Knooppunt in mijn Leven

      2 Reacties op Knooppunt in mijn Leven

Soms kom je op een soort van Knooppunt in je leven.
Zo´n punt waar je echt even over je leven na wilt denken hoe je nu verder gaat…
Nou die heb ik nu bereikt geloof ik..

Ik ben nu 31 jaar (Bijna 32) en werk al heel erg lang in de kinderopvang met heeel veel plezier!
Onze mooie dochters zijn ondertussen alweer bijna 7 jaar en in November word de jongste alweer 4 jaar. Die kan dus ook naar school toe. Met het continu rooster betekend dat dat ze van half 9 tot half 3 op school zitten… Tja.. Wat zal mama eens gaan doen dan?
Begrijp me niet verkeerd hoor maar vervelen doe ik me zeker NOOIT!
Maar je hebt dan wel even een momentje waarin je na gaat denken over je verdere toekomst.
Ik werk altijd de woensdag en de vrijdag de hele dag. Oma komt lekker vroeg thuis en past dan lekker op. (Oma-dag) Nu zal ze de ochtend niet komen dus mama aan een auto dan toch maar…
Maar wil ik nog wel in de kinderopvang blijven werken?…. Ik doe het heel erg graag en haal er ook echt veel plezier uit. Maar ik KAN MEER!
Wat zou ik nu eens willen? Hmmmm Tja….
Ik heb vrijdag een gesprekje gehad met mijn bazin (Ondertussen een goede vriendin geworden) Die vertelde mij dat ik moet nadenken over een andere dag werken misschien… We lopen terug in de kinderen en zeker op de vrijdag. Wat betekend dat we iemand over hebben op die dag. Zij vertelde me dat ik MEER kan en moet doen!
MAAR WAT?..
Ik heb ooit een training gevolgd om te werken met Hoog Gevoelige kinderen. Vond ik helemaal geweldig en ik haal er echt veel voldoening uit. Dit gebruik ik weer in mijn werk maar helaas niet vaak genoeg! (Neem je collega’s er maar eens in mee..)
Kortom dit is wel iets waar ik meer uit kan halen. Maar hoe?..
Ga ik gastouder worden zodat ik dit verder kan uitwerken? Mijn bazin gaf al aan me zeker te helpen met kinderen enz.. Als ik vragen heb kan ik bij haar terecht..

Maar dan komt de volgende punten..
– We hebben de vaste inkomsten nodig die we nu hebben.
– En hoe begin je?
– En combineer ik dit dan weer met mijn eigen meiden? (Wil niet dat er continu andere kinderen zijn als ze uit school komen).

Oh ja.. Wat ook nog speelt is misschien wel een 3e? Weet dat er heel veeeel mensen zijn die dit meteen van tafel schuiven voor mij/ons, ik kan ze zeker geen ongelijk geven (Gezien alles wat we doorgemaakt hebben de laatste jaren), maar ik/wij zijn zo sterk geworden juist hierdoor en weten zeker dat we het aan zouden kunnen.
Zou zeker nog leuk zijn het allemaal nog eens mee te mogen maken. En nu Maud straks ook naar school gaat zou dit een leuk moment zijn voor nummer 3…..

Kortom een echt KNOOPPUNT!!!

Iemand ideeën of tips misschien?
Alles is welkom hahaha Ik weet het even niet meer hahahaha

Liefs

2 gedachten over “Knooppunt in mijn Leven

  1. Jan van Assem

    Keuzes, keuzes, wil niet drammen maar jullie kunnen zeker veel meer. Dat wat jullie meemaken gebruik het, probeer eens alle negatieve dingen naar het positieve te gebruiken? Heb vertrouwen in je intuïtie voel die energie Brenda. Ik ben weer begonnen met mediteren, en dat geeft rust en helderheid, echt.

  2. mamaliefde

    Moeilijke vragen allemaal. De tijd zal het leren. Zelf ga ik na jaren in de kinderopvang te hebben gewerkt beginnen als gastouder. Over twee weken komt het eerste kindje voor twee dagen zodat het rustig opgebouwd kan worden. Vindt het heerlijk om zo ook thuis bij mijn eigen kinderen te kunnen zijn. Wat je misschien ook kan overwegen is pleegzorg, heb je toch een derde kindje, kan je iets doen met je talent maar is wel handig als er een stabiele relatie is.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.