Kriebel Kleding

      Geen reacties op Kriebel Kleding

1 Van de grootste en meest herkenbare kenmerken van Hoog Gevoeligheid is wel de kriebel kleding.

Onze oudste dochter Floortje had er vooral heel erg veel last van. Kreeg ze nieuwe kleding? Dan moesten we meteen de kaartjes eruit knippen want anders had ze meteen een rode vlek achterin haar nek of bleef ze kriebelen. En dat al meteen als baby zijnde.
Lastig nu we de kleding van zolder halen voor de jongste Maud.. Welke maat is het ook alweer?
Ook ondergoed is een probleempje.. Hoeveel onderbroekjes we gekocht hebben voor ze ze eens aan deed zonder te zeuren weet ik niet meer.. Maar we hebben er heel wat weer weg gegooid. Uiteindelijk kwamen we er achter dat boxers toch wel het lekkerste zitten.
In de winter een leuk gebreid vest? Of trui? Laat maar lekker hangen in de winkel want dat werkt toch niet helaas..
Het is even zoeken maar uiteindelijk kom je er wel achter wat ze wel en niet lekker vind zitten.

Ik kan me nog heel goed herinneren hoe het vroeger bij mezelf was. Pfff hahaha ik werd een zeur genoemd. Gewoon even wennen dan komt het wel goed. Je moet nu eenmaal die maillot aan! (Helaas voor mij waren ze niet bekend met het Hoog Gevoelige en bestonden er wel leggings maar meer als gewone broek en niet voor onder een jurkje).

Sokken. Ook zo iets. Erg lastig welke er lekker zitten. Voor degene die zich geen voorstelling kunnen geven: Sokken hebben van die fijne naadjes bij je tenen. Of sokken die steeds afzakken. Kortom sokken zitten eigenlijk NOOIT lekker!
Dat verklaard ook waarom wij hier thuis het liefste op blote voeten lopen geloof ik. Hoewel dit ook te maken heeft met het contact van de aarde te voelen.
Neemt niet weg dat het lastig is sokken te kopen voor ons.

Gelukkig heeft Maud er minder last van. Of heeft ze weinig kans hier last van te hebben want we hebben alleen maar kleding waar over ‘nagedacht’ is. Hoewel ze wel altijd last had van de leuke drukkertjes die bij de kleintjes in de nek zitten. Ze kreeg hier rode vlekken van.. Vind maar eens kleding zonder deze fijne drukkertjes. Wasmiddel kan ze ook niet tegen dus wassen we met speciale wasmiddel. Maar grappig genoeg kan Maud zonder problemen de leuke Tuinbroekjes aan die Floortje vreselijk vond! Die hengsels zakten steeds af volgens haar en dat irriteerde haar. Deze lagen dan ook nog helemaal nieuw op zolder. Haha wie wat bewaart heeft wat!

Hahaha als ik dit zo even terug lees denk ik opeens wat lastig het eigenlijk allemaal is. Vooral bij het kopen van de kleding! Klopt is helemaal waar!
Maar als je eenmaal weet waar je op moet letten valt het allemaal wel mee.
Wil ik het nog niet hebben over het shoppen op zich.. Voel ik opeens een andere blog aankomen geloof ik… Shoppen met je Hoog Gevoelige kind! Word vervolgd dus.

Wie herkent dit nog meer? Dat je kleding kriebelt of het verhaal van de lastige sokken?

Kon het niet laten maar dacht opeens aan het leuke liedje van Kinderen voor Kinderen.
Kriebel trui!

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.