Buiten

      Geen reacties op Buiten
Onze meiden hebben een enorme drang om buiten te zijn.
Zodra ze wakker worden rent de 1 naar beneden om de deur open te doen, ook om onze poes naar buiten te laten, maar ook om even gewoon de buitenlucht te ruiken. Terwijl de ander eerst uit het raam naar buiten kijkt of het zonnetje schijnt, het regent of om gewoon te kijken of de maan er nog is of niet.
Het liefst rennen ze meteen samen naar buiten om buiten bezig te zijn maar daar steekt mama nog even een stokje voor. Aangezien de kerk klok nog niet eens 7 uur geslagen heeft.
Dus eerst even wat eten en drinken en dan meestal als vanzelf vinden ze hun weg naar buiten. 
Wat doen ze dan eigenlijk? 
Floortje houdt er van om meteen naar de schommel of de trampoline te rennen. Meteen druk doen en bezig zijn. Het liefst zoekt ze iemand op die samen met haar bezig is. Gelukkig wonen we in een dorp. Hier kan ze samen met haar vriendinnen lekker haar gang gaan in en om het huis. Samen fietsen of samen hutten bouwen in de bosjes vlakbij ons huis is dagelijkse kost. Kortom Floortje is een bezige bij vol met energie. Soms gaan er dagen voorbij, zeker in de zomervakantie, dat ik haar de hele dag alleen maar even tussendoor zie om wat te eten en te drinken.
Maar verzamelen kan Floortje ook heel goed. Steentjes, takjes, blaadjes, schelpen enz enz. Ze verzamelt alles! En dit word dan mooi uitgestald op de plank in de tuin.
Terwijl Maud liever de kleine beestjes zoekt. Onder de staptegels liggen geregeld naaktslakken, wormen, duizendpoten enz.. Maar ook padden en vlinders ontkomen niet aan een inspectie. Maud kan hier een hele dagtaak aan hebben. 
Maud houd er meer van om vies te worden. Zo zit ze graag bij de zandbak met een emmertje water die ze uit het poedelbadje van de vogeltjes haalt. Prieken noem ik het maar.
Dit jaar zijn we ook begonnen met een heuse MOESTUIN! Wat vinden ze het geweldig om de zaadjes te planten en dan vervolgens deze te zien groeien tot grote planten! Komkommers zijn ze gek op en laat deze nu super goed groeien?! We hebben samen al meerdere komkommers kunnen plukken en opgegeten.
Dit gebeurt natuurlijk vooral in de zomer hoor ik je denken maar niets is minder waar. Zelfs in de regen vinden de meiden wel een manier om met buiten bezig te zijn. Is het even een beetje droog? Dan kunnen we best buiten op de trampoline springen of plassen stampen in de tuin. Maar ook de verschillende beestjes komen naar boven.
En als het nu stormt? Dan kunnen we lekker in de tuin rennen of tegen de wind in hangen bij ons langs het kanaal. Als het stormt gaan de takken zo heen en weer en de wolken vliegen zo hard door de lucht!
En wat nu met de sneeuw? Tja dat is misschien wel het leukste! Sporen zoeken in de tuin of zelf sporen maken!
Kortom onze meiden laten zich nergens voor afschrikken. Ze gaan gewoon naar buiten!
Heerlijk hoor buiten zijn. Hou er zelf ook erg van en ben meestal ook in en om de tuin te vinden.
Aan het eind van de dag kan ik ze met veel pijn en moeite binnen roepen. Ze zijn dan echt rijp voor een goed bad gevuld met sop!
Moe? Hahaha dat zal je wel denken maar meestal valt dit nog tegen. Slapen?….
Zijn jullie kinderen ook veel buiten te vinden? En wat doen ze dan vooral?
Liefs  
 
 

 

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.