Oplossing!

      Geen reacties op Oplossing!

planning

Gister schreef ik dat ik de gouden tip zocht.
Nou die heb ik inmiddels gevonden hoor. Tenminste, we gaan hem uitproberen.

Als eerste natuurlijk de tv uit. Eigenlijk weet ik dit zelf ook wel, maar het is zo makkelijk om hem aan te zetten zodat ook ik me rustig aan kan kleden. Dat was dus het eerste ding die uit ging vanmorgen.

Verder hadden we samen eigenlijk al bedacht om een soort van pictogrammenbord te maken. Maar hoe maak je die? En hoe maak je die leuk ook voor haar leeftijd. Tegelijkertijd moet Maud hem natuurlijk ook snappen want die gaat gewoon mee hierin. Na wat zoeken op internet kwam ik een site tegen met allemaal picto’s. super handig maar dan? Printen, knippen, lamineren enz. Ben best wel handig en creatief maar het blijft evengoed nog wel een gedoe. En dan die losse kaartjes. Die raken we natuurlijk kwijt en vergeten we te verhangen enz. kortom niet handig voor hier.

Nog even verder zoeken en ik kwam op de site van Autiplan.nl terecht.
Je kan een account aanmaken Let wel even op want na 30 dagen krijg je een melding of je de uitgebreide versie wilt en dus betalen (Geloof 60 euro per jaar) of ga je verder met de gratis versie, minder uitgebreid. Die keus wacht ik nog even 30 dagen af. Eerst even proberen of het allemaal wel werkt hier.
Het handige hiervan is dat je online dus allemaal picto’s achter elkaar kunt zetten en zo een dag of heel weekplanning kan maken. Je kan ook zoals wij nu gedaan hebben het ochtend ritueel kopiëren en terug laten komen. De hele planning kan je uit printen en op de koelkast hangen maar je kan het ook op je telefoon, pc, of tablet zetten. Zo kunnen ze zelf goed kijken wat ze moeten doen en ook aanvinken. Zo zijn er nog veel  meer mogelijkheden. Ga ze nu niet allemaal bespreken want dan kan ik net zo goed een review hierover schrijven 😉

Voor nu hebben wij het ochtend ritueel gemaakt en vanmorgen voor het eerst gebruikt. Kan niet anders zeggen dan dat het een geweldige ochtend was! De ene vinkte op de telefoon af en de andere op het blaadje. Het was een sport om zo snel mogelijk klaar te zijn en zal ik eens wat vertellen? We waren een kwartier eerder helemaal klaar! WOW! Natuurlijk mocht nog even de tv aan en de gastkindjes kwamen langzaam binnen druppelen. Heerlijk relaxed konden we op weg naar school.
Op de koelkast hangt nu een mooi afgevinkt blaadje met daarnaast 2 gekleurde kaartjes elk voorzien van een mooie sticker. Nu nog even een leuke beloning bedenken voor als het kaartje met stickers vol is. Voor nu zijn ze al tevreden met het afvinken en het plakken van die hele mooie speciale stickers.

Ik zeg we gaan het doen met deze picto’s!
handtekening

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.