Een dagje weg

      Geen reacties op Een dagje weg


Een dagje weg heeft heel wat voeten in de aarde, merkten we gister maar weer.
Wat precies? Dat wil ik heel graag met jullie delen.

Allereerst begint het met de voorbereiding.
Wanneer vertellen we het aan de meiden bijvoorbeeld. Ruim van te voren, maar ook weer niet te vroeg van te voren want dan maken ze zich alleen maar zenuwachtig. Wij hebben een hele mooie weekkalender hangen. Hierop zetten we precies wat we allemaal te doen hebben de week. In plaatjes vooral. Op zondag maken we samen de kalender. Dus ons uitje was een week van te voren bekend. Samen tellen we dan af naar de grote dag.

Wat gaan we doen is de volgende vraag. Deze keer was het een groot uitje want niet alleen ons gezin ging mee maar ook tante Louke en haar gezin en opa en oma. We vieren opa en oma hun verjaardag! Dit doen ze graag samen met ons allemaal. Voor Florotje dus extra spannend want er zijn veel mensen mee. We gaan met een busje zodat we gezellig allemaal in 1 auto kunnen. Een goed euitleg is belangrijk op dit moment al. Samen zoeken we op internet op waar we heen gaan zodat ze al een beeld heeft. 
Dan moeten we nog een oppas vinden voor onze hond Guus. Gelukkig hebben we hele lieve buren die hem graag een dagje op sleeptouw nemen. Dat is dan al opgelost gelukkig.

De hele week leven we er naar toe en de avond er voor hebben we het er nog even precies over. Hoelaat gaan we weg. Wat nemen we mee? Welke kleren doen we aan? Enz. De nacht is onrustig. Laat slapen en veel wakker. ‘S ochtends om 4uur werden de meiden beiden weer wakker. Pff dat was de 3e onderbreking van de nacht. Goed uiteindelijk werden ze om 7uur wakker. Nog even tv kijken en een broodje eten. Kan mama even rustig een rondje om met Guus. Aankleden en zogen dat we klaar staan. Gelukkig belde oma van te voren zodra ze uit Heerhugowaard weg gingen. Dan weten wij dat we nog een kwartiertje hebben. Uiteindelijk was het nog best snel! Dus meiden naar de wc voor we gaan. Betekend dat wij allemaal snel moeten zorgen dat we gaan want als Floortje er eenmaal op zit?.. kreeg dan ook een hele zenuwachtige Floortje te horen. Dik een kwartier zat ze op de wc. Uiteindelijk kwam er uit dat ze zenuwachtig was en thuis wilde blijven. Even rustig praten en vertellen dat alles anders en nieuw is maar wij zijn hetzelfde. Papa, mama en Maud veranderen niet. Komt dus goed.

Ok gelukt. Maud zat al springend en druk in de auto. Papa en Floortje voorin met opa en mama nog even snel de broodjes pakken en gaan.
Een uurtje rijden en we zijn er. Eerst even een kopje koffie doen? Het regende nog en met een half uur zou het droog zijn. Voor Floortje lekker even rustig bijkomen en de omgeving verkennen. Stil zitten kan ze lastig, dus even snel de plattegrond bestudeerd en naar buiten kijken hoe het park er uit ziet van bovenaf. Hoeveel mensen lopen er al? Welke kant gaan we zo op? En nog eens samen met mama maar de wc. Goed het park door op haar manier. Lastig als je met zoveel mensen bent. Floortje doet haar eigen ding en rent van links naar rechts. Totaal zonder structuur en na een uur is ze het zo zat! Al die mensen en drukte. Dan zoekt ze de rust op door in een hoekje weg te kruipen en zoals gister vonder ze veel karper vissen in een watertje. Dus daar wad Floortje te vinden. Kon haar weinig schelen dat mensen over haar heen moesten stappen. Ze vond even de rust voor zichzelf door naar de vissen te kijken. Papa of mama houden blijven om de beurt een beetje in de buurt. Maud? Die genoot volop van alle aandacht en trok met haar nichtje op door het park heen. Gevolgd door papa of mama. 

Toch is het lastig en of het handig is voor herhaling? Dat weet ik nog niet.
Iedereen moet zich uiteindelijk aanpassen aan het ritme van Floortje. Die is al lang klaar terwijl de rest nog lang niet klaar is. Dus wachten. Maar dat duurt vest lang. Even wat drinken in het andere restaurant? Nee liever in dezelfde. Ook al betekend dat dat je het hele park weer door moet naar het begin. De kleintjes wilden nog even spelen in de andere speeltuin. Maar Floortje was al helemaal op. Gevolg? Splitsing van iedereen.
Na afloop wilde opa graag nog even naar het strand van Scheveningen. We waren er toch in de buurt. Wetend dat het veel gevraagd was voor Floortje maar het geeft het haar ook een uitlaatklep even rennen door het zand. Dus na wikken en wegen besloten dat we toch heen gingen.
‘Maar opa. Dan moet ik 3x in en uit de auto en dat mag niet. Wil je dan de auto met mij er in, en me gordel om en af, maar voren rijden. Dan kan ik er uit en weer in. Dan klopt het weer.’ Gelukkig deed opa dit met alle liefde. En op naar het strand.
Alleen was het zo druk! En een grote bus kan je niet overal kwijt dus door gereden naar de visafslag en even een visje halen. Rijdend door de drukte van alle mensen. Langs veel politiemensen (angst van Floortje) aangekomen bij de vis. Floortje hd genoeg gezien en bleef in de auto met haar telefoon afleiding zoeken. Door naar huis. Allemaal in de auto. Na 1 min. ‘Ik moet plassen!’ Dus allemaal er weer uit. (Voor Floortje weer een in en uit stap moment van de auto) allemaal weer verder roept oma opeens dat ze moet.. en weer in en uit. Uiteindelijk nog eens en dan zijn de rapen gaar. Bij het weg reataurant stopten we. Voor Floortje echt te veel. Die kroop helemaal in zichzelf en bleef dicht bij papa. De rest nam even een snack en een pitstop om vervolgens snel door naar huis te gaan.
Thuis wist Floortje niet hoe snel ze er uit moest stappen en rende meteen naar de computer. Koptelefoon op en het eerste uur was ze niet bereikbaar. Mama en Maud haalden Guus op en rond 20.00uur naar de douche. Even lekker douchen en ontladen. Nog even samen op bed de dag doornemen. Vol verbazing hoorde we de meiden beide roepen dat ze het een super leuke dag vonden! Alleen had Floortje liever naar Madurodam gegaan en weer terug naar huis. Zonder tussenstops. Dat was wel heel erg druk.

Afgelopen nacht kwam er op neer dat Floortje pas tegen 23.00uur sliep en meerdere keren wakker werd. Maud in haar bed plaste en vanmorgen Floortje weer om 7uur wakker was.
Vandaag schijnt het zonnetje heerlijk dus een nieuwe rustige dag is hier begonnen. Gok dat hij rustig is in de zin van weinig plannen want de onrust moet er nog wel even uit in de zin van druk gedrag. Maar goed we hebben ons uitje weer gehad!

Opa en Oma GEFELICITEERD!!! We hebben gister een heerlijke dag gehad en als toetje een mooie foto als herinnering!

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.