Guus

      2 Reacties op Guus


Het was een drukke week, met veel nieuwe dingen om aan te wennen, maar ik kan met trots zeggen dat we een super lieve hond Guus in huis hebben gehaald.
De tics, angst en dwang liegen er niet om, zeer vermoeiend ook. Maar uiteindelijk moet het allemaal een plekje krijgen.

Dat we een hond in huis wilden was wel duidelijk. Na een zoektocht op internet wisten we dat het een Golden Retriever zou gaan worden. Een mengeling zou ook nog kunnen. Dus af en toe eens kijken op markplaats en soortgelijke sites. Wie weet wat je tegen komt.
Vorige week vonden we Guus. Gewend met kinderen van 4 en 9 jaar, hij is 7 maanden oud en super lief. Gaat weg wegens scheiding. Ok? Even bellen voor meer informatie.
En ja van bellen komt meestal snel een afspraak, zo ook nu. Zondag konden we komen kijken of er wel een klik was met vooral Floortje. En die was er! De hele tijd bleef hij bij Floortje hangen en spelen, maar ook rustig liggen.
Dus mee naar huis genomen. En dan heb je opeens een hond in huis.

Maar wat is hij lief! Vanaf het begin is hij al erg gewend met kinderen. Grote kinderen kunnen alles met hem doen maar ook de kleine kinderen kunnen hem lekker knuffelen en om zijn nek hangen. Hij gaat zelf al rustig zitten als er kleine kinderen naar hem toe komen lopen.
Even wennen de eerste dagen in huis met meteen gastkinderen op de eerste dag, maar ook nu is hij echt super lief. Tijdens de tijden dat er kleine kinderen zijn zit hij in de gang en kijkt super schattig over het hekje heen wat we allemaal aan het doen zijn. Hij vind het vooral erg gezellig al die kinderen en mensen over de vloer. Lopend mee naar school en dan al die kinderen, wow wat een feest!
Al snel kon hij op school aan het hekje wachten tot ik de meiden binnen had gebracht. Guus blijft netjes wachten en omdat hij er gewoon super lief uit ziet krijgt hij veel aandacht. Lopend weer naar huis en vervolgens slapen in de gang. Tussen de middag druk spelen en oefenen, want ja als de kindjes in bed liggen zit ik vast aan huis. Helemaal niet erg. Hij leert echt zo snel.
Als ik de meiden ophaal blijft hij alleen thuis en ook dat gaat goed. Zodra de meiden er zijn natuurlijk even ravotten in de tuin. Rond een uurtje of 4 zijn de meeste kindjes weer opgehaald hier en kunnen wij een stuk lopen.
Omdat hij zo snel leert is hij aan het eind van de week echt al een Super hond. Geen spijt van. Ok misschien een klein beetje spijt, want ik met mijn schoonmaakdwang vind die haren en baggerpoten toch echt wel heel erg moeilijk. Kost me best veel ergernissen en energie. Maar goed ik ben oud en wijs genoeg, zeggen ze, dus leer er mee om te gaan.
Als ik dan zie hoe de meiden van Guus genieten, dan smelt mijn hart.

Voor mij is het heerlijk om aan het eind van de dag nog even een rondje om ta gaan. Even de deur uit en mijn verstand op 0. Genieten van de dingen die er om me heen gebeuren.
Maud en Guus zijn nu al echte speelkamaraadjes voor het leven. Wat heeft ze gister heerlijk buiten in de tuin gespeelt. Samen banjeren met de prutkeuken. Hoe meer prieken hoe leuker Guus het ook vind. En toen Maud op de trampoline ging sprong Guus er gewoon even achteraan. Wat een lol hadden die 2 samen. ‘Eindelijk iemand om mee te spelen mam!’
Floortje en Guus? Die zijn al dikke maatjes. Het ging deze week niet zo lekker op school. Laten we zeggen dat ze toe was aan vakantie. Maar ook de playbackshow op donderdag maakte veel indruk. Daar is ze de hele week mee bezig geweest, de rest hing op de achtergrond. Zo fijn om dan uit school thuis te komen en Guus is er. Samen ravotten en stoeien, maar ook even lekker knuffelen. Het feit dat Guus echt beneden moet slapen was nog even moeilijk voor beide. Als het aan Guus lag rende hij meteen achter haar aan naar boven, maar onze poes slaapt boven. Ik wil dit echt nog even gescheiden houden. Floortje vind het maar zielig en neemt elke avond diep verdrietig afscheid van Guus. Na een week gaat het gelukkig beter. Net als de nachtmerries die ze heeft dat ze Guus kwijt raakt. Die zijn gelukkig ook minder geworden. Waren weer aardig wat slapeloze nachtjes deze week.

Gister mocht Floortje weer naar de Ranch en wat was dit weer fijn voor haar. Ze heeft er zelf een blog over geschreven. Deze wilde ze graag met jullie delen.

Vandaag weer een drukke dag geweest.
Samen met P. en M. spelen.
En heb net gehoord dat ik volgende week mee mag rijden met P. in de les.
Dat heb ik van S. gehoord.
Alleen nu valt het tegen. (De laatste 10 minuten) P. is naar huis en ik verveel me een beetje.
Heb heel veel dingen gedaan.
Zit nu buiten op een bankje.
En 2 stallen uit gemest.
Dit is de drukste dag ooit.
Zit nu de armbanden te maken.
Groeten Floortje.

2 gedachten over “Guus

  1. Louke

    Wat ben ik blij en trots op jullie dat het zo goed gaat met Guus en de kinderen en ja ook voor jou Brenda met lekker wandelen als er rust in huis is. Toppie.
    Floortje wat een mooi blog heb je geschreven. Ik ben heel erg blij dat je het zo fijn hebt op de ranch en ook met Guus. Deze vakantie neem ik je mee naar de vlindertuin en gaan we fotos maken.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.