Boodschappen doen

      Geen reacties op Boodschappen doen

We gaan het gewoon weer een keer proberen.
Samen met Floortje even gezellig boodschappen doen!

Natuurlijk gaat hier een voorbereiding aan af zoals deze:
‘Zullen we samen weer eens gaan shoppen?’
‘Ja mam super leuk even zonder papa en Maud!’
‘Goed dan gaan we even naar de Middenwaard. We moeten naar de Blokker om de koekvormpjes op te halen. Dan gaan we langs de Wibra om te kijken voor leggings. Meteen even kijken bij die Op is Op Shop en daarna naar de Lidl voor boodschappen. Als we klaar zijn nog even langs tante Fenna en dan naar huis.’
‘Dat is goed mam! Gezellig!’
We vertrekken vroeg zodat het nog rustig is overal.

Gezellig kletsend en samen springend over de kleine tegeltjes lopen we naar de Blokker. Ze regelt het helemaal zelf bij de kassa en is super trots!
Hand in hand springen we door naar de andere kant van de Middenwaard. Langs de grote kerstboom vol met lichtjes! Even kijken natuurlijk hoe mooi en vooral hoe hoog hij wel niet is!
‘Gaan we met de roltrap mam? Of nemen we de lift? We moeten dan ook dezelfde weg weer terug hoor! Maar jij mag het zeggen mam.’ We nemen de roltrap. Langzaam gaat ie omhoog en zo zien we dat de Wibra er helemaal niet meer is! AHHHH!! Meteen begint ze (En niet zo zachtjes ook): ‘ Hoe kan dat nu? En wat moeten we nu mam! Hoe kunnen ze het bedenken om de winkel dicht te doen! Nu is het helemaal leeg!! Stomme mensen zeg! Waar moeten we nu naar toe? Kunnen we wel naar huis gaan want dit heeft geen zin!’ Oh oh.. Daar sta je dan. Mensen kijken ons aan en moeten een beetje lachen of vinden het maar gek. Ik zeg alleen maar tegen haar: ‘ Kijk! Gelukkig is de Op is Op Shop er nog wel. Dan gaan we daar toch heen?’ We kopen daar natuurlijk allemaal kleine leuke dingen voor de kerst en zien zelfs een mooie schaatsbaan voor in ons kerstdorpje.
Helemaal gelukkig lopen we over de roltrap, langs de kerstboom, door naar de Lidl voor de boodschappen. Onderweg geeft ze aan dat ze het best moeilijk vind maar dat we het wel goed doen samen.
Gelukkig is het nog steeds rustig in de Lidl. Samen boodschappen doen.
Mijn lijstje heb ik al precies zo gemaakt dat ik volgens volgorde door de winkel kan. Zo hoeven we niet weer terug om iets te pakken. Als de kar voller raakt moeten we steeds vaker stoppen. ‘De spullen liggen niet goed mam! Je moet niet alles op elkaar leggen. Wacht ik zet het netjes.’ Stukje verder botst een meisje tegen de kar en valt er van alles weer om. ‘STOP!’ Overnieuw! Ik geef voortaan de spullen aan Floortje zodat die ze in de kar kan leggen. Kassa kiezen laat ik ook aan Floortje over. En klaar!
Even een berichtje of tante Fenna er al is. Maar die was nog niet helemaal klaar, dus gaan we maar lekker door naar huis toch? ‘ Nee mam! Dat kan echt niet! We hebben gezegd dat we daar heen gingen dus moeten we daar ook heen. Anders klopt het niet.’ Ok ok we gaan wel even een kopje thee drinken kan jij nog even met Damian spelen. Maar dan gaan we echt naar huis naar papa en Maud.

En dan zijn we weer thuis van ons avontuur. Wat zijn we trots op elkaar!
‘Je hebt het heel goed gedaan Floortje. Het was best veel en je hebt je toch rustig gehouden. Super!’
‘Jij ook mam. Door jou kon ik me rustig houden en ik vond het gewoon heel gezellig samen. We hebben niet elke winkel gekeken dus het was niet zo druk in mijn hoofd.’

Onze les? Voorbereiding is alles en als het toch anders loopt? Dan mag ze best even uitrazen zoals bovenaan de roltrap. Laat mensen maar denken. Omdat ik er niet tegenin ging en gewoon rustig bij haar bleef was het snel voorbij en konden we door naar het volgende.

Liefs

shopping-cart-1080840_960_720

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.