Maud\Mama dag

      Geen reacties op Maud\Mama dag


Allemaal vroeg uit de veren. Papa op weg naar het oude huis van omi om nog de laatste dingen te klussen en daarna door naar de bunker. En wij om Floortje weg te brengen naar de Ranch.
En daarna Maud en mama tijd. We gaan zwemmen!

Alleen was het zwembad was nog niet open. Dus wat gaan we doen?
‘Ik lust eigenlijk wel een lekker croissantje mam.’ Dus eerst langs de supermarkt voor een croissantje. Langs de snoepjes want die horen er ook bij op zo’n dagje.
Samen smullen van de croissantjes, en van alle mensen die er binnen kwamen. Oh ja Maud wilde ook nog even mooie hakken passen in de schoenenwinkel. Wat een lekker ding. Liep ze door die winkel op hoge hakken alleen maar omdat die zo mooi klikken als je loopt.
Door naar het zwembad. Lekker uitgelaten in de kleedkamer verteld ze me dat ze het wel erg gezellig vind zo samen met mama. Druk kletsend lopen we naar het zwembad toe. Het is nog rustig dus we hebben alle ruimte. Wat gaan we het eerste doen? We doen alles. Of eigenlijk niet helemaal waar, want de grote glijbaan slaan we over. Die is wel heel erg hoog. ‘Als Floortje er bij was mam, dan had ik het wel gedurfd hoor, maar nu even niet.’
We zwemmen en kletsen wat af samen. Na 1,5 uur word het druk en zijn we wel een beetje klaar. Douchen en aankleden en op naar? De Bieb!
Ondertussen heeft Floortje gebeld en berichtjes gestuurd met haar telefoon. Ze heeft sinds kort een eigen telefoontje zodat ze bereikbaar is, maar ook dat ze kan bellen of berichten als ze ons mist. Ze is toch een hele ochtend weg. Ze moet het gevoel hebben dat papa en mama in de buurt zijn. Zo nu en dan kregen we een berichtje dat ze aan het paarden poetsen was, of de stallen aan het uitmesten.
In de bieb hebben we samen een boekje gelezen en een nieuwe uitgekozen. Zo fijn om even rustig te zitten en nergens op hoeven te letten.
Maar daar was het toch weer tijd om Floortje op te halen, dus in de auto naar Amsterdam.
We waren er iets eerder. Konden we mooi het vlechtwerkje bewonderen. Ze had een paard helemaal gepoetst en netjes gemaakt met vlechten. Wat was ze trots! Eerst de stallen uitgemest, de ezel gepoetst en toen ook nog een paard helemaal mooi gemaakt, want de eigenaresse heeft hem door omstandigheden even niet kunnen zien en die kwam nu weer naar stal. Dan zou ze een heel mooi paard zien staan. Super leuk was het toen die mevrouw ook nog kwam toen wij er waren. Aan Floortje de eer om hem te laten zien, en wat was die mevrouw blij! Wow. Wat een opkikker voor onze grote kleine meid. Heerlijk.
Floortje had ook nog even de tijd gevonden om gewoon samen met de meiden en de bazin kopjes thee te drinken en armbandjes te maken van parakoord. (Kan je nu sparen bij de Deen begreep ik?)
Tussendoor kon ze mooi haar verhalen kwijt. Wat is dat fijn om terug te horen dat ze idd haar verhaal van afgelopen week kwijt kon. Hoe moeilijk ze het eigenlijk gehad heeft en dat het haar zoveel verdriet doet dat ze niet ‘gewoon’ zichzelf kan en mag zijn. (Voor haar gevoel.) En hoe fijn is het om te zien dat ze dat van zichzelf daar wel mag. Echt super gaaf! Wat een lieve mensen.
Nog even geknuffeld met de poes en de honden en dan weer samen in de auto naar huis.
Voor mama KOFFIE en de meiden even op rust voor de tv. Even dan, want na een half uur zijn ze beide foetsie naar buiten. Lekker spelen.
Floortje komt bozer dan boos thuis. Het ging niet goed met die ‘stomme’ meiden, maar eigenlijk is ze doodop en kan ze niets meer hebben.
Daar komt papa ook en kunnen we lekker eten, douchen, boekje lezen en naar bed.

Op bed nog heel even samen de dag doorgenomen. Papa heeft het super druk gehad maar wel lekker bezig. Floortje vond het heerlijk om met de dieren in de weer te zijn en Maud en ik?
Mam, ik vond het echt heel erg gezellig samen met jou.
Ik ook met jou lieverd.
Gaan we het vaker doen?
Wat?
Veel leuke dingen doen samen.
Veel?
Ja veel. En Floortje weg brengen en dan knuffelen met de honden, daarna croissantje eten, schoenen kijken in de winkel, zwemmen, naar de Bieb en dan weer naar Floortje.
Haha ja we hebben best wel veel gedaan in 1 keer.
Ja. Dat doen we nooit. Omdat Floortje het niet kan.
Dat klopt helemaal. Vond jij het niet druk dan?
Nee, het was juist lekker rustig…. Maar ik mistte Floortje wel.. En papa!

Niets meer aan toe te voegen.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.