Nieuwe Blog vorm

      Geen reacties op Nieuwe Blog vorm

Waarom schrijf ik nu juist over Hoog Gevoelige Kinderen?

In dit Blog zal ik duidelijk maken waarom ik nu juist over dit onderwerp schrijf en wat ik belangrijk vind.
Alles wat ik schrijf, schrijf ik uit eigen ervaring! Wil dus niet zeggen dat ik alles weet!

Zelf ben ik Hoog Gevoelig en ik heb veel meegemaakt en geleerd. Ook ben ik een hele gelukkige mama met 2 mooie Hoog Gevoelige meiden!
In mijn kindertijd was Hoog Gevoeligheid nog niet zo bekend met het gevolg dat mijn ouders en ik tegen een heleboel dingen aanliepen.
Tegenwoordig staan mensen er meer voor open gelukkig en kunnen wij ouders en vooral kinderen onze tips en ervaringen meegeven.
Er is overal heel veel informatie te vinden en vertellen over de wat oudere kinderen heb ik gemerkt.Vooral het schoolkind dus vanaf 7 jaar.
Helemaal super natuurlijk maar door mijn werk in de kinderopvang kom ik veel kinderen maar ook vooral ouders tegen met vragen.
Over deze leeftijd is nog weinig geschreven helaas.

Mijn doel is om juist voor deze doelgroep meer bekendheid te maken.
In de kinderopvang is hier helaas nog niet zoveel bekend. We proberen wel maar helemaal zeker weten doen we het niet.
Vooral door middel van Sensomotorisch spel kan je kinderen al op jonge leeftijd leren om te gaan met verschillende prikkels.
Baby massage is een manier, maar ook de inrichting van ruimtes speelt een hele belangrijke rol!
Kortom je kunt veel betekenen voor deze kinderen in de Kinderopvang!
Natuurlijk zijn deze dingen ook goed voor de niet Hoog Gevoelige kinderen!
Geniet vooral van je eigen kind en zie hoe mooi alles is. Geniet van je kind die dingen ontdekt en doe gewoon mee!

Zelf werk ik 14 jaar in de kinderopvang. Sinds kort ben ik ook begonnen als gastouder juist gericht op het Hoog Gevoelige kind. Zie hiervoor mijn site.
Als Gastouder wil ik ouders mijn tips en ervaringen meegeven maar ook vooral de kinderen de wereld leren ontdekken.
Dit doe ik oa. door middel van Sensomotorisch spel. Maar ook door veel buiten te zijn en te genieten van juist de kleine dingen die er zijn op deze wereld. Maar ook het leren omgaan van emoties. Enz enz..

In mijn Blog deel ik graag alles wat wij in ons gezin meemaken. Maar ook wat ik in mijn werk met kinderen meemaak. En natuurlijk de dagelijkse beslommeringen.

Degene die mijn blog al een tijdje meelezen weten dat er een zware tijd aan vooraf is gegaan bij mij. Een zware depressie had tot gevolg dat ik het mezelf niet makkelijk heb gemaakt. Ik kan nu wel zeggen dat deze tijd VOORBIJ is! Tijd voor verandering vond ik.
Toch wilde ik mijn oude gedeelte van mijn blog laten staan. Toeval bestaat niet en zo kwam ik iemand in de blog wereld tegen die nu hetzelfde meemaakt als ik heb meegemaakt. Zij loopt er tegenaan dat er zo weinig ‘Lotgenoten’ verhalen zijn. Dit heeft mij doen nadenken en daarom besloten dit oude gedeelte open te laten voor een ieder die dit lezen wil. Ik ben er niet trots op dat ik dit allemaal heb meegemaakt maar het kan een hulp zijn voor mensen die dit nu mee moeten maken.

Kortom ik ben een veelzijdige Blogger die open staat voor van alles en nog wat!

Heel veel plezier met het volgen van mijn Blog en vragen kan altijd!

Liefs

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.