Papa op reis

      Geen reacties op Papa op reis

frogs-897387_960_720
En dan komt de week dat papa weg gaat naar Polen.
Papa gaat naar Auswitch. Hij vind de 2e wereldoorlog erg interessant en gaat nu met een busreis mee. Wij blijven lekker thuis met zijn 3e maar echt makkelijk is het niet.

Natuurlijk zijn we hier al even mee bezig. Voorbereiden noemen ze dat.
We hebben op de kalender aangegeven wanneer papa weg is, en samen zoeken we zijn spullen bij elkaar. Floortje stopt stiekem nog iets in de tas erbij, dat mag hij pas zien als hij gaat slapen. (Ze heeft haar hartjes kussen in zijn tas gestopt. Dan kan papa aan haar denken als hij gaat slapen.)
En inmiddels al traditie hier. Als papa weg gaat dan logeren wij met zijn 3e in 1 kamer. Dus de avond voordat papa weg gaat slepen we samen de bedden naar onze kamer en kroelen we lekker samen op bed. Vanaf nu slapen de meiden heerlijk bij mij op de kamer. Dit voorkomt dat we ’s nachts meer wakker liggen omdat de meiden niet kunnen slapen, of dat we extra vroeg weer wakker zijn. Nu slapen we tenminste.

Naarmate die dag komt word het steeds moeilijker voor Floortje, maar ook voor Maud. Maud plakt heel erg aan papa en laat hem het liefst niet meer gaan. Gelukkig is papa de hele week vrij en gaat hij pas op donderdag weg. Hij kan dus mee naar school met halen en brengen en als klap op de vuurpijl is er nog een inloopochtend op school ook! De meiden konden even alles laten zien waar ze mee bezig zijn in de klas.
De tics van Floortje worden steeds meer. Ze heeft heel veel last van kriebels in haar vingers. Zoals ze zelf zo mooi kan zeggen: ‘Er lopen allemaal mieren in mijn vingers. Die mieren jeuken heel erg en als ik ga krabben stopt het. Even. Het liefst knip of pulk ik het open zodat de mieren er uit kunnen lopen!’ Dit is natuurlijk niet de bedoeling maar dit doet ze wel. Ze heeft van de week weer in haar vinger geknipt en pulkt tot bloedens aan toe. Net zo lang tot de jeuk weg is, maar nu ook net zo lang tot het vel weg is. Tussen haar vingers, maar ook om haar nagelriem heen. ‘Als ik mezelf pijn doe, dan voel ik de jeuk niet meer.’
Ook word ze al drukker en drukker. Ze word weer luidruchtig en lacht overdreven. Klinkt misschien als iets normaals, voor ons is dit ook zo, maar op school werd ze er mee geconfronteerd door klasgenoten. Ze kwam vrijdag thuis met het verhaal dat ze lacht als een heks en dat ze normaal moet doen. Ze had schijnbaar zo hard gelachen dat jongens dachten dat ze hun uitlachte. Vervolgens zat ze op een draai ding en werd ze zo hard rond gedraaid dat ze er vanaf viel. Super hard met haar hoofd op de grond. Ze kwam zo verdrietig thuis! Ze kon er niks aan doen, en dat lachen moest er gewoon uit! Ze was lekker even buiten en moest ontladen zoals ze zelf zegt. Toen de jongens haar zo hard rond draaiden ging alles door de war in haar hoofd. ‘Al mijn tics gingen door de war!’ Toen ze thuis kwam was ze idd erg in de war. Even rustig aan en lekker spelen met haar vriendin zorgde voor de ontspanning. Maar het avond ritueel duurde erg lang. Maakte het ook niet makkelijk dat papa weg was natuurlijk. Papa was ’s ochtends vroeg vertrokken, en natuurlijk werd Floortje wakker om 5uur. De dag duurde daardoor nog eens extra lang.

Gister zijn we naar mijn zus geweest. Floortje had echt nieuwe shirtjes nodig en dus gingen we samen shoppen. Aan de ene kant een riskant iets, omdat we de stad door lopen winkel in en winkel uit. Vragen om moeilijkheden, maar tegelijkertijd ook afleiding wat ze nodig heeft. En ja ze had er heel veel zin in dus doen. ’s Ochtends optijd naar mijn zus, Maud gaat lekker spelen met haar nichtje en wij gaan met de meiden shoppen. Om 10 uur lopen we door de stad. Dan is het nog redelijk rustig. En wat zijn we goed geslaagd! Ze is helemaal trots op haar kleren. Bij mijn zus nog even een broodje eten en dan weer lekker rustig naar huis.
Nog even rustig spelen en als afsluiter pannenkoeken eten met haar vriendin samen. Eind van het liedje werd Floortje ongedurig en kregen de meiden ruzie. Gelukkig weet haar vriendin al genoeg en gaat lekker naar huis. Tijd voor Floortje om te douchen en rustig aan naar bed te gaan. Maud rook haar bedje en sliep, maar Floortje natuurlijk niet. Samen op bed hebben we nog even tv gekeken en om 22.00u ging ook bij Floortje het lichtje uit.

Vanmorgen belde papa even om te vertellen dat hij heerlijk heeft geslapen en dat hij het erg naar zijn zin heeft. De meiden hebben lekker met hem kunnen kletsen en vandaag begint er weer een nieuwe dag. Zo is het al snel weer woensdag en dan is papa weer thuis.

handtekening-1.jpg

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.