Nieuwe Dag!

      Geen reacties op Nieuwe Dag!

Soms heb je van die dagen dat ALLES niet gaat zo als jij dat wilde! Dat de meiden Niet zijn zoals JIJ wilt dat ze zijn! Dat je ZELF uiteindelijk ook jezelf wel van alles aan kan doen!

Nou zo’n dag had ik gisteren dus….

Gelukkig gaan we uiteindelijk dan ook weer naar bed en worden we vanzelf ook weer wakker en is het zomaar een NIEUWE dag!

Vandaag dus!
Ik weet wel dat ik geen herhaling wil van gisteren dus wat ging er nu eigenlijk allemaal niet zoals ik dat wilde? En is het allemaal wel zo erg? Ligt het wel aan de meiden? Of was ik gewoon moe en kon ik niet zo veel hebben?
Denk eigenlijk als ik er over nadenk dat ik moe was en toch wel met een aantal dingen in mijn hoofd zit…
Woensdag gewerkt.. Donderdag (gezellig maar best drukke dag) gezwommen en Maud van school gehaald, Boodschap gedaan en toen Floortje uit school spelen met vriendinnetje thuis… Vrijdag weer werken (met een inval… Stagiaire die niet lekker was en dus naar huis gestuurd.. en een toekomstige stagiaire rond geleid… pfff drukke drukke dag!) Floortje had nog een feestje dus ook mega druk!.. En dan is het Zaterdag! Boodschappen en thuis de drukte eruit natuurlijk…
Kortom nu ik dit zo zie staan allemaal op een rijtje kom ik tot de conclusie dat ik het gewoon eigenlijk best wel heel erg druk heb gehad deze week.. Verklaart mijn gedrag van gisteren. (Lees prullenbak is nu stuk.. Er ligt een kapot gegooide lamp langs het huis omdat de grijze bak niet open wilde..)
Floortje heeft natuurlijk ook een drukke week gehad. School na de vakantie weer. Een feestje op vrijdag en spelen op donderdag.
Alles bij elkaar opgeteld krijg je dan een hele gezellige ZATERDAG!
Vandaag dan maar even in de RELAX modus.
Thuis hangen en even lekker naar buiten denk ik maar. Frisse lucht halen en genieten van de natuur om ons heen.
Eigenlijk als ik zo nadenk na het nalezen van dit… Ik ben bezig met het lezen van een boek Mindfulness voor moeders van Denise Roy
Hierin staan echt hele leerzame tips om even tot 10 te tellen en dan weer rustig door te gaan. Maar ook hele simpele dingen.
Zo las ik in mijn pauze vrijdag toevallig dit:

Als je gaat opruimen of eigenlijk kan je dit in alles wat je doet toepassen.

1: Ben ik er gek op?
2: Krijg ik er energie van wanneer ik eraan denk of ernaar kijk?
3: Is het echt nuttig?

Denk er eens over na en gooi dan spullen meteen weg of leg ze weer weg. Maar kijk zo ook naar je agenda wat je allemaal MOET doen!

Ik nam me voor om zo ook naar mijn dagelijkse dingen te kijken. Zwemmen op donderdag is natuurlijk goed voor me hoofd en even niks dus die blijft! Vrijdag moet ik werken de hele dag en daarna uit eten met de meiden. Is erg gezellig maar ook erg druk in mijn hoofd… Krijg ik er energie van als ik er aan denk? Pff eigenlijk word ik er al moe van als ik er aan denk…. Is het nuttig? Ja want je bent met collega’s samen maar Nee want ik ben de volgende dag nergens en Menno moet werken dus ben alleen met de meiden..

Als ik dat zo bekijk….. Moet ik het misschien toch maar af zeggen….. Zullen ze jammer vinden maar dan hoor ik Marieke weer. ‘Je moet vooral aan jezelf denken!’
Pfff best lastig allemaal eigenlijk!

Voor nu even een RELAX dagje!

Fijne zondag!

 

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.