Hieper de Piep HOERA

      Geen reacties op Hieper de Piep HOERA


Het is alweer een week geleden, maar onze Maud is vorige week 7 jaar geworden.
Wow, wat gaat die tijd toch snel voorbij. Geen klein meisje meer maar een echte grote prinses.

Prinsessen willen dan ook prinsessen taarten op hun verjaardag.
Dan heeft deze prinses ook nog eens de mazzel dat ze een lieve tante heeft die dit kan regelen. Ze kreeg een super gave eenhoorn taart. Met een gouden hoorn! Wat een feest.
Natuurlijk is ze ook nog verwend met nieuwe barbies en Elsa spullen.
10 November is haar grote dag, maar ze wilde deze keer op 11 November haar verjaardag vieren. Waarom? Dan kan ze lampion lopen op haar verjaardag.
Dus de hele dag visite en toen iedereen weg was snel een hapje eten en naar buiten.
Papa moest naar zijn werk helaas, maar dat maakte de meiden niet uit. Floortje ging met een vriendin het dorp door en Maud mocht met een buurjongetje en later met een vriendinnetje mee. Het duurde niet lang voor Maud alweer terug kwam. Ze wilde heel graag ook nog even bij de deur staan en zelf de snoepjes uitdelen aan alle kindjes die langs kwamen. Dus stonden we gezellig samen bij de deur.
Floortje heeft natuurlijk alles er uit gehaald wat er in zat en kwam met een flinke tas vol snoep terug. Grappig om te horen dat ze kris kras door het hele dorp heen gegaan zijn. We konden ze hier bij de deur bijna precies volgen. Heerlijk dat enthousiasme.

Bek af zaten we aan de tafel. Alle snoep op een berg en even lekker snoepen en de dag doornemen. Want het was me het dagje wel.

Zondag ochtend moest papa natuurlijk die bergen snoep bewonderen. Het duurde niet lang trouwens voor het op was allemaal. Vandaag bijna een week later is alles alweer helemaal op! Kan ook niet anders met Floortje die elke keer 3 snoepjes ‘moet’ eten. Maud maakt hier ook handig gebruik van en roept heel hard dat ze ook 3 snoepjes moet van haar tics en dwang. En dan hebben we ook nog een papa en mama die wel een snoepje lusten. Gelukkig kunnen de meiden heel goed samen delen en zo hebben we er allemaal lekker van gesnoept.

Oh ja we hebben deze week ook nog de 10 minuten gesprekken gehad op school. Ze doen het beide echt helemaal super op school.
Maud kan al heel erg goed lezen en rekenen. Aan het eind van de periode nemen ze een toets af om te zien hoe ver ze zijn. Maud scoort 9+ met rekenen en met lezen Zeer Goed. dus dat zit wel goed. Het is wel een ‘Tante Hittepetit’. Haha ze weet precies wat ze wel en niet wil, en kan dit ook heel goed regelen. Gelukkig krijgt ze wat weerstand van groep 4. Die willen niet dat alles gedelegeerd word door onze tante. Heel goed. Moet ze ook leren.
Floortje? Wat zal ik zeggen. Ze had vorig jaar een dipje met alles, maar dit jaar doet ze het heel erg goed. Haar eindtoetsen zien er goed uit. Gemiddeld in elk geval. En het begrijpend lezen gaat zelfs ook beter! Sinds kort heeft ze hier ook bijles voor bij Kinderpraktijk ‘Abracadabra’ dus we hopen dat ze hier nog meer van leert. Het geeft haar in elk geval meer zelfvertrouwen en dat is belangrijk.
Verder is Floortje gewoon Floortje. Op school is ze zeker meer en meer aanwezig, maar meester probeert haar hierin goed te begeleiden. De ene dag gaat beter dan de andere en soms krijgt ze niks gedaan, maar dat maakt niets uit. Hoe wij soms twijfelen of het echt wel goed gaat, de toetsen zeggen dat ze gemiddeld scoort. Dus moeten we ons zorgen maken? Wat we wel moeten doen is zorgen dat ze zo nu en dan een adem pauze neemt. Als ze niet goed in haar vel zit mag ze best een dagje thuis blijven om bij te tanken. Aan haar scores zal het niet liggen in elk geval. Dat dagje bijtanken is wel heel belangrijk. Voorkomt dat ze weer zo diep weg zakt als de laatste keer.

Een week om trots op onze meisjes te zijn dus. Wanneer zijn we dat eigenlijk niet?

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.