Creatief bezig zijn

      Geen reacties op Creatief bezig zijn


Vandaag is Floortje een dagje thuis van school.
Ze zit helemaal niet lekker in haar vel zoals ze dat zelf zegt. Vandaag dus een dagje bijkomen en rustig aan haar schooltaken werken.

Ze heeft veel dwang maar dat zei ik de vorige keer al en haar tics nemen toe.
Haar schouder in combi met haar arm draaien, haar been strekken maar dan tegelijkertijd ook haar heup knakken of iets. En nu heeft ze ook nog eens dat ze haar nek moet knakken. Ze brengt haar hoofd tegen haar schouders aan en knakt hem. Dit alles doet natuurlijk heel veel pijn en hier krijgt ze hoofdpijn van.
Haar vingers helpen ook niet erg mee. Schrijven is moeilijk. Zo moeilijk dat ze in haar schriftjes geregeld uitschiet en als de woorden niet goed genoeg (Voor haar gevoel) geschreven zijn, moet ze ze heel goed doorkrassen en weer overnieuw beginnen.
Gister avond wilde ze een briefje schrijven aan papa, die werkt deze week avond diensten, maar dat briefje lukte echt niet. Ze werd er heel boos en gefrustreerd van. Ik heb dit maar even laten gaan en uiteindelijk ging ze aan de computer zitten om het te typen en uit te printen. Goede oplossing al zeg ik het zelf.

Alles bij elkaar maakt dat ze vandaag dus een dagje thuis is. Alleen hoe kunnen we er voor zorgen dat je toch nog ontspant? Even aan helemaal niks denken, alles eruit gooien en klaar.
Dan is het goed dat we hier gastkindjes rond hebben lopen. Ik had namelijk bedacht dat het wel weer eens leuk was om staand te gaan verven. Als echte schilders!
Ik gebruik ons krijtbord en plak er een vel papier op. Een eierdoos gevuld met alle kleuren verf een schort voor en een kwast in de hand en gaan met die spreekwoordelijke banaan.
Ik kan daar altijd zo van genieten. Die kleine kinderen met een groot schort voor en een kwast in de hand. Wat maken ze er vervolgens van? Behalve een hoop rommel haha maken ze de mooiste kunstwerken en wat een lol!
Floortje wilde ook wel even proberen. Alleen is het schoolbord wat te laag om goed te kunnen staan. Niet als hij op de bank staat en zo heeft ze heerlijk staan schilderen. Even helemaal niks alleen de kwast, Floortje en het vel papier. Ze zag en hoorde niks anders.
Toen ze klaar was, was ze weer even lekker ontspannen en rustig.
‘Ik geloof dat ik dit wel erg fijn vind mam.’
En mama gelooft dat we morgen na de therapie even langs de action rijden om grote vellen papier en nieuwe kleuren verf te halen. Een nieuwe hobby is geboren!

Een ochtend creatief bezig zijn werkt dus wel degelijk ontspannend, of te wel therapeutisch.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.