Heimwee

      Geen reacties op Heimwee

Een lastig iets als je het mij vraagt…
Dat bleek dit weekend maar weer eens.
Papa ging vrijdag middag weg naar Engeland om een weekend te genieten van het echte Engelse voetbal!
Vrijdag weg met de boot. Vervolgens Zaterdag ochtend aan komen en dan ’s middags de voetbal wedstrijd. Daarna natuurlijk genieten van de sfeer en naar het hotel om te slapen. Zondag ochtend rustig wakker worden en nog even genieten van de stad om vervolgens ’s middags met de boot weer richting huis te gaan. Maandag ochtend komt hij weer aan in Nederland.
Kortom een heel weekend weg!

Ik had natuurlijk al lang bedacht om zaterdag na het zwemmen meteen door te gaan naar Opa en Oma. Die zouden wel voor genoeg afleiding zorgen. (Dacht ik)
Vrijdag avond ging alles nog wel redelijk goed. Gezellig samen in het grote bed en natuurlijk samen logeren bij mama! Zaterdag ochtend naar zwemles dus genoeg afleiding. Maar toen begon het. Vooral bij Floortje moet ik eerlijk zeggen. ‘Ik mis Papa!’ En meteen is Floortje niet meer onze Floortje. Heel stil en rustig. Helemaal in zichzelf gekeerd.. Eigenlijk een leeg omhulseltje die de hele dag bij papa zit met haar hoofd.
Eerst gingen we naar onze Ouwe Oma toe. Even kijken hoe het met haar gaat.
Vervolgens even bij Opa kijken. Die was heel hard aan het werken in de duinen.
Door naar het huis van Opa en Oma. Die was helemaal omgetoverd als camping! Oma had overal briefjes hangen met pijlen naar het strand, de wc, het restaurant enz enz.. Ze had zelfs een speelhoek gemaakt voor de meiden en er lag een luchtbed op de grond die de meiden zelf op mochten pompen! Haha en als klap op de vuurpijl hing er een wc rol aan een touwtje in de kamer. Want als je naar de wc moet moet je een rol meenemen.
Hoe goed Oma dit bedacht had Floortje vond dit helemaal niks! Maud zag er de lol van in gelukkig maar Floortje zei uiteindelijk ’s avonds pas tegen mij dat ze het maar niks vond. Elke keer als Oma het woordje ‘camping’ zei werd ze bozer…. (We zijn er nu wel achter dat Floortje een echte Beelddenker is. Alle woorden verbind ze aan plaatjes. Alleen een plaatje bij het woordje camping vinden is erg moeilijk als je het niet weet.. En dus is het nog eens lastig in je hoofd.)
Hoe leuk de bedoeling ook is van Oma. Voor Floortje was het een hele opluchting toen ze ’s avonds alle briefjes van de muur mocht scheuren!
Lekker weer bij elkaar slapen en de volgende ochtend vroeg weer op. We missen papa nog steeds heel erg! En als we er over praten gaat Floortje spontaan huilen. Gelukkig is Floortje iets beter te spreken vandaag. De meiden genieten van Opa die ze wakker mogen maken! Heerlijk even samen stoeien op bed. We gaan lekker naar het strand! Even uitwaaien en natuurlijk de zeehondjes kijken! Lekker even samen genieten. De wind is wel erg koud dus snel naar huis en wat warms drinken.
Samen een potje sjoelen dan maar. Na het sjoelen gaan we weer naar huis toe en weet je wat Floortje zegt? ‘Lekker thuis! Pffffff en een dikke plof op de bank”.
Het in slaap komen is erg moeilijk vanavond.. Even met papa bellen dan maar. Of dit zo goed was? Dikke dikke tranen van verdriet.
Uiteindelijk vallen ze helemaal uitgeput in slaap nog heftig nasnikkend. Al vroeg is Maud wakker en roept dat papa snel komt! Floortje wil snel naar school haha dan is het eerder weer tijd. En papa komt haar uit school halen. ‘Ook als Papa niet wil hij MOET!!!!’

Gelukkig is Papa zo weer thuis want ook Mama is nu wel erg MOE. Alle energie van de meiden heeft Mama toch best gevoeld.
Conclusie? Papa mag NOOIT meer een weekendje alleen weg.. Of toch wel? We gunnen het hem wel alleen missen we hem veel te erg… Hebben ze daar geen middeltje voor? Afleiding werkt maar dekt niet alle gemis helaas……

20141101_141136
Zwaaien naar Papa aan de andere kant van de zee

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.