Opnieuw beginnen

      Geen reacties op Opnieuw beginnen

change-1245949_960_720
Daar gaan we weer. Als je van de ene instelling doorverwezen word naar de volgende, omdat ze gewoon alle wegen open willen houden ivm de toekomst, horen daar natuurlijk ook alle formulieren en gesprekken weer bij.

Dus: Weer een heel boekwerk aan vragen om te beantwoorden over onze eigen geschiedenis, maar ook over de geboorte en de dagen erna. Wanneer is alles begonnen en hoe? Maar ook de formulieren voor school, mama moet weer gaan turfen enz enz.
De gesprekken, beter gezegd de vragen vuren van dik 3 uur, komen hierna aan bod.
Natuurlijk wil niemand extra lang besteden aan dubbel werk dus ik was voorbereid. Even de vragenlijsten bekeken en die van onze geschiedenis en die van Floortje waren bijna hetzelfde. Enige verschil was het logo van de instelling.
Dus bellen en vragen en ja hoor deze hoeven we niet in te vullen. Scheelt al een heel stuk.
We hoeven alleen een lijst in te vullen van hoe ze nu is en mama mag weer gezellig 2 weken elke dag een kwartier gaan turfen. Of in elk geval proberen. Floortje heeft het namelijk meteen door als we dit doen.
Goed om eens te kijken naar de verschillen. We zijn tenslotte al een heel tijd bezig met alles. In het begin turfde ik in een kwartier meer dan 200 streepjes weg. Als ik nu kijk naar haar denk ik dat ze een stuk rustiger is. Maar schijn kan bedriegen.
Toen had ze als tic dat ze haar vingers steeds tegen elkaar aan tikte, en haar ogen knipperen. Nu zijn ze wat minder heftig aanwezig maar ze zijn er wel. Of misschien vallen ze voor ons al niet meer zo op. Dat kan natuurlijk ook.
Op dit moment beweegt ze vooral haar onderkaak. Vanmorgen kwam ze met angstige ogen naar me toe om te vertellen dat ze wat nieuws doet. Haar onderkaak 3x bewegen, gevolgd door een kus beweging met haar mond en weer 3x haar onderkaak. Dat breekt je hart dan weer heel even als je ziet hoeveel verdriet en angst je dan weer ziet in die oogjes. Een knuffel en ze gaat gelukkig weer door, maar dit bewijst misschien wel weer dat de simpele tics toch uitbreiden naar de meer ingewikkelde.
Dat is ook de reden waarom we door verwezen zijn naar de Bascule.
Het is nu wel duidelijk dat het niet minder gaat worden. Dit was ook te lezen in de verslagen die het Triversum had geschreven.
Uiteindelijk is het de bedoeling dat we zelf gaan beslissen met wie we door willen gaan. Met het Triversum of de Bascule. Wie kan ons het beste begeleiden? Nog een ingewikkelde keus.

Ondanks alles had Floortje gewoon een super goed rapport! Echt ongelooflijk hoe goed. Allemaal dikke voldoendes. Alleen het begrijpend lezen is moeilijk maar daar krijgt ze bijles voor. En als dat het enige is? Ze heeft er echt heel veel moeite voor moeten doen. En dan nog kwam ze altijd boos en verdrietig thuis omdat een toets niet gelukt was. Of omdat ze zich totaal niet kon concentreren. Voor ons allemaal een raadsel hoe ze aan die mega goeie cijfers kwam. Natuurlijk zijn we mega trots op haar! En even tussendoor, want we hebben tenslotte nog een mooie dochter, Maud had ook een top rapport! Ze mag nog gezellig een jaartje ‘Super Kleuter’ zijn! Ze mag de juffen nog een jaartje langer helpen in de klas. Ze is er emotioneel nog niet helemaal aan toe om door te gaan naar groep 3. Wat dan ook wel weer te begrijpen is aangezien we allemaal een heftig jaar achter de rug hebben. Maar die kleine Maud komt er echt wel!

Gelukkig gaan de therapieën in de vakantie gewoon door. Ritme en regelmaat zijn zo belangrijk! Eens kijken hoe ze de vakantie door komt. Geen school zal haar vast wat rust geven in haar hoofd maar zorgt tegelijkertijd voor een hoop onrust omdat er geen vast ritme meer is. Natuurlijk proberen we deze zo veel mogelijk te houden maar we zullen ook dagjes weg gaan en dus van het ritme af wijken. Een nieuw dagritme lijst gaat gemaakt worden voor op de koelkast en hier zullen we ook de dagjes weg goed in plannen. Gevolgd door dagen rust thuis. De therapie op de vrijdag zorgt dan weer voor een vast ding in de week. We gaan het zien.

Eerst volgende week maar eens doorkomen. Alles is anders met de schoonmaak dag in de klas, de musical en het afscheid van groep 8, en dan nog de verbouwing die in volle gang is.
handtekening-1.jpg

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.