Feestweek voorbij

      Geen reacties op Feestweek voorbij

 

Feestweek is weer voorbij!! Dus op naar een redelijk ‘normaal’ ritme.

Voor elk kind belangrijk maar voor Floortje NOG belangrijker.

Zaterdag verjaardag gevierd van onze jongste dochter. Toen iedereen echt weg was werd het best even moeilijk. Afscheid nemen van opa en oma hakte er flink in. Dikke tranen met tuiten van verdriet en heel erg BOOS! Boos op alles en iedereen! Niks meer willen en eigenlijk ook behoorlijk jaloers zijn op haar zusje omdat die zo flink verwend was. ‘Het is niet eerlijk! Opa en oma komen bijna nooit meer en Maud heeft heel veel cadeau’s gekregen en ik niet!’ Bij de vraag of ze het gezellig vond zei ze dan gelukkig nog net even JA!

Lekker even douchen en tot zichzelf komen hielp haar.

Zondag ochtend natuurlijk super vroeg wakker! Spelen! Maar, Floortje kan heel weinig hebben helaas. Ze is snel boos en toch nog behoorlijk jaloers op het speelgoed. Ze is snel op haar teentjes getrapt en heel erg commanderen tegen haar zusje. Die is natuurlijk ook nog moe en kan dus weinig hebben. Ook is ze erg luidruchtig en aanwezig.

’s Middags komt Sinterklaas aan in het dorp. Gezellig!! Maar toch ook wel heel erg spannend. Ze gaat heel dapper mee en is mooi verkleed als Sinterklaas. Op de kade heel enthousiast mee zingen en dansen en als we allemaal in een grote optocht naar de kerk lopen ‘rent’ Floortje van links naar rechts overal tussendoor! Ze verzamelt maar wat graag pepernoten in haar zakje en geniet volop! Ze deelt ze graag uit aan mensen die aan de kant staan te kijken. Vooral de oudere mensen worden niet vergeten door haar. Die ontvangen het dan ook met een grote glimlach! Eenmaal bij de kerk aangekomen mogen we allemaal naar binnen om te knutselen, zingen en even bij Sinterklaas op schoot te gaan. Floortje is nog nooit echt binnen geweest. Deze keer liep ze helemaal met ons mee. Maar halverwege zei ze heel angstig tegen me dat ze naar de wc moest. Papa was nog buiten dus ze is naar buiten gerend. Thuis naar de wc en heel snel ook weer weg. Door naar haar vriendin. Die was nog thuis. Even samen spelen en nergens aan hoeven denken. Prima.

Samen schoen zetten want nu is hij ook bij ons in het dorp! (Dit jaar voor het eerst gelooft ze er niet meer in en dus mocht zij de schoenen vullen.)

Vanmorgen was Floortje alweer heel vroeg wakker, half 6! Ik heb haar nog even terug gestuurd maar ik hoorde haar alleen maar druk doen in haar kamer. Dus om half 7 er toch maar uit. Snel Maud wakker maken (Uit bed tillen, en iet wat hard knuffelen en kussen).

Natuurlijk meteen naar beneden want de schoenen waren gevuld! Wat waren ze blij met hun tolstiften! Voor heel even. Floortje wilde liever Playmobil in haar schoen. Uitgelegd dat Sinterklaas alleen maar kleine cadeau’s in de schoenen doet en geen dure dingen. Doet hij nooit! ‘Ja maar’.. En Maud maar zeggen ‘Het is toch heel erg leuk Floortje? Maak je niet zo druk!’ Haha

Ach ja. Hele heisa dus om niks. En dit herhaalde zich met meerdere dingen vanmorgen.

Aankleden? Alles heeft zijn eigen manier. Eerst het ene been door de maillot en dan de andere. Gaan we verkeerd dan moet het overnieuw. Of eerst 3x je voet er in steken en dan pas voor het echt, en we mogen pas naar de wc vlak voor we weg gaan of eigenlijk als we allemaal al buiten staan want ze mag maar 3x op een dag naar de wc! Alle tassen mee? Nee, altijd nog even terug om extra te kijken of alles er weer in zit.

Samen lopend naar school. Er staat zoveel wind! Lekker lopen allemaal. Dit vinden ze heerlijk! Even lekker hard gillen in de wind en maar heen en weer rennen. Dat deed Floortje dan ook! Maar ook de nodige, bijna, valpartijen, ze heeft zich aangeleerd na 3 stappen een stap terug te lopen. Ze kan dit al zo goed dat het bijna niet opvalt ook! En de strepen op de weg? Die nemen we met een zigzag of we rennen van de ene naar de andere. De hekjes die we tegen komen moeten allemaal aangeraakt worden. Eindelijk op school dus jassen uit en tassen uit pakken. Maud red zich wel dus altijd eerst naar Floortje. 2 bekers, 2 broodtrommels, een tangle, een koptelefoon, een pen en nog 1, hele verzameling punten enz enz die blijven altijd met aandringen van mij in haar tas, en als laatste haar koptelefoon! Alles netjes op haar tafeltje en dan mag mama een kus. Even tijd voor Maud en dan lekker naar huis. RUST!

Vanmiddag gaan we weer vrolijk beginnen met het inpakken van haar tas en nog meer verzamelde puntjes, gummetjes, kastanjes, papiertjes!  enz enz.

Heel verhaal zo maar dit is hoe de ochtend er zo’n beetje uit ziet bij ons.

Liefs

 

12241175_908320675889321_5955045674489322163_n

 

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.