De kogel is door de kerk!

      Geen reacties op De kogel is door de kerk!

Ja hoor! Gisteren was dan eindelijk de dag dat we de uitslag kregen van alle lange vragenlijsten die we hebben ingevuld.

Moet heel eerlijk zijn we hadden al een goede richting gekregen om in te denken, maar zo’n definitieve uitslag is wel een ding.

Wat als er toch uiteindelijk helemaal niks uit komt? Is dat dan goed? Hebben we het ons dan ingebeeld? Moeten we niet zo zeuren en door gaan of?..

En wat nu als er iets heel heftigs uit komt? Wat doen we dan?

Kortom een flinke tweestrijd in ons hoofd. Ook bij Floortje te merken want die werd gister ochtend vroeg wakker met de mededeling: ‘Vandaag hebben we eindelijk de uitslag mam! Vandaag weten we eindelijk wat er met me aan de hand is!’

Daar zit je dan. In een heel saai bedompt lokaaltje samen met een psychologe die echt wel de goede bedoelingen heeft en echt wel haar best doet maar toch voelt het heel gek.

Krijg je eerst een samenvatting te horen (Van een stapel papieren waar je een boek van kan schrijven! ONS verhaal dus..)

Kort door de bocht komt het er dus op neer dat Floortje lijdt aan:

  • Een Angststoornis
  • Een Dwangstoornis
  • En nog een iets ondefinieerbaars wat erg op ADHD lijkt, maar voor nu niet het belangrijkste is.

En dan?

Dan krijg je een heel verhaal van een plan van aanpak en of we er wel of niet mee akkoord willen gaan. Willen we wel hiermee aan de gang of niet? MAAR! Dit is in zo’n gradatie dat we eigenlijk geen keus hebben en hier snel mee aan de gang moeten gaan. De angststoornis is al langer aanwezig en wie weet heeft ze hierdoor de dwang zo in haar leventje gebakken (Achteraf is dit idd verder terug te halen ook met het weinig tot niet eten wat ze sommige momenten doet) We moeten hier dus wel mee aan de gang.

MAAR: Er zit een wachtlijst aan! Pffff die stomme wachtlijsten weer! En als we er langer over nadenken duurt het ook langer voor we er mee aan de gang kunnen. We hopen in Februari aan de gang te kunnen met gedragstherapie voor Floortje. Ook wij moeten aan de gang want hoe ga je nu eigenlijk om met een kind met deze heftige dingen? Wat moeten we laten en wat moeten we vooral doen?

En op school? Wat kunnen we doen om het allemaal goed te laten verlopen voor Floortje in de klas? Hoe kan ze zich weer zichzelf voelen in de klas en tegelijkertijd ook weer ‘normaal’ presteren? Komt er dus op neer dat we ‘gewoon’ moeten wachten tot er een plekje vrij is voor Floortje. Dan gaat de wekelijkse therapie van start en kunnen we vooruit!

Nu? Gaat het Triversum contact zoeken met school om het vooral nu in deze drukke periode wat makkelijker te maken voor Floortje. Er moet zowiezo een plan van aanpak komen voor Floortje om zo goed mogelijk mee te kunnen draaien in het normale onderwijs. Dus ook met al die wisselingen en veranderingen. Die horen er nu eenmaal bij.. Voor elk kind lastig maar vooral voor Floortje erg moeilijk.

En in Januari hebben wij ons eerste gesprek hoe er mee om te gaan. Wat we doen, doen we al heel goed. De dingen doseren. Dus voor de feestdagen niet te veel op 1 dag en hou het op bekend terrein! Alles wat anders en veel is is voor Floortje nu heel erg moeilijk. Structuur en regelmaat! Daar doet ze het altijd al goed op maar voor nu is dit NOG belangrijker.

Ons gevoel? Dubbel! Heel blij dat er eindelijk iets uit gekomen is! Dat we niet gek zijn! Er is echt iets aan de hand! Het is niet gek dus dat ik het soms best moeilijk vind als moeder om te combineren met alle dagelijkse dingen! En we krijgen hier hulp in. We hoeven het niet alleen te doen!

Maar tegelijk. Heftig! Verdriet? Arme Floortje!

Het komt goed! We zijn gehoord en samen gaan we werken en zoeken naar een goede manier voor ons allemaal!

Liefs

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.