Bitterballen

      Geen reacties op Bitterballen


Sommige dagen gaat het om een bitterbal te veel of juist te weinig.
Zo’n dag hadden we vandaag.

Een hele tijd redden we ons en gaan ons gangetje. Vanmorgen zeggen we nog tegen elkaar: ‘Goh. Het gaat best lekker allemaal. Niet zo veel regel dingen.’
En ja hoor. Te veel gezegd want de mail en telefoon stonden rood gloeiend met regel dingen. Super fijn dat Menno thuis was om het meteen samen te filteren.
Hierover later meer.

Floortje loopt al een tijdje met een vervelende nieuwe oog knipper tic. Die zorgt voor veel hoofdpijn en vermoeidheid. Meestal, zoals de ervaringen leren, word dit gevolgd door dwang handelingen. Die kwamen er vandaag dan ook uit.
Vandaag een dagje thuis van school. ‘Mijn hoofd wil graag naar school, maar mijn lichaam slaapt nog.’ Ze werd deze week niet makkelijk wakker en als ze al wakker werd was dit met hoofdpijn. Even bijtanken zoals wij dat dan zeggen.
Maar er moesten boodschappen komen, en dit wilde ze wel met papa samen doen. Mama had het druk dus lekker alleen met papa op stap.

Samen een boodschappenlijstje gemaakt en hier alles op volgorde op een rij. Floortje wilde het zelf doen, dus de dingen die ze niet wist zochten we op op de computer.
‘Welk wasmiddel wil je?’
Die van het eigen merk.
‘Oh ja dus de gekleurde wasmiddel met Plus logo en de sok.’
Ja die dus.
Een boodschappenkrat onder haar arm, boodschappenlijstje met pen in haar zak en weg waren ze.
Thuis gekomen liet ze netjes haar afgestreepte lijstje zien.
‘Brie was er niet. in elk geval niet degene die we altijd hebben.’
Die is dan ook niet doorgestreept. Wel super knap dat ze die regel over kon slaan naar het volgende product.
‘Chocomelk van Maud was er ook niet! Echt heel stom! Nu moeten we nog een keer terug voor chocomelk.’
Meteen alle spullen zelf weer uit de kratten halen om in de kasten te stoppen. Oh en dan richten we ook meteen de kasten maar opnieuw in, want het ligt niet netjes op een rij allemaal.
Volgens Menno ging ze als een dolle door de winkel heen. Zie het al helemaal voor me. Floortje regelt de boel wel even en alles wat niet op het lijstje staat komt niet in de kar. Rennen van het ene product naar het andere. En dan had ze ook nog eens de pech dat papa haar flink op de proef stelde.
Eenmaal in de winkel moest ze er uit om een karretje te halen. Buiten.. en als ze iets niet mag is het wel in en uit de winkel en er weer in… lastige.
Bij de kassa aangekomen legt papa de spullen op de band en komt er achter dat hij bitterballen is vergeten. ‘Haal jij even de bitterballen en kijk dan meteen of je het tekentje van een airfryer er op ziet staan.’ Probleem! Alarmbel!! De bitterballen stonden niet op het lijstje. (Werd genoemd bij de patat maar dan als iets voor bij de patat.) en dan hoe ziet dat tekentje van de airfryer er uit?
Goed dan had ze nog een probleem. Ze was al de winkel in en uit geweest extra voor het boodschappenkarretje. En nu moest ze nog eens de winkel terug lopen terwijl papa de spullen al op de band had. Papa denkt nog nergens over na en ziet dus geen probleem. Natuurlijk merkt hij dat het niet goed gaat en benoemt dit, maar ze zegt dapper niks. Nog eens benoemen en nog niks.
Ik moest voor een ouderavond naar school en was dus niet bij het naar bed gaan ritueel. (Weer anders dan anders)
Kreeg al een berichtje waar ik bleef, na een half uur, en eindelijk kwam ik thuis. Meiden nog wakker en daar kwam het.
Die bitterballen waren echt fout. Het was een stomme dag, niks ging goed, bitterballen vergeten, papa al bij de kassa, teen gestoten met zwemmen vanmiddag enz enz.
Na meerdere keren praten en vragen kwam het woord er uit.
‘Ik heb de bitterballen niet mee genomen en ik had er juist trek in. Nu is papa verdrietig omdat ik niet meteen kon vertellen wat er was, maar ik mocht de winkel niet weer heen en weer. Ik wilde papa niet terug laten gaan, want dan was ik alleen. En gewoon die bitterballen. Nu heb ik patat gekocht maar niet iets voor erbij.’ Oh en nu kan ik niet slapen want ik mocht niet terug voor de winkelkar, de bitterbal en ik heb me teen gestoten. Het was een stomme dag.’
Wat kunnen we er nu aan doen dan nog?
‘Even met papa knuffelen, en morgen misschien samen naar de winkel voor de bitterballen?’

Pfff. Soms die stomme dwang!

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.