Gouden tip ?

      2 Reacties op Gouden tip ?

image

Elke ochtend is het weer hetzelfde liedje.
Om 7.00u worden we wakker en gaan we naar beneden. De meiden mogen nog even tv kijken om een beetje wakker te worden. Het is dan wel de bedoeling dat ze zichzelf tussendoor aan kleden.
Ondertussen maak ik me klaar. Haal de broodjes uit de vriezer. Maak warme chocomel voor Maud en limonade voor Floortje en maak de limonade bekers en fruitjes klaar voor school. De tafel hebben we gister avond al gedekt dus dat is makkelijk. Maud is helemaal aangekleed terwijl Floortje gestopt is meestal bij een sok. Na 100x aansporen is ook die klaar en kan de tv uit want we gaan aan tafel. En dan zomaar is het alweer bijna 8.00u! Moeten de meiden nog haren kammen en tanden poetsen. Om dit tijdstip komen ook nog eens de gastkindjes binnen die even een korte overdracht willen en dan om 8.10u gaan we lopend de deur uit naar school. Maud staat altijd al keurig kant en klaar buiten en speelt nog even met de konijnen of op de trampoline. Maar Floortje heeft nog hele andere plannen in haar hoofd. Welke? Ik heb geen idee! Kan ook niet meer tot haar door dringen op dat moment. Ze loopt nog 3x naar binnen om een papiertje te pakken, of een pen, vanmorgen wilde ze perse die ene roze lipglos nog op, maar die was ze kwijt dus in paniek zoeken boven en terug komen met iets heel anders. Dus weer terug enz. Haar tas heb ik maar ingepakt en als we dan na veel aansporen eindelijk onderweg zijn is het doorlopen naar school. Eenmaal op school maakt ze zich nog steeds druk over de lipglos die ze kwijt is. Druk als in boos en heel verdrietig. Dit kan ze maar moeilijk los laten en moppert wat af. Ik help haar nog even de klas in met haar spullen. Geef haar een dikke knuffel en kan dan nog even gezellig bij Maud in de klas zijn.
Thuis zoek ik me suf naar de lipglos zodat ik die straks mee kan nemen naar school. Dit geeft dan even rust in haar hoofd omdat ze hem heeft gevonden. Maar makkelijk? Nee niet bepaald!

Ik pieker me suf Hoe ik de ochtend nog soepeler kan laten verlopen voor haar en tegelijkertijd ook voor ons.
Want eerlijk is eerlijk tijd voor een gezellig kletspraatje en aandacht voor Maud is er weinig! Wat ik zo jammer vind!
Is er misschien iemand met een gouden tip?

image

2 gedachten over “Gouden tip ?

 1. Ineke van Rijnbach (@IvanRijnbach)

  Hallo Brenda, ik heb je blog ook gedeeld op de Facebookpagina Dwangstoornis en op het Twitter account van Dwang_eu. Ik zag dat je het zelf al gedeeld had in de Facebookgroep.

  Lastig hoor, voor je dochter maar ook voor jou.

  Leuke blogs schrijf je!

  Heel veel sterkte

  Groetjes,
  Ineke

  1. Brenda Auteur bericht

   Hoi Ineke

   Dank je wel voor je compliment. Heb een verborgen talentje ontdekt hierin geloof ik haha
   Sommige dagen zijn behoorlijk bedrijvig noem ik het maar. Maar eerlijk gezegd zou ik het leven erg saai vinden zonder hoor 😉
   Het bloggen is vooral om het uit mijn hoofd te zetten. En voor later een mooie herinnering. En zoals ik nu steeds meer merk een herkenning voor andere mensen die ongeveer in hetzelfde schuitje zitten of gewoon voor mensen die mijn blogs fijn vinden om te lezen.

   Iets heel moois vind ik persoonlijk. Waar ik stiekem best een beetje trots op ben

   Liefs Brenda

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.