaar even praten over hoe het gegaan was en je even andere gedachten brengen.

  Succes lieve Brenda

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.