Medicijnen wel of niet?

      1 reactie op Medicijnen wel of niet?

Het blijft een moeilijk onderwerp ‘Medicijnen’.
Maar toch ontkom je er niet aan als je met deze problemen ergens om hulp vraagt. Nu is mijn standpunt van huis uit meteen heel duidelijk ‘NEE! Onzin en alleen maar troep wat je onnodig in je lichaam stopt.’ Vooral mijn vader is hier heel duidelijk in. Hij gaat vol voor de homeopathie. Prima! Niks mis mee zeg ik dan op mijn beurt. Ieder zijn standpunt en ideeën. Die respecteren we dan ook!

Zodra je het woord Ritalin zegt komen er allerlei meningen en ideeën bij iedereen naar boven. Ik kan niet ontkennen dat ik die ook had. Maar toch. Weten we allemaal waar we het over hebben? Weten we wat ze doen op de lange termijn?
Dat weten we bijvoorbeeld ook niet van Antidepressiva. Zo bleek van de week wel toen er een artikel verscheen in het AD ‘Antidepressivia tijdens zwangerschap kan gewoon.’ Ik weet dat een vriendin hier bijvoorbeeld erg verdrietig om is (Wat ik maar al te goed kan begrijpen) Nu jaren later lees je dit. Dus weten we eigenlijk wel alles van medicijnen? Of moeten we voor de Homeopathie gaan? Weten we hier de werking van? We kunnen hier heel lang over discussiëren maar dit is niet mijn doel.
Wat ik hier mee wil zeggen is dat je eigenlijk nooit goed weet wat de beste keus is en zeker niet op de lange termijn.

Ook wij kregen de vraag hoe we tegenover medicijnen staan. ‘NEE!’ Riepen we meteen. Therapie moet zijn werk doen. Na een verhaal aan te horen hebben we gezegd hier over na te denken. (Dit was voor de kerst). Uiteindelijk staan we op een lange wachtlijst en met Floortje gaat het niet veel beter helaas. Ze geeft zelf aan veel onrust  in haar hoofd te hebben en haar momenten op school worden er niet beter op.
Toch een 2e gesprek. Floortje is mee en krijgt ook een uitleg. Wat kan er gebeuren met je en wat kan je voelen enz. Het hele verhaalt werd duidelijk uitgelegd voor haar. Samen hebben we besloten de lichtste variant te proberen. En dan nog eens de helft ervan. Met als doel rust voor school!
En dan is het weekend en gaan we het proberen. Een half pilletje en goed drinken. Hij werkt 4 uur en na die tijd mag ze nog een halve. Meteen de eerste dag roept ze al dat ze opeens die stemmen in haar hoofd op de achtergrond hoort! Ze heeft minder hoofdpijn en ze voelt zich heerlijk! Op school gaat het ook goed! Ze kan zich beter concentreren en kan weer boeken lezen! Alleen de tics komen terug. Nu een week verder heeft ze CITO-toetsen. Even met meester gepraat hoe ze het doet maar ze doet het TOP!
Keerzijde van de medicijnen is dat ze na school HEEL DRUK is!! Als een stuiterbal! We gaan dan ook lopend naar huis zodat ze haar energie kwijt kan. Samen bespreken we wat ze voelt en wat we er aan kunnen doen.
Als je aan haar vraagt of ze wil stoppen of doorgaan roept ze heel hard ‘DOORGAAN! Ik kan eindelijk weer spelen op school en me goed concentreren!’ Eigenlijk zou ze zelf na school nog wel een pilletje willen maar dit wil mama niet. (Hoewel.. het zou lekker zijn als ze hier ook wat rustiger is maar het is en blijft een KIND!)

Feit blijft dat het een keus is die eigenlijk bijna niet te maken is. Wat is het beste? Niemand weet het zeker. Wat wij wel zeker weten: Floortje is er heel blij mee! Ze heeft eindelijk haar rust gevonden en samen met de medicijnen gaan we werken aan een manier zodat het voor haar allemaal draaglijker word. In de toekomst hopen we natuurlijk zonder medicijnen. Want als het even niet hoeft is dit natuurlijk altijd beter.

handtekening

1 gedachte over “Medicijnen wel of niet?

 1. Jan van Assem

  hoi Mop,

  dat is geweldig dat het werkt bij Floortje alleen heb je gekozen tussen niets doen of medicijnen nemen! Jammergenoeg heb je niet gekozen tussen medicijnen en alternatieve geneeswijzen.
  Maar ok hoor het is jullie leven.

  groeten
  je vader.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.