Dierendokter

      Geen reacties op Dierendokter

floortje schaap

Kan geen turf streepje meer zien zo ondertussen!
Wat een streepjes, maar al dat geturf werpt wel zijn vruchten af bleek gister. Ondertussen moeten we door blijven turfen om in de gaten te houden of het minder word allemaal. Kan me hierna een expert turfer noemen.

Gister hadden we eerst een medicatie gesprek. Een gesprek met een nog hogere psycholoog arts. (Weer een ander) Deze is ‘nieuw’ van een andere vestiging gekomen. In ons voordeel, want ze is gespecialiseerd in Floortje’s. Kinderen met een diagnose precies zoals Floortje. Hoe fijn is het als je eindelijk goed gehoord word?
De gedragstherapeute schrok van het aantal turfjes in een kwartier. Ze twijfelt of het wel dwang is of toch niet ‘gewoon’ tics zijn. Het grootste verschil hierin is dat ze bij dwang vooral dingen moet doen en als ze die niet doet moet er ook een angst aan vast zitten. Deze angst heeft Floortje niet volgens haar, wel de andere angsten maar dat is dan de angststoornis.
Onze mening is anders. Floortje heeft wel degelijk angst. Als ze bijvoorbeeld niet snel genoeg van de wc af komt, komt er een hand uit de wc. Gevolg? Rennend de trap op naar boven voor de wc uitgespoeld is. Of snel voorbij de kerk of gewoon ontwijken want anders word ze ingehaald door zombies die haar opeten. Of alles 3x doen of in veelvoud van de tafel van 3, anders gaat er iets ergs gebeuren met papa of mama. Zo kan ik er nog wel meer opnoemen. Het probleem is dat ik ze wel weet, maar Floortje weet dit niet te benoemen bij de gedragstherapeute. Klein probleempje omdat Floortje het zelf niet als belangrijk ziet, en ze durft ze niet uit te spreken want dan.. Zo jammer dat ze daar niet doorheen prikken.
Terug naar het ‘medicatie’ gesprek. Deze mevrouw heeft met deze kinderen gewerkt en weet wel door te vragen. Zo moest Floortje vertellen hoeveel last ze heeft van haar dwang en angst. Met een cijfer 0-geen last en een 10-heel veel last. Mondeling gaf ze het een 6, maar toen moest ze een thermometer tekenen. Toen gaf ze een 7 aan. Hoeveel last heb je in de klas? Een 8. En hoeveel thuis? Een 7. Nu tekenen we een cirkel, die verdelen we in 2 stukken en geef het stuk waar je last hebt van alles een kleur. Dat was een moeilijke. Uiteindelijk tekende ze een klein kwartje uit de cirkel. Ok? Dus dat kleine deeltje kleuren we nu in? Nee, dat grote deel kleur ik in. En dat kleine deel dan? Slaap je dan of is dat overdag? Dat is voor de helft overdag en voor de helft als ik slaap.
Je begrijpt natuurlijk wel dat ze tijdens dit alles behoorlijk onrustig was. Haar ogen schoten alle kanten op en stil zitten was lastig. Dit alles werd afgesloten met de vraag: ‘Wat wil je later worden?’ Dierendokter! Dan gaan we daar voor werken dat jij de beste dierendokter kan gaan worden van allemaal. Tussendoor kwamen er foto’s over tafel van haar ras katten en er volgde even een ontspannen gesprekje met Floortje. Uiteindelijk vertelde ze dat ze het een kwalijke zaak vond dat er nu nog steeds geen spijkers met koppen waren geslagen. Dat ze erg bezig zijn met haar ADHD (Wat misschien niet eens zo is maar eerder de dwang) en niet met de dwang. Ze zag een hulpeloos meisje wat erg aan het strijden is met haar dwang en hierdoor al dieper in een gat valt. Ze gaat overleggen met andere artsen en haar bevindingen delen en zo hopen we dat we een goede passende behandeling krijgen. Want zo gaat het niet langer!

Nog even afwachten wat hieruit komt maar we hebben alle vertrouwen dat er goed naar gekeken word.

handtekening

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.