Maud

      Geen reacties op Maud

Alle Blogs die ik tot nu toe geschreven heb gingen in hoofdzaak over Floortje. Neemt natuurlijk niet weg dat we niks om onze andere mooie dochter geven! Totaal niet, Laat dat even duidelijk zijn!

Daarom dacht ik laten we eens een Blog schrijven over Maud.

Want wat een mooie meid is Maud.
Ze heeft het niet makkelijk met een zus die met zichzelf worstelt. En ze heeft het soms zwaar te verduren, maar laat het kaas zeker niet van haar brood vreten.
Vanaf het begin is Maud een vrolijke meid. Het kon ook niet anders of iedereen is gek op haar. Ze leert dit dan ook snel te gebruiken. Ze word letterlijk onze kleine clown van de familie. Zij is degene die gekkigheid bedenkt en er voor zorgt dat iedereen moet lachen. Kortom je kan niet om haar heen.

Op school huppelt ze makkelijk overal doorheen maar wel op haar manier. Zo heeft ze heel lang geroepen: ‘Ik wil niet naar groep 3! Dan moet ik leren en dat wil ik NIET! Ik wil lekker spelen.’ Let dan vooral op de stamp voetjes.
Voor de vakantie nog een gesprek gehad met juf. Ze hangt overal net tussen, ze kan best nog een jaartje extra kleuteren. Ze heeft nog geen zin om te leren en ze wil veel liever spelen. Maar: Ze is heel wijs voor haar leeftijd! Dus wat te doen? We wachten nog even de Cito toetsen af.
Nu? Opeens na de kerstvakantie wil ze dol graag leren en grijpt elke kans aan. Zo kan ze opeens haar naam schrijven en is ze continu met letters bezig. Ze kan niet wachten tot ze naar groep 3 mag. Hoe dat opeens kan? Typisch Maud.

Maud is ook gek op knutselen. Dit doet ze graag thuis bij mama maar als het MOET op school? ‘Dat doe ik wel bij mama!’ Dus? Krijgt mama te horen van de juf dat we thuis minder moeten knutselen pfff haha ja hoor! Eerder even een gesprekje met Maud om te laten weten dat ze niet zo gek moet doen en dat sommige dingen nu eenmaal moeten op school. Vanaf nu doen we het anders. Wat Maud op school moet knutselen doet ze heel goed, zo kan ze het thuis met mama nog een keer doen. Zo hebben we gisteren hele mooie ‘Elsa sneeuwvlokken’ gemaakt.

Sociaal? Dat is Maud op en top! Zelfs op school zei juf dat Maud zo lief is voor alle kinderen! Alles samen delen en helpen is geen probleem voor haar.
Wat kan je trots zijn als mama op je kinderen. Kan zeker zeggen dat onze meiden allebei heel sociaal zijn. Ze zijn mijn grote hulpen als het gaat om de gastkinderen die hier over de vloer komen. Samen delen, spelen en helpen als het nodig is. En ALTIJD met een lach!
Maar ook als het even lastig gaat hier in huis met haar zus? Dan is Maud vlak in de buurt om haar een knuffel te geven of even een gekkigheidje in de groep te gooien.

Dieren en Maud? Die hebben een hele speciale band. Onze poes Kyra houdt niet van kinderen maar Maud? 2 handen op 1 buik. Zo heeft Maud haar al eens helemaal onder kunnen smeren met een pot sudo crème, en komt ze elke avond graag bij Maud een kroeltje halen. Alle dieren krijgen volle aandacht en vooral een kroel. Ze legt graag haar wangen even in hun haren. Kopjes geven zoals een echte poes dit doet. Maud is er gek op!
Maar vergeet ook niet de wormpje, slakjes, torretjes enz… Ze onderzoekt ze graag. Behalve spinnen! Daar is ze bang van haha

Natuurlijk heeft ze ook haar momentjes. Piep momenten zeggen we dan. Dan is ze moe, of heeft last van haar hooikoorts en kan ze minder hebben. Dan hangt ze op de bank of zet het op een piepen. Sommige dagen zijn hier behoorlijk… Dan zitten de meiden elkaar geregeld in de haren en is het piepen op en top aanwezig! Maar zelfs dan? Na het buiten zijn of na een flinke schreeuwpartij van beide word het goed gemaakt met een dikke kroel! Heerlijk!

Kortom onze Maud is een mooie lieve meid waar zeker ook een dosis PIT in zit maar zonder is het alleen maar saai toch?

maud

12087315_1039396002779243_8501098056477869794_o

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.