Maandagblues

      2 Reacties op Maandagblues

20160411_122953

Na een heerlijk weekend met mooi weer en leuke dingen doen begon vandaag de ‘gewone’ werkweek weer.
Gister middag merkten we dat we misschien toch wel iets te veel gedaan hebben in een weekend. Zaterdag nieuwe kleren geshopt. Voor Floortje al een kleine mijlpaal want normaal gesproken vermijden we dit soort dingen. Te veel mensen en drukte, winkel in en uit maakt haar angstig en onrustig. Maar het ging haar heel goed af! Natuurlijk hebben we de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Zo hebben we het gehouden bij 3 winkels in en uit, de markt hebben we links laten liggen en we zijn vroeg heen gegaan. ’s Middags hebben we het thuis rustig aan gedaan.
Zondag ochtend weer de vroege ochtend gebruikt om naar het zwembad te gaan. En er voor gekozen hier bij de camping te gaan zwemmen. Hier is het namelijk altijd rustig. Helaas was het wel erg gehorig en de dag die we er voor gehad hadden maakte dat ze niet heel veel kon hebben. Na een kleine 3 kwartier zwemmen weer lekker naar huis en in en om huis in de buitenlucht spelen. Oma en Omi kwamen gezellig een bakkie doen en samen hebben we genoten van het mooie zonnige weer.
De avond vroeg naar onze bedjes en even rustig het weekend doorgesproken.
We merkten wel dat ze erg in zichzelf was dit weekend. Echt in haar eigen wereldje en zo af en toe kwamen de angst plaatjes die ze besproken had bij de EMDR naar boven. Deze hebben we samen besproken en toen weer door. Maar het zat toch in dat koppie van haar.

Vanmorgen dus weer vroeg onze bedjes uit en onze strakke planning volgen zodat alles soepeltjes en snel verloopt. Oei.. Daar ging het dus al snel mis. Mama had vergeten de planning in te stellen op de telefoon en dus ook vergeten een nieuw lijstje te printen voor op de koelkast. Dat werd dus improviseren.
Meteen was het te merken aan Floortje dat het allemaal niet zo goed ging. Ze kon haar bed niet uit komen en had totaal geen zin vandaag. Toen ze mijn telefoon pakte om te kijken naar de planning en deze dus niet zag, werd ze onrustig. Doelloos heen en weer lopen door haar kamer, kleren pakken en weer weg leggen (Die zoeken we ’s avonds al uit en hangen ze over het hekje bij de trap), naar beneden komen zonder kleren dus weer naar boven, op de bank zitten en voor zich uit staren, en toen de deurbel. Gastkindje nummer 1 staat al voor de deur! Stress bij Floortje want die had dus nog niets gedaan.
Maud pakte dit goed op en pakte het oude papiertje van de koelkast. ‘We kunnen ook deze gebruiken vandaag? Dan kan Floortje evengoed kijken wat ze nog moet doen.’ En zo hebben we het gedaan. Meteen werd er actie ondernomen en binnen een kwartier waren we allemaal kant en klaar. Ze mochten nog even samen de kruisjes zetten op het briefje, een sticker plakken en naar school.

Op school gekomen kwamen we er achter dat Maud haar bril niet op had. Pfff die had ze af gedaan toen ze ging knuffelen met de baby, dus hij ligt nog netjes op de bank.
Goed mama maakt toch een nieuwe planning dan zetten we er meteen in dat de bril ook afgevinkt moet worden. ‘Mam, zet er dan ook even op dat we een sticker moeten plakken!’ aldus de meiden.
Toen ik thuis kwam vond ik het afgevinkte briefje en kon niet anders dan super trots zijn op onze meiden want wat doen ze het goed!

handtekening-1.jpg

2 gedachten over “Maandagblues

  1. Adrie

    Kun je een paar reserve lijstjes printen met de basis taken? Er zijn nu enmaal situwties waarbij we dingen vergeten. lekker als je iets hebt om even snel op terug te kunnen vallen.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.