Nachtbraken

      Geen reacties op Nachtbraken


Ok ik heb het al vaker benoemd hier, maar deze nacht is kan weer in de boeken.
Geen enkele nacht verloopt hier helemaal rustig. Ik geloof zelfs, als ik ze zou bijhouden en een gemiddelde moet berekenen, dat ik dan uit kom op 3 nachten in de week goed door kunnen slapen.

Goed ons hoor je niet klagen. We zijn het ondertussen al gewend na 10 jaar. We weten niet beter, maar sommige nachten spannen de kroon.

Om er voor te zorgen dat we evengoed optijd naar bed kunnen beginnen we het avond ritueel vaak zo vroeg mogelijk.  Op de maandag en dinsdag kan dit niet eerder dan half 8 want tot die tijd hebben we nog gastkindjes.
Het liefst gaan de meiden om 19.00u in bad. Floortje moet dan echt even bijtanken van de dag. Dit doet ze door even alleen in bad te gaan of gewoon even lekker onder de douche.  Maud volgt er achteraan samen lekker spelen en gek doen, en als mama hierna volgt kunnen de meiden hun kamertje op orde maken. Knuffel compleet? Liggen ze zoals we willen? Kleren uitzoeken voor morgen en even samen spelen. Dan een boekje op bed en even gek doen met papa. Als alles meezit liggen ze om 20.30u in bed.
Als alles meezit dan. Gister zat het weer eens tegen en moest papa Floortje nog masseren in haar nek. Gevolgd door een flinke huilbui want na de vakantie weer een dag school die hakt er in. Er gebeurd dan weer zoveel! Alle emoties en rituelen komen er uit. Goed, eer dat ze ging slapen was het 21.00u.
Papa en mama nog heel even tv kijken en ik loop nog even een rondje met Guus. Om 21.30u willen ook wij slapen. Hopen op een goede nacht, wetend dat die vaak onderbroken zal worden.
En ja hoor. Het was vannacht 1.44u toen Floortje onze kamer in kwam rennen! Wij zaten meteen rechtop want wat een energie kwam er binnen! ‘Pap, mam, mijn tand is er uit gevallen!’ gevolgd door heel hard huilen en trillen op dr beentjes van angst. Want die tanden! Pfff die houden wat. Deze tand zat ruim een jaar los! Elke tand zorgt voor veel angst. Angst dat hij er uit valt en weet ik veel wat voor angst nog meer! Zelf komt ze niet aan haar losse tand. Ze wacht het liefst tot hij er zelf uit valt en dan is het grote paniek! Naast deze tand zit een andere die rustig af brokkelt.  Stukje voor stukje verdwijnt hij. De nieuwe tanden groeien gewoon door trouwens. Deze tand is er vanzelf uit geduwd door de nieuwe. Die ene afbrokkel tja. Die is hardnekkig van zichzelf. Hij valt stukje voor stukje uit elkaar volgens de tandarts geen probleem.
Goed deze is er uit. Nog even 100x kwatten in de wasbak en weer naar bed. 2.15u snel slapen.

4.50u ‘Mam, mijn bed is nat.’ En daar hebben we Maud. In bed geplast na een drukke schooldag. Snel bedje verschoont, even naar beneden en weer het bed in. Gelukkig is Maud heel makkelijk weer in slaap te krijgen. Dit is wel eens anders geweest. Pff herinner met die nachten dat ik heel vroeg beneden ben gaan zitten omdat mevrouw klaar wakker was. Zo fijn dat het nu anders is. Of ze slaapt vraag ik me wel eens af, maar ze ligt in elk geval rustig in haar bed.

5.30u daar is de wekker van papa. Gelukkig een wake up Light dus de meiden slapen door. Als papa de deur uit gaat hoort Maud hem meestal, net als vandaag. 6.00u Maud alweer wakker om papa een kusje te geven. Slapen? Haha nee hoor. De dag is begonnen.

En dit was dan vannacht!
Ergens heb ik deze nacht liever dan die nachten dat ze met nachtmerries bij ons komen. Die nachten zijn vermoeiender moet ik zeggen. Nog even en het is weer volle maan. De meiden, en ik , slapen dan zowiezo onrustiger hebben we gemerkt. 3 dagen er voor en 2 dagen erna is het waardeloos. Ze maar gerust een week met weinig slaap. Dat beloofd dus weer wat voor komende nachten.

Vanavond maar weer voeg naar bed.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.