Feestdagen

      Geen reacties op Feestdagen

Wow! We zijn de feestdagen tot nu toe aardig goed doorgekomen samen.

Papa moest onverwachts de kerstdagen naar Londen met de bus. Spannend! Zeker omdat het de eerste keer was voor ons. Wij hebben heerlijk de afleiding opgezocht bij opa en oma. Zo waren we even 2 dagen onder de pannen (Ook omdat we de volgende dag toch al hadden afgesproken daar wel zo makkelijk.)
Tegelijkertijd konden we nu mooi even lekker uitrazen op het strand en in het bos. Heerlijk!

Dus de kerstdagen gingen super! Natuurlijk echt wel even de momentjes voor Floortje (Zomaar opeens even helemaal in zichzelf gekeerd zijn, of weg lopen midden in een gezellige wandeling) en de dagen erna thuis waren soms best, hoe zal ik het zeggen, DRUK! Als in, schreeuwen, druk doen, vervelen, jengelen, uit woede haar zus zomaar knijpen of duwen, enz.
Maar goed niet heel veel anders dan sommige andere weken.

Nu de laatste dagen van het jaar alweer. Het vuurwerk klinkt soms al lekker in de buurt. We merken dat Floortje het allemaal toch echt wel even spannend vind.
Gister werd het echt even te veel. Opeens uit het niets vandaan begon ze vreselijk te bibberen en ze gaf aan dat ze opeens misselijk werd. En daar ging ze. Helemaal in zichzelf gekeerd zat ze op de bank. Elke knal die we hoorden de schrik. Pff Lastig. Ze kon wel zelf aangeven dat ze het eng en spannend vond. Dat is al een heel groot ding. Gelijk toen ze dit vertelde was haar misselijkheid weg. Ze begon hier voor in ruil wel meteen de gekke dingetjes te doen. Smakken, met haar handen tegen haar lichaam aan, alles weer 3x herhalen en bijten op haar onderlip.

Vreselijk als je zo je dochter ziet zitten. Maud maar zeggen: ‘Je hoeft niet bang te zijn hoor Floortje! Kijk eens naar het mooie vuurwerk!’ En samen stonden we te kijken naar de kleuren boven aan de trap (Daar hebben we een mooi raampje om alles te overzien). Even samen er over praten en zo nam de grootste angst af gelukkig. ‘Mam. Zolang ik niet alleen over straat hoef gaat het best wel goed. Maar ik ga vannacht NIET naar buiten! Ik kijk wel boven uit het raam!’ Natuurlijk is dat goed. En eerlijk is eerlijk zelfs papa en mama schrikken soms van de onverwacht harde knallen!
Lekker samen kroelen op bed met de gordijnen open want af en toe rennen we naar het raam om even te kijken waar de knallen vandaan komen. Die mooie kleuren die er op volgen winnen het echt wel van de angst!

Vannacht een rustige nacht, maar ze stond om 6 uur vanmorgen huilend bij mijn bed. ‘Mam! Ik had zo’n enge droom! Ik was in de gevangenis en de politie stak een vuurpijl af in de gevangenis. Gelukkig kwam jij net bij mij op visite en konden we snel naar buiten rennen! We konden nog net zien dat de gevangenis in de fik stond. Als jij er niet was, was ik nu DOOD!’

Tja.. ‘Goeiemorgen lieverd. Kom nog even lekker bij me liggen, wij zijn er voor je ALTIJD!’ En daar ging de kerkklok en was het 7 uur. Voor Floortje het sein dat de dag begint. Hoe lekker we ook liggen ze springt haar bed uit en is klaar voor een nieuwe dag.

De laatste dag van het jaar 2015!
Wat zal 2016 ons brengen?

Fijne jaarwisseling en een goed begin van het nieuwe jaar!

Liefs van ons Deeltjes

sylvester-1103947_960_720

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.