Ja ja

      Geen reacties op Ja ja

Ja ja daar zijn we weer!
Pff hahaha was ik bijna vergeten dat ik deze mooi blog had zeg!

Maar goed geen nieuws is goed nieuws!
En zo is het! Gaat eigenlijk heerlijk!
Vakantie en de meiden vermaken zich prima nog steeds! Mama heeft geen klagen al zeg ik het zelf!
Heerlijk ook dat papa de laatste 3 weken van de vakantie vrij heeft. Zijn we lekker samen!
Niet op vakantie geweest maar wel allemaal leuke dingen gedaan samen.
– Dierentuin.
– Logeren bij vrienden in Blerick.
– Logeren bij opa en oma.
– Naar het strand.
– Lekker fietsen.
– Kortom allemaal leuke dingen.

Floortje heeft de mazzel met de lieve buren die we hebben. Ze mag geregeld mee met hun bootje en is ook al mee geweest naar Artis.

De verveling slaat hier nog niet toe dus!

Ik ben ondertussen begonnen aan mijn heftige en iets wat zware therapie……
Valt me mee maar toch ook weer niet eerlijk gezegd..
Voor degene die het nog niet weten. Ik volg een sessie van trauma therapie via EMDR.
Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. Dit kan zijn een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven zoals pesterijen of krenkingen in de jeugd, die in het hier-en-nu nog steeds invloed hebben kan de methode gebruikt worden.
Waarvoor is EMDR bedoeld?
Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Een groot deel van de getroffenen ‘verwerken’ deze ervaringen op eigen kracht. Bij anderen ontwikkelen zich psychische klachten. Vaak gaat het om zich opdringende herinneringen aan de schokkende gebeurtenis, waaronder angstwekkende beelden (herbelevingen; ‘flashbacks’) en nachtmerries. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. Als er aan bepaalde criteria wordt voldaan spreekt men van een ‘post traumatische stress-stoornis’ (PTSS).
Ofschoon PTSS nog steeds als het primaire indicatiegebied voor EMDR wordt beschouwd hebben de ervaringen met de toepassing van deze behandelmethode de afgelopen jaren laten zien dat het mogelijk is een grote verscheidenheid aan psychische aandoeningen en klachten te behandelen, die gepaard gaan met vermijdingsgedrag, somberheid en/of gevoelens van angst, schaamte, verdriet, schuld of boosheid. Uitgangspunt is telkens dat deze klachten zijn ontstaan als gevolg van een of meer beschadigende ervaringen. Daarmee worden gebeurtenissen bedoeld die dusdanige sporen hebben nagelaten in het geheugen van de persoon, dat hij of zij er nu nog steeds last van heeft. Voorbeelden daarvan zijn emotionele verwaarlozing, akelige ervaringen op medisch gebied, verlieservaringen, werkgerelateerde gebeurtenissen en andere schokkende, schaamtevolle of anderszins ingrijpende ervaringen. De belangrijkste insteek van de EMDR therapeut is de cliënt te helpen de herinneringen aan deze gebeurtenissen te verwerken, met de bedoeling daarmee de klachten te verminderen of te laten verdwijnen.
 

Goed gisteren begonnen en het was meteen een hele heftige.
We hebben een herinnering naar voren gehaald die me veel pijn en verdriet bezorgd als ik er naar kijk…
Je moet je focussen alsof je naar een soort filmpje kijkt als toeschouwer. Vervolgens volg je met je ogen het stokje en kijkt wat er in je op komt. Vervolgens focus je je op die gedachten. Na een tijdje kijk je weer naar die foto in je gedachten en voel je wat je dan nog voelt.. En ga weer verder.. Kortom 1 sessie met 1 beeldje in je geheugen maakt dat je gevoel minder heftig word.
Zo gaan we alles na wat er met die periode gebeurd is.
Je kan het zien als een soort van blokkentoren die je omgooit met ballen. Als je 1 van de onderste beeldjes meteen goed aanpakt hoef je misschien niet eens meer verder te gaan. Dan heb je al een heleboel van de toren om gegooid!

Na gisteren heb je 3 dagen dat je nog behoorlijk van de rel kan zijn… Dat heb ik gemerkt gisteren middag! Pfffff Heb alleen maar gehuild en gehuild om niks! Waarom? Verdriet wat ik toen niet toegelaten heb moet er toch een keer uit…….
Of het helpt? Hahahaha Denk het wel ja maar of ik het fijn vind? NEE! Maar goed weet wel dat het goed voor me is en als ik zo zag dat ik alleen maar wilde huilen om niks…. Zit er duidelijk erg veel vast wat er uit moet.
Vanmorgen werd ik rustiger wakker kan ik wel zeggen. Op een of andere manier voel ik me iets lichter… Hahaha klinkt gek maar een stukje last van me schouders is weg…..

Maandag moet ik weer heen en dan zullen we zien hoe het dan gaat.
We gaan het zeker ook nog over me depressie hebben en het effect wat het heeft gehad op Floortje. Ook al was ze klein de hechting is toen al mis gegaan bij ons samen… Gaan we aan werken en ook dat komt goed.
Ik voel me er nog erg schuldig om maar nu met dit weet ik ook dat het niet mijn schuld is geweest en niemand die me dat kwalijk neemt. Alleen ikzelf…. Voor me gevoel heb ik gefaald als moeder…. Dat gevoel zijn we mee bezig en na gisteren weet ik dat het echt niet mijn schuld is geweest dat ik zo ziek geworden ben… Heb juist gevochten om terug te komen ipv…. misschien wel opgegeven en er nu niet meer zijn…….
(He… Terugdenkend aan dat beeld… Ik in het ziekenhuisbed met iedereen om me heen met allemaal slangentjes en Menno die moet kiezen tussen mij en of Floortje… Maakte me eerst meteen aan het huilen en boos…. En nu?…. Nog niet fijn maar huilen….. Nee…..)

We vechten ons een weg door het leven heen en uiteindelijk komen we op de goede weg!

 

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.