Lieve mensen om ons heen

      Geen reacties op Lieve mensen om ons heen


Het moet toch echt gezegd worden. Wat zijn wij gezegend met allemaal lieve mensen om ons heen. Mensen in onze directe omgeving maar ook mensen die van een afstand met ons meedenken.

Zo werd ik vorig weekend ‘getagd’ in een filmpje op Facebook.
In dit filmpje lieten ze zien hoe je heel makkelijk zelf een eigen verzwaringsdeken kan maken.
Dit stond al enige tijd op mijn verlanglijstje voor Floortje. Toeval bestaat niet en dit komt dus geregeld voorbij. Steeds weer die filmpjes en het ziet er zo makkelijk uit. Alleen ben ik niet handig met de naaimachine.. Met de hand misschien? Kopen zijn ze echt onbetaalbaar. Dan moet je denken aan een bedrag tussen de 200 en 300 euro! Dat is toch echt een beetje te veel van het goede. Het blijft een verlanglijstje ding.
Tot ik benaderd werd door iemand uit mijn kennissen kring die de betreffende ‘tag’ had gezien.
Zei is dus wel handig met de naaimachine en ze zit al enige tijd met het idee om deze dekens te maken. Maar ook meerdere hulpmiddelen voor mensen met een ‘beperking’. Zoals extra grote slabben, jassen voor mensen in een rolstoel en noem maar op. Als je nu eenmaal een kind of volwassenen bent of hebt die hulpmiddelen nodig heeft, komt er al snel een prijskaartje aan. Zo jammer terwijl het vaak ook vrij simpel zelf te maken valt. Moet je natuurlijk wel met een naaimachine om kunnen gaan. (Misschien moet ik toch eens een cursus gaan doen?)
Goed ze belde me en ik kon haar meteen uitleggen wat Floortje nodig heeft. Zelf heeft ze enig ervaring op werkgebied en kwam zo met handige tips.
Floortje vind het namelijk erg fijn om thuis te komen van een drukke dag en even aan de computer met een koptelefoon op in haar eigen wereld te vertrekken. De deken zou in dit geval lekker om haar heen kunnen hangen haar meer geborgenheid te geven. Ik hoor je denken; we hebben toch ook een drukvest? Klopt. Die hebben we maar deze geeft niet het warme knuffel gevoel. Deze helpt haar trouwens nog steeds erg goed bij angst en paniek aanvallen. Hij is zeker niet overbodig.
De deken zou haar ook goed kunnen helpen in bed. Ze wil altijd super strak ingestopt worden. Het voelt fijn, maar haar benen en tenen bewegen de hele nacht door. Als ze strak ingestopt is kan ze makkelijker in slaap komen. Ondanks dat word ze geregeld wakker met het gevolg dat ze dus eigenlijk slecht en onrustig slaapt. De deken geeft de hele nacht dat warme veilige knuffel gevoel. We hopen dat haar onrust wat minder word.
Ze ging er meteen mee aan de slag en na een paar dagen was daar dan gister zomaar opeens de deken! Aangestoken door het naai virus heeft ze er haast achter gezet. Ondertussen is ze een eigen Facebook pagina begonnen en de aanvragen druppelen binnen! Hoe leuk is dat?!

Floortje maakte haar pakje open en dat koppie! Wat was ze blij! Ze sloeg hem meteen om en genoot er zichtbaar van. ‘Mam, De deken zorgt er ook voor dat ik mijn schouder tic niet goed kan doen. Ik doe hem wel, maar de deken drukt hem meteen terug. Het doet nu minder pijn.’
’s Avonds op bed heerlijk rustig bij ons tv kijken zonder al te veel been tics. En natuurlijk moest hij mee naar bed. Door het gewicht ligt hij lekker om haar lichaam heen. Echt een warme knuffel. Ze heeft vannacht heerlijk geslapen maar kwam tot de conclusie dat hij best warm was. Vannacht proberen hoe het gaat als hij alleen op haar benen ligt. Scheelt misschien. En ach. Dan maar een pyjama met korte mouwen aan toch?

Wij zijn in elk geval super blij met het resultaat! Wat we hoopten dat hij zou doen doet hij en dan ook nog eens voor een super vriendelijke prijs. Ze maakt ze voor onder de 100 euro. Dit hangt allemaal af van de soort stof die je wilt. Het is zeker weten meer dan de moeite waard. Neem gewoon eens een kijkje op haar Facebook pagina of deel hem in je omgeving. Oh en ze denkt heerlijk met je mee dus als je andere dingen hebt gewoon vragen!

Dat bedoel ik dus met de lieve mensen om ons heen. Zo fijn dat meedenken!
Lekker blijven doen dus.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.