EMDR sessie

      Geen reacties op EMDR sessie

teacup-1252115_960_720
Thuis na een drukke ochtend. Even tijd voor mijzelf en wat zal ik eens gaan doen? Tja. Dan is het opeens wel heel stil in huis.

Eerst een kopje thee en dan even lekker achter de computer om onze ochtend met jullie te delen.

Want het is weer vrijdag dus een heen en weer dag met therapie voor Floortje. Vanmorgen vroeg werd ons gastkindje gebracht en samen gingen we Maud naar school brengen. Even heel speciaal met haar grote zus in de klas. Wat kan een kind hier gelukkig van worden!
Door naar huis de auto in naar therapie. We waren mooi optijd dus nog even wachten in de wachtkamer. Een momentje rust voor Floortje. Hoewel.. 1 minuut over 10: ‘Mam. Het is al later dan 10 uur, duurt het nog lang? Want wij hadden om 10 uur een afspraak. Hoe kan het nu dat het zo uitloopt? Pfff.. Schiet toch eens op!’ om 10.05u mocht ze naar binnen.
Tijd om samen met ons gastkindje mijn goed gevulde verassings tas open te maken. Gevuld met allemaal leuke en lekkere verassingen voor in de wachtkamer.  Uiteindelijk vlogen de 3 kwartier om of het niks was en konden ook wij heel even mee naar binnen om te horen hoe het allemaal gegaan was.

Floortje heeft haar eerste EMDR sessie gehad vandaag.
EMDR is een afkorting voor ‘Eye Movement Desensitization an Reprocessing’. Dit is therapie voor mensen die te maken hebben gehad met een traumatische ervaring en hier last van blijven houden. Ik kan heel uitgebreid uitleggen hoe die therapie werkt, maar het komt er op neer dat je samen gaat zoeken naar de grootste angst en hier een plaatje bij bedenkt. Dit plaatje houd je in je hoofd en tegelijkertijd gaat de therapeute met iets voor je ogen heen en weer. Bijvoorbeeld een pen. Jij blijft die pen volgen met je ogen en denkt tegelijk aan het plaatje. Nu noem je alles op wat in je hoofd komt. Je gooit het er als het ware uit. Tot er niets meer komt, dan pak je een ander plaatje in je hoofd. En zo verder tot je denkt dat het klaar is. De komende 3 dagen kunnen deze plaatjes nog in je hoofd komen en evt hun uitwerkingen hebben (positief of negatief). Dat hopen we natuurlijk niet.
En dan gaan ze volgende week samen kijken in hoeverre dit nog aanwezig is en dan evt nog een keer de EMDR.
Is deze angst wel verminderd? Dan gaan ze hem ‘testen’ en kijken hoe ze hier weer op gaat reageren.  Zo kijken ze stapje voor stapje of de angsten kleiner worden en dus meer op de achtergrond gaan leven. We hopen hiermee dat haar tics ook minder gaan worden en dat ze zelf rustiger word.

Verder heeft ze het gehad over het feit dat ze het erg vervelend vind dat ze zo luidruchtig kan zijn en soms ook zo boos kan reageren tegen alles en iedereen. Vooral als er onrecht in het spel is. Ík wil alleen maar helpen! En ik bedoel het juist goed, maar niemand begrijpt me.’
Ze geeft aan op deze momenten heel erg de neiging te hebben om hard op haar boksbal te gaan slaan! Of heel hard te schreeuwen! Dit kan natuurlijk niet altijd en overal. Tenminste het word niet altijd gewaardeerd. Hoe kunnen we een goede manier vinden voor bijvoorbeeld op school? Of bij een vriendin thuis?
Hier gaan we samen over brainstormen deze week. Wat is een goede manier maar vooral ook een haalbare manier?

Eenmaal thuis even snel een broodje eten en dan door naar school om Maud op te halen en Floortje de klas in te brengen.
Maud besloot lekker te gaan spelen bij een vriendje dus liepen mijn gastkindje en ik lekker rustig weer naar huis. Daar was ook haar moeder en onverwachts heb ik nu tot 14.30u dus even lekker niks.

Heerlijk die rust.
handtekening

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.