Huisregeltjes

      2 Reacties op Huisregeltjes

Ondertussen zijn we WEER een week verder en hebben we nog steeds geen gepaste hulp voor Floortje. Vorige week gesprek gehad met het ‘Triversum’ dat het zo niet langer kan en dat er echt iets moet gebeuren. We werden goed gehoord en kregen tips waar we best wel even wat mee kunnen maar die wachtlijst blijft een wachtlijst. Sterker nog. Ze hebben gezegd dat het Februari zou kunnen worden, maar deze mevrouw kon ons met zekerheid vertellen dat dit niet haalbaar is helaas. Dus nu?.. Wachten!

Het enige wat ze ons wel duidelijk konden maken was dat Floortje toch echt wel duidelijk ADHD erbij heeft. Dus niet alleen de Dwang en Angst maar ook ADHD. (Goed dat wisten wij ook wel, maar als je dit nog eens bevestigd krijgt is het alleen maar NOG meer voor Floortje om te verwerken.)
Gelukkig gaat ze er goed mee om en ondanks de drukte en de gekkigheid in haar hoofd red ze het elke dag weer om vrolijk thuis te komen van school.
Moet ik wel helemaal eerlijk zijn nu ook tegen mezelf en jullie. Er zijn dagen bij zoals gisteren dat het echt niet meer gaat voor haar. Ze schaamt zich en voelt zich er erg alleen in staan. Nu hebben we hier thuis natuurlijk ook de gastkindjes en is het totaal niet rustig als ze thuis komt.
Gisteren werd het haar allemaal even te veel. Ze stond letterlijk midden in de kamer met haar handen op haar oren en was alleen maar aan het playbacken met haar lippen dat het niet meer ging, en dat ze hoofdpijn had enz enz. Ik heb haar even vast gepakt en stevig geknuffeld. Samen gepraat en uiteindelijk heb ik haar naar boven gestuurd. Even op haar eigen kamertje tot rust komen. Na een half uurtje kwam ze weer naar beneden en ging het weer..
Tja deze momenten maken het heel moeilijk voor mij maar zeker voor haar!
Toch zijn het de dingen die ze zal moeten leren. Het is iets wat altijd zal blijven en samen moeten we een manier vinden dat het voor haar haalbaar is. Nu viel het haar ook erg tegen dat haar vriendin niet met haar wilde spelen. Eigenlijk de laatste dagen al niet meer. Waarom? Ik mag het niet zeggen maar we hebben het verteld dat Floortje ADHD heeft en sinds dien is het lastig met de vriendschap… Erg jammer! Dit voelt Floortje maar al te goed aan helaas.. Hopelijk heeft het even tijd nodig en valt het allemaal weer mee als we een paar dagen verder zijn. Nu? Voelt ze zich alleen maar erg alleen.
Als mama voel je je zo machteloos op deze momenten! Je doet zo je best het zo goed mogelijk voor haar te regelen. Maar al die stomme regeltjes van het kastje naar de muur maken het niet makkelijk.

Vanmiddag mag ze weer even naar Monique toe. Kan ze alles weer op een rijtje zetten in haar hoofd. Hopelijk geeft het haar rust en kan ze de komende CITO-week tegemoet.
Papa is vanmiddag ook lekker vrij. Kunnen we mooi even samen de tijd nemen om een aantal ‘Huisregeltjes’ op te stellen. Plakken we op de koelkast en als het een hele dag goed gegaan is krijgt Floortje een sticker. Natuurlijk gelden ze ook voor Maud.
Floortje heeft al een beginnetje gemaakt met welke regels ze zelf graag ziet:

 • Als je boos word, tel dan tot 10 en wat je wil zeggen zeg het dan kalmer.
 • Laat mij even een kwartiertje op mijn kamer
 • Of stuur me naar buiten!

Laat even zien hoe belangrijk die regeltjes zijn voor haar.

Liefs

2 gedachten over “Huisregeltjes

 1. Chantal

  Wat sneu voor dr! Hopelijk gaat het sneller dan met Ana voor jullie bij het Triversum. Anders geef ik toch maar weer de tip: wij hebben echt enorm veel aan een gezinscoach vanuit de gemeente gehad. Zij komt gratis (is gesubsidieert vanuit de gemeente, dus gaat niet uit het persoonlijk budget van het kind) heb dr kaartje nog thuis liggen als je interesse hebt. Zij geeft echt supergoede handvaten waar je mee aan de slag kan.

  1. Brenda Auteur bericht

   Haha had het idd al eens gehoord van je maar kan ik die dan zelf aanvragen? Zou op zich wel een goede start zijn voor hier in huis… hoewel we ook de therapie van floortje hebben.. Betaald welliswaar maar zei geeft ook super goede tips!

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.