Nieuw jaar, Nieuwe dingen

      Geen reacties op Nieuw jaar, Nieuwe dingen


En dan ben je zomaar weer een week verder in het jaar.
De meiden weer naar school, alle feestdagen weer even voorbij, en gewoon omdat we nog niet helemaal klaar waren met dat griep virusje, hebben we dit weekend nog even gezellig boven die bak gehangen.
Gelukkig allemaal weer beter en klaar voor een nieuwe week.

Best spannend bleek wel weer. Floortje was wel heel erg bang geworden dat ze vandaag weer moest spugen en dat hakt er in in dat koppie helaas. Tegelijkertijd natuurlijk helemaal weer in zichzelf en ja dat pulken. Het was ook spannend om weer naar school te gaan want ja die CITO toetsen komen er nu aan. En groep 8 gaat ook al bijna weg. En dan de zomervakantie die voor de deur staat. Pff kan dr nog meer bij in dat koppie? Oh ja deze week neemt ze ook afscheid van haar therapeute. Das best een groot ding ook weer.
En dan wil ze natuurlijk het liefst gewoon thuis blijven op de bank hangen en niks doen. Hoewel niks? Malen en malen.
Heel gemeen maar met flink praten kwamen we er gister avond achter dat ze het wel heel fijn vond om bij ons op de kamer te slapen. ‘Stel dat ik weer moet spugen.’ Natuurlijk heerlijk geslapen en lastig wakker te krijgen. Tja ze heeft dan ook bijna 2 dagen bijna niets gegeten, en flink gespuugd een nacht dus lekker leeg van binnen. Vanmorgen met veel pijn en moeite naar beneden en wonder boven wonder heeft Maud het voor elkaar gekregen dat ze een boterham at! Lekker naar school en niet druk maken om de dingen die er omheen gebeuren. Gewoon weer genieten van je klasgenoten en lekker bezig zijn. Papa moest vanmorgen later beginnen dus die kon gezellig mee naar school.
Hoe dichter we bij school kwamen hoe meer ze weer in zichzelf kroop. Jeetje mina wat vreet dat dan weer aan je mama hart! Dat doet echt zoveel pijn!! En dan letterlijk weer die bloedlip zien en die tranen in dr ogen pfff…
Maar goed eenmaal op school even een praatje gemaakt met juf en gelukkig begrijpt juf haar maar al te goed en kon haar redelijk gerust stellen. Een dikke knuffel en de klas in. Even op adem komen op haar plekje en alles weer even aanraken en beginnen. Ben erg benieuwd hoe ze straks weer uit school komt.
Door naar Maud. Tja. Die had natuurlijk ook buikpijn. Het is allemaal erg spannend weer na de vakantie. Maar al snel zag ze haar vrienden weer en begon lekker druk te kletsen. 2 nieuwe jongetjes erbij in de klas gezellig! En toen gingen papa en mama toch echt weg. Oh nee, huilen. Dan is het toch best wel weer even moeilijk allemaal. Dikke tranen met tuiten en in de klas natuurlijk lekker druk maar na 5 minuten toch echt weg. Dus voor het raam en zwaaien naar papa en mama. Gelukkig pikte de mama van haar vriendinnetje het heel lief op en hebben ze even samen gezwaaid. Toen we weg gingen rende ze meteen de klas door om te spelen. Dus dat zit wel goed.
En dan papa en mama naar huis. Pff wat een ochtend! Hoe fijn is het stiekem als je dan te horen krijgt dat je gastkindjes ook ziek zijn en dus thuis blijven? Niet fijn natuurlijk dat ze ziek zijn, maar wel fijn omdat mama nu lekker even de tijd voor zichzelf heeft. Tijd om de regel dingen te regelen.

Want we hebben best een boel te regelen zo aan het begin van het nieuwe jaar.
Vorige week te horen gekregen van de gemeente dat Floortje zeker een jaar lang 4 uur in de week naar een zorgboerderij mag. We hebben een hele mooie lijst gekregen van 2 stichtingen in de buurt en zoek maar uit. Tja die lijst is zo ongeveer 15 boerderijen per stichting dus waar begin je?
Vorige week al gemaild naar 1 stichting en hier rolde 2 kanshebbers uit. Alleen best een eindje rijden. Moet niet uit maken als ze top zijn, maar wacht nog even de andere af. Dat maakt het kiezen iets makkelijker. Dan natuurlijk bellen met de boerderijen en heen. Voelen hoe het voelt en welke keus de beste is. Zodra wij weten waar we heen willen, worden de papieren klaar gemaakt en mag ze in Februari al beginnen. Je had dat koppie moeten zien toen we het haar vertelden. WOW! Zo blij! Ze is al super blij als ze samen met kinderen kan zijn die haar begrijpen. Dat bleek vorige week ook wel toen Michel langs kwam. Haha 2 zielen 1 gedachte kan ik dat zo zeggen? Ze hebben heerlijk druk druk druk gedaan en het voelde zo goed zei ze! Fijn dat dit ook kan straks met leeftijdsgenoten. Dat ze zichzelf kan zijn zonder gedachten.

Goed ik klets alweer lekker door. Sluit het hierbij af en ga even wat telefoontjes plegen. Voordat dit verhaal te lang en te saai word.
Word vervolgd…..

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.