Onrecht! En FEEST!

      2 Reacties op Onrecht! En FEEST!

Zo daar kwam dan even in tijden weer het Hoog Gevoelige meisje naar boven vanmorgen!
Ze was ZO BOOS!!! Maar vooral verdrietig.
Na een half uurtje even gepraat te hebben samen kwam er uit dat ze gisteren samen met nog een jongetje uit haar klas een boekje uit de boekenkast aan het pakken was. Dat jongetje gooide alleen ALLE boeken uit de kast! (Heb net even gekeken maar echt uit 4 kasten zijn de boeken over de grond verspreid!) Floortje werd er boos om en zei er iets van en zette ze vervolgens weer terug. Maar het hielp niks. Toen kwam er een ‘vriendinnetje’ aan gelopen en die is heel hard rennend naar meester gegaan om te vertellen dat Floortje alle boeken uit de kast gegooid had!! Waarop Floortje op haar kop kreeg en nu dus straf heeft. Ze mag beide pauzes niet naar buiten ze moet eerst alle boeken opruimen! Floortje werd heel verdrietig en boos op meester en vertelde dat dat jongetje dat gedaan had en niet zei. Nu moeten ze het samen opruimen..

Floortje is vooral boos omdat haar ‘vriendin’ haar zo de schuld in de schoenen geschoven heeft. En dat dat jongetje haar niet hielp!.. De boeken opruimen maakt haar niet eens zo veel uit eigenlijk. Vind ze leuk want het was al zo’n rommel! ‘Kon het allemaal toch niet meer vinden mam!’
Maar dat stukje onrecht wat haar is aangedaan….
Tja… Wat moet je daar nu op zeggen als moeder zijnde?…
Heb haar verteld dat sommige mensen nu eenmaal zo zijn. Wees nu maar de wijste en hou je mond. Probeer het van je af te zetten en wat je gedaan hebt door het tegen meester te vertellen is al goed. Meer kan je niet doen..

Maar ik snap haar volkomen hoor!! Kan hier zelf ook echt niet tegen! Snappen kan ik het ook niet en het kan bij mij ook erg lang blijven hangen! Maar we moeten door..
Ben benieuwd hoe het gaat vandaag op school.
Hoop eigenlijk dat meester ook slimmer is dan hij lijkt.. Hij zal toch ook doorhebben dat dit niet haar werk is denk ik dan?.. Ach… Rapport gesprekken komen er weer aan dan zal ik er nog eens over terug komen.

Verder is mijn mannetje vandaag jarig! Helaas is hij de hele dag werken en komt vanavond laat pas thuis. Dus hebben me meiden hem vanmorgen vroeg eens even goed toegezongen!

 
We vieren het zaterdag en dan lekker papa en mama samen! Maar voor nu al een klein beetje FEEST!!
 
Liefs2 gedachten over “Onrecht! En FEEST!

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.