Het verhaal van Floortje

      3 Reacties op Het verhaal van Floortje

img_20161114_173022
Deze keer een hele speciale Blog.

Een Blog geschreven samen met onze mooie dochter Floortje. Ze weet ondertussen dat dit Blog goed gelezen word en dat iedereen erg enthousiast is over onze verhalen. Deze keer wilde ze zelf haar verhaal vertellen. En wie weet volgen er zo nu en dan meer van haar hand.

Hallo allemaal ik heet Floortje en ik ben 9 jaar.
Ik heb tics en dwang mijn moeder schrijft over mij en ik nu.
Ik wil graag dat er meer bekendheid is over Gilles de la Tourette. Dat mensen weten wat het is en dat het helemaal niet gek ik. Het is niet alleen maar de scheld ziekte zoals mensen dat soms zeggen.
Daarom wil ik zo af en toe ook even mijn verhaal vertellen hier.

Samen met mijn moeder en de therapie juf proberen we van mijn tics en dwang af te komen.
Maar helaas kom ik er niet van af. Als er een tic weg gaat dan komt er weer wat nieuws.
En ik vind ik heel vervelend maar ik ben gelukkig niet de enige die dit heeft.
Gisteren raakte ik helemaal in de war omdat het Sint Maarten was geweest, maar ook omdat Sinterklaas in Nederland kwam, en mijn zusje vierde haar verjaardag. Dit is allemaal best wel heel veel. En dan gaat alles door de war in mijn hoofd.  Ik krijg een vol hoofd, ben boos en blij tegelijk, maar ook moet ik de dingen op een bepaalde manier doen. Dan geeft het wat rust. Bijvoorbeeld: ik moet dan alles 3x doen. Papa en mama moeten mij 3 kusjes geven. En mijn spullen moeten precies zo liggen zoals ik ze neergelegd heb.
Ook heb ik erg veel last van mijn tics. Mijn vingers kriebelen, mijn onderkaak gaat heen en weer en dat doet best wel pijn. En ik heb ook een blaar en die heb ik open geknipt en daardoor heb ik er nu nog 1. Ik pulk aan mijn blaar omdat ik de kriebel er uit wil laten. Als ik het probeer in te houden komt het er later nog erger uit. En ik heb het heel erg veel moeite op school met schrijven, door die kriebel.
Ik doe altijd alles door elkaar heen en dat is heel erg vervelend. Alsof er een storm in mijn hoofd is.
Ik hou er wel van maar ook helemaal niet. Ik doe heel veel dingen te gelijk. En het lukt vaak niet goed zoals ik het wil. Dan word ik weer boos op mezelf of ik reageer kattig tegen mijn zusje of mijn vriendin. Dan krijg ik weer ruzie en dat wil ik niet.

In deze drukke tijd probeer ik rustig te worden van buiten zijn, maar ik ben ook graag boven in mijn hangstoel. Dan lees ik een boek of luister muziek. En ik draag dan mijn mooie ketting of armband.

Zaterdag gaan we wat leuks doen met andere kinderen die net zo zijn als ik. Daar heb ik heel veel zin in maar ik vind het ook heel erg spannend.
Ik vond het leuk om te schrijven.

Liefs Floortje.
handtekening-1.jpg

3 gedachten over “Het verhaal van Floortje

  1. Beppie

    Mooi geschreven hoor Brenda en Floortje. En ook al is t soms moeilijk! Voor jou Floortje en iedereen. Tis zo knap dat jij je verhaal verteld dat durft niet iedereen hoor! Trots op je Floortje xx beppie tante van puck en tess

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.