Kikker

      Geen reacties op Kikker

Ahhhhh een KIKKER door het huis heen!
Daar hupst hij midden in de woonkamer een groen klein kikkertje en hij hupst richting de grote kast!
Ik ren snel weg om een bakje te zoeken met een dekseltje erop. Ook al weet ik heel erg goed dat zodra ik eindelijk dat bakje gevonden heb de kikker al lang weer zoek is onder de kast ofzo..
Toch doe ik een poging.

Als ik (Eindelijk) dat mooie bakje heb gevonden ren ik terug naar de kamer. Even zoeken en dan zie ik Maud op haar hurkjes zitten met een grote lach op haar gezichtje en haar handjes in een kommetje.
Even geniet ik vol trots van het beeld wat ik zie. En dan meteen voel ik me een ongelooflijke OEN!
Ik had natuurlijk ook gewoon moeten vragen aan onze grootste dierenvriend Maud of zij hem wilde pakken. Of misschien had ik zelf mijn ‘angsten’ opzij moeten zetten..
Maud zit ondertussen heel rustig en vredig met de kikker in haar handjes gewoon te genieten van de kikker. Even een aaitje en dan: “Mam, kan jij de achterdeur goed open doen?” en “Mam, kan jij Kyrtje (Onze poes) weg halen? Want anders gaat ze achter mijn lieve kikkertje aan en dat mag ze niet.”
Hahaha volgens mij horen de rollen toch echt omgedraaid maar voor de zoveelste keer wint mijn.. Tja wat wint er eigenlijk? De angst van die kikker? Of is het eigenlijk gewoon omdat ik meer op onze oudste dochter lijk, en deze dingen gewoon erg vies vind? Zeker om hem met mijn blote handen vast te pakken?..
In elk geval denkt mijn jongste dochter niet na en pakt hem gewoon zachtjes op en loopt er mee naar buiten en zet hem midden op het terras neer. Waarop mama weer roept om snel naar binnen te komen want we moeten onze handen wassen. Met enige tegenzin loopt ze mee naar de kraan en als we klaar zijn gaan we weer even kijken bij de kikker. WEG! Opeens zomaar in het niets verdwenen weer snel terug naar zijn vriendjes en vriendinnetjes buiten in de tuin.
Maud roept nog even: “Doei lieve kikker! Veel plezier met buiten spelen!” En rent dan snel naar boven naar haar grote zus om het verhaal te vertellen.

Heerlijk deze kleine momentjes op een dag.
Genieten van mijn mooie meiden en tegelijkertijd merken dat ze wel heel erg snel groot worden!
De kenmerken van Hoog Gevoeligheid worden ook steeds duidelijker. Waarschijnlijk ook omdat ik zelf beter in mijn vel zit en deze dingen meer en bewuster meemaak.
Ik vind het vooral leuk om te zien dat ze allebei Hoog Gevoelig zijn maar ieder op hun eigen mooie manier.

Al deze kleine momentjes blijf ik kleine WONDERTJES noemen.

Liefs

Rana_esculenta_on_Nymphaea

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.