Grote/kleine overwinning behaald

      Geen reacties op Grote/kleine overwinning behaald


Heel voorzichtig, maar eigenlijk wil ik dit van de daken schreeuwen, wil ik zeggen dat we een grote overwinning hebben behaald!Hoewel het aan de andere kant helemaal niet leuk is, is het toch een overwinning te noemen voor Floortje. Een overwinning waar we trots op zijn. De resultaten? Tja die nemen we maar voor lief.

Wat is dan die overwinning hoor ik je denken, nou: Floortje kan heel goed haar ‘gekke’ dingetjes laten gaan op school!
En dat is eigenlijk een MEGA grote overwinning te noemen!
Het kan natuurlijk 2 dingen betekenen. Of ze heeft zoveel tics en dwang dat het niet meer in te houden is, of ze voelt zich zo zeker van zichzelf dat ze alles nu kan laten gaan. Een combinatie van beide denken wij.

Gister een gesprek gehad met de meester.
Vooral over het komende schoolkamp. Ze wil zelf zo graag mee maar papa en mama vinden dit een behoorlijk grote stap. Loslaten, ok das 1 ding, maar wat nu als ze een paniek aanval krijgt? Wie helpt haar weer rustig worden? Meester heeft een groep van 16 kinderen die ook aandacht vragen. Kan hij met zijn 2 man versterking alles wel aan? Tuurlijk kan hij dit, maar doen we dit onze Floortje wel aan? De drukte, niks is ‘schoon’ genoeg voor haar gevoel, continu bezig zijn enz. best een dingetje.
En dan zijn papa en mama niet in de buurt als er idd iets mis gaat.
Gelukkig wist meester dit goed te praten. Hij benoemde dat hij in de klas ziet dat ze alles laat gaan. Toen we vroegen de dingen te benoemen benoemde hij ook echt bijna alles wat ze doet! Wow wat een opluchting! Hij ziet het overstrekken van haar schouder en been, haar kaak die heen en weer gaat, het knakken van haar vingers, de dwang dingen. En voor ons de belangrijkste, hij wist een paniekaanval in de kiem te smoren!

Gister begon hier de kermis en dit betekend een gezamenlijke activiteit op school. De hele school had de hele dag druk geoefend om een echt circusoptreden neer te zetten voor de papa’s en mama’s. Voor Floortje betekend dit super veel prikkels en dan ook nog eens die spanning.
Ontbijt sloeg ze over net als haar middag eten op school. Te veel buikpijn en misselijk. Meester zag het al aan d’r koppie en hield haar in de gaten. Uiteindelijk met buitenspelen stortte ze in. Ze werd spierwit en moest huilen. Voor ons een teken van een beginnende paniek aanval. Gelukkig pikte meester haar op en met een gesprekje werd ze weer rustig. Uiteindelijk heeft ze een super goed optreden verzorgd!
Haar optreden was ook nog eens extra moeilijk. Ze moest met behulp van 2 stokken een 3e stok hoog houden, vangen enz. heeft ze een stomme vinger tic die er voor zorgt dat ze jeukende vingers krijgt vooral tijdens spanning. Hou jij maar eens een stok netjes in je handen terwijl je vingers jeuken en overstrek hierbij ook nog eens je schouders en je been. Probeer dit dan ook nog eens zo te doen dat het bijna niet opvalt haha niet te doen dus. Iedereen die haar kent heeft vast het een en ander opgemerkt. Maar dit geeft helemaal niks. Als dit betekend dat ze hierdoor lekker haar ding kan doen zijn wij meer dan blij!
Maud zette een super mooi optreden als koordanseres neer. En als klap op de vuurpijl was papa vandaag ook nog eens vrij en kon hij de meiden zien schitteren!

Na de schooldag even een kleine 2 uur pauze. Tijd om bij te tanken voor de drukte van de kermis weer verder ging. Die tijd had ze zeker nodig. Rustig aan de computer met koptelefoon op. Even helemaal niks.
Door naar de kermis en de Bingo. Grappig om te zien dat ze ook hier alles lekker laat gaan. Niemand die haar hierop aan kijkt. Super. Ook Maud genoot volop! Wat worden de meiden dan alweer groot. Beide een eigen portemonnee en gaan. Maud ging al heel serieus om met het feit dat ze maar een paar kaartjes had gekregen. Goed nadenken met wie ik er in ga want dan zijn mijn kaartjes echt op. Morgen mag ik weer nieuwe. Het kijken naar hoe iedereen gaat is ook genieten kwam ze achter. Heerlijk om te zien.
Floortje? Haha die hoef je niet te volgen. Die hoor je overal bovenuit en die rent van links naar rechts. Wat ze gedaan heeft? Ze ging heen met 7 kaartjes en kwam terug met 3 dus…
De Bingo als afsluiter van de dag en toen doodop naar huis.
Floortje brak geloof ik volledig. Niks was goed en echt alles was mis. In bad even kalmeren voor we gaan eten. Gelukkig had ze honger (Kon ook niet anders) en daarna weer in bad, want anders klopt het ritme niet meer. In bed en lekker slapen.
Vanmorgen hoorden we van Floortje dat ze vannacht heel veel nachtmerries heeft gehad. Ze kon niet wakker worden dus kon ze ons niet roepen. AU dat doet pijn.. Maar ze gingen beide druk kletsend weer naar school vanmorgen.
Ben heel benieuwd hoe onze overwinning zich verder gaat ontplooien. Haar schroom heeft ze in elk geval voor een groot deel aan de kant gezet. Nu zien wat het betekend voor de gevolgen. Oh ja ben ik helemaal vergeten op te noemen. Ze had ook nog een rekentoets gehad en een 8.2 gehaald! De ‘gekke’ dingetjes kunnen er uit dus is er weer ruimte voor de leer dingen. Toppie!

Wat een kanjers hebben we toch.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.